На терена лошо, „Чавдар“ - „Ямбол“ – 55:111

* Извън терена още по-лошо – нарушаваме спортния феърплей, коментираха от ББЛ

Стефан Генков

Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В ПРЕДИШНАТА публикация споменах за служебната загуба на представителния троянски баскетболен отбор срещу „Перущица“ (11 април) и че се очаква обяснение от ръководството на баскетболния ни клуб, но до ден днешен такова не бе оповестено. За да отговоря на запитванията на баскетболни фенове, направих запитване до Централния офис на Българската баскетболна лига (ББЛ). Ето оговорът, който получих: „От БК „Чавдар“ (Троян) на мача с „Перущица“ (Перущица) е била извършена измама, като под името на картотекиран състезател е играл такъв, който няма картотека в БФБ, което е нарушаване на спортния феърплей и в случая е присъдена служебна загуба 0:20 и отнемане на една точка“. Това е. Оставям случилото се без коментар – други са длъжни да го сторят. Позволявам си да вметна, че в близо 70-годишната история на баскетбола в Троян това е вторият случай (първият беше преди около 40 години), но беше майсторски направен от покойния вече тогавашен треньор, така че не последваха никакви административни санкции.  

А СЕГА какво става на терена и как се развиват нещата в първенството на ББЛ регион Център - Юг.  В залата на „Балканстрой“ в Плевен се играха мачовете от предпоследния кръг. В първия кръг отборът на „Несебър" (Несебър) се поизмъчи с „Локомотив“ (Горна Оряховица), но в крайна сметка затвори двубоя при резултат 79:69.  Втори за деня, от 14:00 ч., нашият „Чавдар“ се изправи срещу „Ямбол“ (Ямбол) и загуби лошо – 111:55 за ямболци. В отделните четвъртини – 33:15, 36:15, 25:9  и 17:16. В следващия двубой „Чардафон“ (Габрово) надделя над считания за фаворит отбор на „Перущица“ и то с игра, вдъхваща уважение и респект – 87:76. Явно играещият треньор на „Чардафон“ Антонио Станков си върши професионално работата в школата на габровци, а клубът се налага яко във всички възрастови групи в нашия регион. И какво прави най-голямо впечатление – когато е на терена, това момче не просто е най-добрият играч на отбора си, а е и учителят, диригентът, стимулаторът на съотборниците си; в този мач той реализира 29 точки, спечели 10 борби и асистира 9 пъти - еталон за колективна игра! Няма да правя сравнения с нашите лидери. В последния за деня мач фаворитите „Бавни и яростни“ (Плевен) отново демонстрираха зряла, подчертано отборна и приятна за гледане игра срещу юношеския състав на „Академик Бултекс“ (Пловдив), побеждавайки го с 100:70.

ДО КРАЯ на този етап на първенството остава един кръг, след което предстоят плейофи. „Чавдар“ ще играе с „Несебър“ и отново с „Ямбол“ в отложен мач от първия кръг. Мачовете на нашите са на 8 и 9 май.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |