Иван Хаджийски отново в „Интро“ – с „18+“

* Заглавието подсказва – без скрупули и задръжки, голотата е заредена със желания, страст и грях * Сериозни откупки още
 първия ден
Арт
ИЗВЕСТНИЯТ художник Иван Хаджийски, който от години живее и в Троян, и в София, откри, 22 април, своя самостоятелна изложба в бутиковата столична галерия „Интро“ на ул. „Цар Самуил“ 28, втората му там за последните две години (предишната, „Пътят наобратно“, бе през м. май 2019 г.).

ПРОВОКАТИВЕН както винаги, този път темата му е голото женско тяло. А заглавието на изложбата „18+“ е достатъчно красноречиво и подсказва/ предупреждава да не очакваме скрупули и задръжки, дори повече – че не бива да ги има. Подсказва, че голотата в картините е заредена със желания, страст, сласт, грях. Неслучаен е и цитатът от Кърт Вонигът, с който г-н Хаджийски коментира изложбата си: „Какво искат мъжете от жените? Същността на удовлетвореното желание. Какво искат жените от мъжете? Същността на удовлетвореното желание“.

„ЕПИДЕМИЧНИТЕ ограничения попречиха да има откриване по обичайния начин, но пък неголямата публика бе някак по-концентрирана – основно от ценители и колекционери, дошли не само да видят“, коментира за Т21 художникът. А че е така, си личи по откупките – 6 от общо 13-те картини били откупени още първия ден. И от нас – поздравления!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |