Успешен дебют на Цецо Острев като треньор, Везенков надъхва нашите

* Звездата на българския баскетбол Александър Везенков се появи в съблекалнята на 12-годишните малчугани от „Чавдар“ (Троян) – неописуема радост и изразителна победа в последния мач

Стефан Генков

Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ПРЕДИ последния мач от финалите на Републиканското първенство за момчета до 12 години, където заслужено се класираха и малките баскетболистчета на нашия „Чавдар (Троян), се случи нещо впечатляващо. В съблекалнята при троянските момчета, по идея на дебютиралия като треньор наш изтъкнат баскетболист Цецо Острев, бе топиграчът на българския национален отбор Александър Везенков. С отворени уста троянчетата попиваха всичко казано от голямата звезда. След срещата Везенков бе любезен да се снима за спомен с отбора и всеки желаещ поотделно.

Везенков: „Успех и смело напред!; вдясно – Цецо Острев

„ИСКАМ да се радвате и да имате респект един към друг. Да, разбира се, ще се скарате някой път, няма да ви хареса нещо, но просто продължавайте напред, радвайте се на играта. Знам, че много обичате това, което правите, затова следвайте вашите мечти. Слагайте си цел всеки ден да постигате и нещо ново, да ставате по-добри. И така – искам да виждам вашите усмивки, защото сме с това, което обичаме и затова го правим, обърна се към своите малки троянски приятели голямата звезда. Сашо Везенков даде и едно важно обещание на 12-годишните от „Чавдар: „Надявам се пак да се видим, говорил съм с треньора да дойда при вас в Троян. Продължавайте напред!“. 

Сашо Везенков при 12-годишните баскетболисти на „Чавдар“ (Троян), 5 юни 2021 г.

И СЯКАШ преобразени, малките троянски баскетболисти изиграха на ниво последния си мач, побеждавайки категорично връстниците си от Пловдив с 63:54. На тази възраст не е толкова важно класирането, а най-вече баскетболната магия да стане не само спорт, а и начин на живот. И съм убеден, че след този последен ден от републиканското първенство тези деца вече са напълно завладени от магията.

НЕ БИВА да се отмине фактът, че за почти месец тренировки опитът на Цецо Острев като играч дава свеж полъх в постройката на играта на отбора както в защита, така и в нападение – комбинативност между всички на терена, а не само солови изпълнения без сериозен ефект. Сигурен съм, че при този начин на подготовка и използване на летните месеци (най-подходящото време за учащите) наесен отборът ни ще има съвсем ново и по-добро лице. Поздравления за всички деца от отбора и за вярната троянска публика, която по време на цялото първенство не спираше да ги подкрепя, надвиквайки противниковите агитки. Успех и смело напред!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |