Петима загинаха в катастрофа край Микре, тримата са от Троян

* Общо шестима са пътували в двата ударили се челно автомобила – трима загиват на място, сред тях баща и син, другите двама издъхват малко по-късно, единственият оцелял се бори за живота си
 в плевенска болница
Смърт на пътя
Снимка: Мартин Георгиев, Нова ТВ
ПЕТИМА души, от които трима от Троян и двама от Варна, загинаха в свирепа катастрофа на пътя София - Варна в участъка край с. Микре около 11:30 ч. в неделя, 6 юни. Шестият пострадал е в критично състояние в плевенска болница – с тежка черепно-мозъчна травма и множество счупвания.

ПО ПЪРВОНАЧАЛНА информация ударът между двата леки автомобила – БМВ с ловешка регистрация (с четирима троянци в него) и варненски „Сеат“ (с двама души) – е бил челен, а причината е рисково изпреварване, предприето от БВМ-то. Въпросният участък пък е печално известен с множеството си подобни катастрофи и многото жертви през годините.

НА МЯСТО
при сблъсъка загиват трима (от общо шестимата души в двата автомобила) – двама 23-годишни варненци и 21-годишен троянец. Другите трима, всичките наши съграждани, са откарани към Ловеч – единият, на 28 години, издъхва в ловешката болница, другият, на 52 години, баща на един от загиналите младежи, умира при транспортирането му към Плевен. Единственият останал жив е 24-годишен и както стана ясно, се бори за живота си.

Снимка: Мартин Георгиев, Нова ТВ
ДВИЖЕНИЕТО в участъка на катастрофата бе ограничено и пренасочвано за повече от три часа. По случая е образувано досъдебно производство и причините за тежкия пътен инцидент се изясняват. Работата се върши от служители на РУ на МВР - Ловеч под наблюдението на ловешката прокуратура, съобщиха от полицията.

„ТОЙ (шофьорът на БМВ-то) не се прибра, през цялото време караше в лентата за насрещното движение. Реши и мен да ме изпревари, при което аз отпуснах газта и се прибрах плътно вдясно, даже с десните си колела настъпих банкета. Човекът с БМВ-то имаше достатъчно време да се прибере и пред мен. Но не знам как да го кажа – все едно искаше челно да се удари, не знам защо не се прибра, може би бе под въздействието на нещо, нямам идея, това мога само да го предполагам. Ударът беше жесток, като „Сеат“-ът отскочи и се качи на мантинелата“, разказа пред телевизия „България Он Еър“  очевидецът на катастрофата Иво Мукански.
 
Т21
 
Послепис

Поредната тежка катастрофа, погубила младежки животи и почернила семейства, предизвика вълна от съчувствие, но постави и тежки въпроси. За сбърканите и сякаш нарочно направени/поставени да късат нервите и да затрудняват движението пътни знаци по родните шосета, включително във въпросния „участък на смъртта“ край Микре (подобни „знаци“ и „сигнализации“ са на всяка крачка и в нашата община Троян, в общинския ни център – още повече). За недостатъчния контрол – тук-там някоя камерка, а на другите места безконтролен и безнаказан юруш (като казахме камери, се сетихме за троянския кв. „Ливадето“, където – въпреки гражданските протести, петициите, че и саморъчно поставения предупредителен билборд, ограниченията, непрекъснатата осова линия – разни малоумници продължават да карат като бесни и да изпреварват като бесни, и цяло чудо е, че досега в този участък не се е случило нещо „микренско“; дали една камера, не повече, не би решила проблема?!). И най-вече за безпорядъка в главите ни, за нашенския бабаитлък и перчене по пътищата, за демонстративното незачитане на правила и норми, за комплексарските скоростни изцепки, изпреварвания, гонки, дрифтове и тем подобни. По-долу ви представяме няколко коментара към материала ни във фейсбук групата „От троянци за троянци“. 
Т21
***

Просто карат като луди! И са не просто луди, а абсолютни убийци и този случай го доказва... Карам с хубав GPS - шофиране със 120-150 км и шофиране с под 100 км показва спестяване на време от 3-6 минути за 200 км отсечка! Т. е. БМВ-то е щяло да пристигне с 2-5 мин. по-бързо, но в случая докъде е пристигнало и как близките на хората от „Сеат“-а могат да простят! Постоянно на тази отсечка ме изпреварват луксозни возила или таратайки, които карат с по 50-100 км над допустимото... никаква магистрала няма да оправи нищо в главите! Те карат така и в Априлци, и в Троян, и в Черни Осъм, и във Варна, и дори в Синеморец... Навсякъде ли трябва да построим магистрали?!
Нико Заричинов

Не им трябват магистрали, трябва им мозък!

Ганка Цветкова

За съжаление по пътищата са повече паметници и то на млади, неразумни хора, които имат голямо самочувствие и мислят, че с тях не може нищо да се случи...
Милка Йонкова

Начало

Още по темата:

10 коментара:

Ивайло каза...

Някой скоро се оплакваше от черно БМВ еденичка и черно Ауди А3 каращи безразсъдно в града , бих допълнил и пасат СС и бяло БМВ Е60.

Ивайло каза...

Бог да прости хората.
Карайте разумно

Unknown каза...

ЦИГАНИ МРЪСНИ,БОГ ДА ПРОСТИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ВАРНА,ТИЯ ЦИГАНИ СА КАТО ВРЕДНИ НАСЕКОМИ ЗА БЪЛГАРИЯ А И В ТРОЯН ВЕЧЕ СА МНОГО,МРЪСНИТЕ МАНГАЛИ

Unknown каза...

Бих допълнил,циганите да вървят в Европа или Индия,турците да си варвят в Турция.

Ивайло каза...

Няма отръвка от мангалите , паразити.

Unknown каза...

БЕСЕПАРЯ И КРАДЕЦ ЕНКИН ГИ ДОКАРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И СЕГА ГЛАСУВАТ ЗА ДРУГИЯ КРАДЕЦ МИХАИЛОВА, и простите троянци гласуват за Дона Михайлова и си мисля че гласуват за БСП а те си ИЗБРАХА КМЕТ ОТ ДПС

Unknown каза...

БЕСЕПАРЯ И КРАДЕЦ ЕНКИН ГИ ДОКАРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И СЕГА ГЛАСУВАТ ЗА ДРУГИЯ КРАДЕЦ МИХАИЛОВА, и простите троянци гласуват за Дона Михайлова и си мисля че гласуват за БСП а те си ИЗБРАХА КМЕТ ОТ ДПС

Unknown каза...

БЕСЕПАРЯ И КРАДЕЦ ЕНКИН ГИ ДОКАРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И СЕГА ГЛАСУВАТ ЗА ДРУГИЯ КРАДЕЦ МИХАИЛОВА, и простите троянци гласуват за Дона Михайлова и си мисля че гласуват за БСП а те си ИЗБРАХА КМЕТ ОТ ДПС

Unknown каза...

В Англия нямаш право да караш кола с над 100 к.с ако нямаш 26 години. Явно от зор са го въвели това изискване. Каква трябва да е била скоростта на БМВ- то за да се смачкат толкова колите.

? каза...

Бог да прости загиналите. Акъли лесно се дават, но на магистрала насрещно движение няма. А ако караме с 120 км./ч., то ще минем 200 км. за 100 минути. А при 90 км./ч.-за 132 минути. Да се сложат камери навсякъде не е нужно и възможно. Дисциплината на шофьорите зависи от възпитание, обучение, контрол, пътища и други фактори, вероятно. Има и отсечки с много ПТП, трябва анализ и промяна.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |