Баскетбол, волейбол, футбол – последни акорди за сезона

* Мъжкият ни баскетболен „Чавдар“ изпадна от „А“ ББЛ – догодина в „Б“ ББЛ * Очакваме волейболния турнир „Купа Троян“, обещават положителни емоции * Футболният „Чавдар“ – четвърти в „А“ Окръжна група Ловеч

Стефан Генков

Баскетбол, Волейбол, Футбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

КРАТКО ПОЯСНЕНИЕ

В спортната ни рубрика, досега запознавах читателя най-вече с представянето на нашите отбори в  баскетболните първенства. От днес ще се опитам да давам повече информация и за другите два колективни спорта в Троян - футбола и волейбола. За да бъде разбираема и прегледна информацията, ще я подреждам според нивата на първенствата (четвърто, трето, второ, първо).

Баскетбол. „Чавдар“ (Троян) участва от самото си създаване във втория ешалон на българския баскетбол, наричан през годините: Втора „А“ група, Северна и Южна „Б“ група, а през последния сезон – ББЛ „А“, регион Център. В близо 70-годишната си история неизменно е бил в челните позиции в групата (2-3-то място).

Волейбол. Новият троянски клуб „Троян Волей“ участва с мъжки отбор в третото ниво на българския волейбол – „А“ НВЛ, зона Хемус; и при първото си участие зае приличното 4-то място. В този клуб амбициите са големи и всички усилия са насочени към подрастващите, които се представят все по-добре.

Футбол. Днес нашият „Чавдар“ (Троян) е в четвъртото ниво на българския футбол – „А“ Окръжна група Ловеч, където са отборите, изреждам ги според класирането:
„Озрен“ (Голям Извор), „Априлци 2001“ (Априлци), „Ботев“ (Луковит), „Чавдар“ (Троян), „Балкан“ (Български Извор), „Изгрев“ (Ябланица) и „Вежен“ (Тетевен).

***

КАКТО обещах, вече ще ви информирам за троянските изяви в трите колективни спорта – баскетбол, волейбол и футбол. И за разлика от някои колеги, тук ще представям нещата едно към едно, не само откъм розовата им страна, с риска да си навличам много негативи в социалните мрежи от вечните многознайковци.
 
БАСКЕТБОЛ. В предишната публикация отбелязах, че първенството за мъжкия ни баскетболен отбор завърши с последния мач в регион „Център“ на „А“ ББЛ. Загуба от „Чардафон Орловец“ (Габрово) в мач за оцеляване и последното 4-то място за нашите. Което означава, че от новия сезон по регламент би трябвало да се състезаваме в по-долното ниво – „Б“ ББЛ.

Баскетболистите до 16 години на „Чавдар“ (Троян) бяха на крачка от бронзовите медали в Турнира за купата на БФБ, но останаха четвърти

Юношите до 19 години, които са естественият резерв на мъжкия отбор, под ръководството на Цветослав Острев, изиграха последните си два мача в зона „Мизия“, победиха съответно „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Чардафон“ (Габрово), но се задоволиха с 4-тото място. Сега в пълен състав момчетата показаха, че имат потенциал, което нееднократно съм повтарял и потвърдиха, че искат да играят, стига да им се гласува доверие.

Юношите до 16 години, на които се възлагат големи надежди в предстоящото участие на финалите на Републиканско първенство в края на месеца в Русе, взеха участие в Турнира за купата на БФБ, провел се в Ботевград (10-13 юни). Започнаха изключително силно с победа на четвъртфиналите над един от смятаните за фаворит отбори, „Буба“ (София), 93:86, после на полуфинала в изключително здрав и оспорван мач загубиха от „Дунав“ (Русе), най-вече заради неравностойната резервна скамейка. Изцедени до край, момчетата не приличаха на себе си в последния мач, определящ носителя на бронзовите медали  – загубиха от „Доростол“ (Силистра), 102:86 и останаха четвърти, изпускайки възможността за първи медали за Троян от такова първенство. Нищо, дано останат поуките от участието и с още повече старание в подготовката за финалите там да постигнат това, което пропуснаха сега - имат сили и възможности!

ВОЛЕЙБОЛ. Бяха седмици на неучастие в първенства. Предстоящото – на 26 юни ще се проведе третият турнир за „Купа Троян“ с участието на 6 отбора. От клуба ни обещават положителни емоции, да се готвим!
 
ФУТБОЛ. Завърши първенството на мъжете на „Чавдар“, играещи в „А“ Окръжна група Ловеч. В последния мач паднахме от отбора на „Озрен“ (Голям Извор) с 2:4, а противникът ни оглави класирането с 40 точки и наесен ще бъде новият участник във „В“ група - Северозапад. На второ място остана „Априлци 2001“, трети е „Ботев“, четвърти – нашият „Чавдар“.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |