„Троян Волей“ пише история

* 4 мача, 4 победи и само един загубен гейм – най-малките троянски волейболисти (прекадетите) съсипаха конкуренцията в зона Мизия

Стефан Генков

Баскетбол & Волейбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ОЩЕ НЕНАВЪРШИЛО и две години „бебето“ „Троян Волей“ вече тича все по-бързо и скача все по-високо. И дори „киселият“ Лимон е впечатлен от нещата, които се случват в най-младия троянски спортен клуб. В годините нямаше спортна душа в града ни, която да не се е прекланяла пред невероятните постижения в индивидуалните спортове, постигани от наши спортисти, с огромната заслуга на техните треньори - истински професионалисти. Но признавам – моята слабост са колективните спортове, а в Троян те бяха два, цар футбол и баскетбол. Сега се присъедини и волейболът и с уверени стъпки започва да се доказва.

Страхотният троянски отбор на прекадетите, вляво - треньорът Анатоли Пенев, ВК „Троян Волей“

СЛЕД УСПЕШНИЯ старт при мъжете, юношите старша възраст и дамското направление (с треньорите Христо Илиев, Анатоли Пенев, Гергана Петрова и техните помощници доброволци) тази събота и неделя, 3-4 април, и най-младите, така наречените „прекадети“ (родени 2006-2008 г.), стартираха в регионалния турнир на зона Мизия, провел се в Троян. Поканен бях и на живо проследих първия мач, част от втория, а останалите три – дистанционно пред лаптопа (мачовете бяха предавани в интернет, осигури го клубното ръководство). Падаш, побеждаваш – всичко се предава на живо, няма скрито покрито.

В ПЪРВОТО си участие момчетата на треньора Анатоли Пенев и неговия помощник Младен Горалов (капитан на мъжете и юношите старша възраст на „Троян Волей“) се справиха последователно с по 3:0 гейма с „Олимпиец“ (Плевен), „Павликени“ (Павликени) и „Севлиево“ (Севлиево) и с 3:1 гейма с „Етър“ (Велико Търново). Печелейки безапелационно първото място, троянските прекадети се класираха за следващия етап на първенството с участието на шест отбора. Къде и кога ще бъде турнирът ще е ясно през настоящата седмица. А за необикновеното самочувствие на треньорското ни ръководство показателен е фактът, че ще искат домакинство на турнира и обявяват намерение да продължат още по-нагоре, а то е – супер финал или поне малък финал на Републиканско първенство.

Капитанът Петьо Иванов

ЕТО ГЛАВНИТЕ действащи лица в победния марш на троянския отбор: Ценко Христов, Цветослав Вачков, Владимир Симеонов, Йордан Лалев, Мартин Марков, Кристиян Христов, Петьо Иванов (капитан), Петър Игнатов, Любомир Ангелов, Любомир Райков, Преслав Цветанов. По здравословни причини не взеха участие братята Сава и Стилиян Пейковски. И искам да отбележа, че в основата на тези успехи е колективната екипна работа на всички появили се на терена, а в отделните мачове взеха участие всички от отбора. Все пак не мога да не отлича играта на капитана Петьо Иванов, който, убеден съм, съвсем скоро ще влезе в полезрението на националните селекционери за тази възраст. Но най-хубавото и биещо на очи е удоволствието, което изпитват децата от съприкосновението с волейболната топка, атмосферата на състезанието, следването на указанията на треньора по време на играта.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |