Да видим гредата в собственото си око

* „В момента трябва да се помисли за областни и общински форуми, на които да си кажем кой къде се е издънил, кой е натворил глупости и кой ще си понесе отговорността“  * „Като минимум председателят на Областния съвет на БСП - Ловеч незабавно трябва да си
подаде оставката“
Ангелина Иванова

ПИ 2021 Отзвуци

Авторката Ангелина Иванова е потомствена социалистка, активист на общинската организация на БСП - Троян и деен участник в предизборната кампания на троянските червени за Парламентарни избори 2021.

ВИНАГИ повтарям, че трябва да спрем да търсим сламката в чуждото око, а да не виждаме гредата в своето. Да не се занимаваме с другите, а да се концентрираме върху собствените си кривици, както казваше Апостола. Скандалните загуби на БСП не бяха неочаквани – ръководството на партията ни водеше към тях. Никой от червените не е шокиран, дори не сме изненадани. На практика масово за водачи на листи бяха „спуснати“ външни хора и те гарантирано отиват в Парламента. И още нещо – при евентуално участие в някаква правителствена формация, някои от тези хора вероятно ще получат министерски кресла. Но  и с тази глупава и недалновидна политика ще се занимаваме многократно по-нататък.

ДА ВИДИМ и нашето най-тясно дворче - Ловеч (11 МИР). Публична тайна е, че нашата червена листа се сдоби със спуснат водач не на последно място заради амбиции на определени лица. Самонадеяността, огромното самочувствие, егоизмът, нежеланието да се помисли за лявата идея и за партийните интереси доведоха до патова ситуация. Въпреки това Минчо Казанджиев (областният лидер на БСП и бивш кмет на Ловеч – бел. ред.) се оказа втори в листата и ако се сбъдне хипотезата ми за лансиране на спуснатите водачи в листи за министри, той просто ще стане депутатин.

НЕСЪМНЕНО някак си ловешките социалисти се оказаха незрели в подготовката си на кандидати за народни представители. Не им гледам в делата (но трябва!), обаче при нас, в Троян нещата (както обикновено!) са доста по-подредени. При нас, в Троян, отделните партийни организации издигнаха свои кандидати. От предложените кандидати повечето си направиха отвод, останаха трима. При гласуване от представители на всички организации д-р Валя Александрова събра най-голям брой гласове, в пъти повече от втория и третия. Това гласуване автоматично определи нашия кандидат и в същия момент всички застанахме зад д-р Александрова. Това, съпартийци мои, се нарича вишегласие!

ЗА СИТУАЦИЯТА в БСП - Ловеч мога само да гадая по външни признаци – нямам време и сили да я дъвча по медиите. Ако отворим сайта на БСП пък, ще установим, че по време на кампанията там има само еднотипни стари снимки на водачката Ирена Анастасова, скучно поднесени идеи и цитати от програмата на партията. А г-н Казанджиев не излезе да покаже мнение, да изрази концепция… Това беше обликът на червената идея в Ловеч според червения сайт.

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ в момента трябва да се помисли за областни и общински форуми, на които да си кажем кой къде се е издънил, кой е натворил глупости и кой ще си понесе отговорността. Така или иначе като минимум председателят на Областния съвет на БСП - Ловеч незабавно трябва да си подаде оставката и да се извини на нас, социалистите от областта, които честно и почтено, на ръба на силите си, защитавахме принципи и идеи.

ТОВА БЕШЕ накратко казано, просто нахвърляно. Иначе – има много да говорим за това кой какво е правил от ГЕРБ, какви ги е вършил Борисов. Но това не променя нищо. Това ме интересува по принцип, но в момента нека да не дъвчем чужди кокали, а да си захапем лактите.

Ангелина Иванова,
червена бабичка от община Троян

Начало

Още по темата:

7 коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Защо червените стъпала пред инфоцентъра не се ремонтират?Ляво мислещата кметица не вижда ли или чака някой нейн специалист да им подскаже.Време е ТРОЯНЦИ да си търсят кмет с постоянен адрес в гр.Троян,а не такъв с настоящ адрес.

Донка Михайлова каза...

На вас червените някой все нещо ви СПУСКА. Спускахте пердетата когато някои други спускаха балкана,спуснахте ръководители след 44та които си бяха мерзавци,спускахте поглед когато някой си спускаше ципа до лицето ви.Спускахте ръце когато се изтърбушиха всички предприятия и цялото селско стопанство на държавата. Спускате рамене когато спуснатите ви чиновници ни спускат гадни номерца.Спускате кепенците на всеки общински конкурс. А после спускате поредното леке-негодник. Спускате ни кьорфишеци за помощ към младите,а после ни спускате всевъзможни проверки и трудности..Спускате по някоя даскалица пенсионерка да ръководи примерно спорта и културата. Мисля , че стигнахте дъното. А когато човек стигне дъното е време да помисли за оттласкване. Намерете си дружно по една стабилна вертикална греда по висока от вашия ръст. Преметнете и здраво въженце с примка. Качете се на стол. Наденете си примката и се оттласнете силно...... И когато увиснете,когато се спуснете за последен път и ви замирише предсмъртно на фекалии, знайте че това е най успешното ви спускане,уважаеми социалисти.

Djigata каза...

Съобразявайте се,че четат и лица под 18г.!!!

Djigata каза...

Въженца и т.н....Г-н.Администратора спи ли?

Djigata каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Донка Михайлова каза...

Да се люлят бе джига, не друго.

Djigata каза...

Е,хубаво ама и децата четат Т21. Мисля,че е редно да се съобразяваме. Тук не можеш да сложиш червена точка 18+

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |