Александър Везенков ще пререже лентата на новата троянска зала

 * Залата трябва да е готова в началото на м. март, но церемонията по откриването ще е малко по-късно и ще се съобрази с графика на звездата * Министър Георги Глушков и Везенков старши гостуваха в Троян * Кметът Михайлова: „Получих скъп подарък – баскетболна топка с надпис от първия българин играч в NBA. Обещаха ми при откриване на залата да получа същия подарък и от втория“

Предстоящо

Кметът Донка Михайлова с министерския си подарък, Везенков старши, Георги Глушков и строителят инж. Камен Василев, Троян, 25 юни 2024 г.

ЕДНА новина от максимално информиран и надежден източник – кмета Донка Михайлова. Новата многофункционална спортна зала на Троян, която според разчетите (разбира се, ако метеорологията не забави строителството, както вече се случи веднъж) ще е готова в началото на м. март 2025 г., ще бъде открита официално малко по-късно, датата ще бъде уточнена допълнително. А причината е… Александър Везенков, мегазвездата на българския и европейския баскетбол, който от година играе при „извънземните“  в американската НБА и по съвсем прясна информация през следващия сезон ще е в състава на „Торонто Раптърс“ (досега бе играч на „Сакраменто Кингс“), макар че не е изключено да се завърне в бившия си европейски клуб „Олимпиакос“.

Александър Везенков

НО КАК стана така, че Везенков отлага троянската промоция? Няма нищо мистериозно: във вторник, 25 юни, две баскетболни величия, първият българин, играл в НБА – Георги Глушков, и приятелят му от баскетболните години Сашо Везенков, бащата на Александър, бивш национал и неколкократен шампион на България с „Балкан“ (Ботевград), сега президент на клуба, гостуваха в Троян. Целта им – да видят как върви строителството на новата троянска зала, която се изгражда с местни/общински сили и средства (това че бе потърсена и намерена държавна подкрепа – по 1,9 млн. лв. от Министерството на регионалното развитие и Министерството на спорта, не променя водещата общинска роля и факта, че троянската зала е изцяло троянско дело – бел. ред.). Още повече че министър Глушков, тогава в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол, присъства и на символичната първа копка на новата троянска зала през м. март 2023 г.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА сподели за Т21, че двамата ВИП гости били впечатлени от напредъка на строителството, разговаряли и със собственика на фирмата изпълнител (пазарджишката „Строймонтаж“ ЕООД) инж. Камен Василев, също бивш спортист. „Поздравиха ни, че Общината строи спортна зала – единствения такъв случай в страната в момента. И че залата ни е съобразена с параметрите на града, че се прави да функционира и да се издържа, а не да се превърне в архитектурен „паметник“ както на други места“, бе кметското уточнение.

Новата многофункционална спортна зала на Троян вече извисява снага, м. юни 2024 г.
Георги Глушков (вляво отзад) при символичната първа копка, Троян, 23 март 2023 г.

И ТУК дойде новината – споделена най-напред, леко иносказателно, в кратък пост в профила на г-жа Михайлова във фейсбук: „С две баскетболни легенди от близкото минало разгледахме днес напредъка на многофункционалната спортна зала – Георги Глушков и Везенков баща. Получих скъп подарък – баскетболна топка с надпис от първия българин играч в NBA. Обещаха ми при откриване на залата да получа същия подарък и от втория“. 

СЛЕД ТОВА потвърдена и в разговора ни: Везенков младши ще пререже лентата на новата троянска спортна придобивка, предложението, явно съгласувано предварително, направил Везенков старши; отлагането и доуточняването на датата пък е заради графика на звездата и ще бъде съобразено с момента на завръщането му в България. Ето и саморъчно написаното от министър Глушков върху баскетболната топка, подарена на кмета Михайлова: „С благодарност за грижите, които полагате за спорта“.

Т21    

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |