Ананиев препоръча да сме с маски

* Веднага след отмяната на заповедта последва препоръчително писмо за същото * Странно и будещо недоверие – но не може да се отрече, че новият препоръчителен подход е далеч по-адекватен
 от забранителния
Коронавирусът Ново ново пет
НОВО ново пет. След като на 30 март здравният министър Кирил Ананиев разпореди със своя заповед задължителното носене на маски за лице от всички на всички открити и закрити обществени места, а на следващия ден, 31 март, най-напред с устно нареждане отложи изпълнението и след това с контразаповед го отмени окончателно, последва нещо още по-странно.

БУКВАЛНО веднага след издаването на заповедта за отмяна на мярката – т. е. след като министърът, разбирай и Националния оперативен щаб и изобщо властите в България се отказаха по различни причини (основните – противоположни мнения сред експертите и надигащо се обществено недоволство) – последва поредното министерско разпореждане по темата. Този път министърът Ананиев го направи с писмо (изх. № 04-04-47/31.03.2020), не със заповед. Като епистоларният „жанр“ подсказваше по-ниското ниво на задължителност на новите насоки отгоре.

В ТАЗИ Ананиева депеша основното бе препоръката към „всички лица, които се намират в открити и закрити обществени места, включително и транспортни средства за обществен превоз, да си поставят защитна маска за лице“. Определено странно – след като си отменил нещо, да го препоръчваш веднага след това?! И будещо недоверие и съмнение в тези, които трябва да ни водят през кризата. Но не може да се отрече, че новият препоръчителен подход е далеч по-адекватен от предишния, забранителния, и ще бъде по-ефективен.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |