„Елит“ препъна „Троян Волей“

* Загубихме и втория си плейофен мач срещу силистренския „Елит“ с 2:3 и отпаднахме от битката за влизане в професионалната група * Агитката ни взриви зала „Чавдар“, трио вувузели щяха да бутнат покрива; „Шапки долу за троянската публика!“, коментира Калоян Кюркчиев от управата на клуба * От федерацията продължават да мълчат по жалбата на Маестрото
Волейбол
Момент от втория мач на „Троян Волей“ срещу „Елит“, панорамен поглед, зала „Чавдар“, Троян
„Шапки долу за троянската публика!“
ЗА ВТОРА поредна година мъжкият тим на ВК „Троян Волей“, един от най-младите клубове в България, се препъна в подстъпите към професионалната „А“ РВГ. Като този път препятствието се казваше „Елит“ (Силистра) – най-силния в своята зона, записал досега през сезона 14 победи от 14 мача, млад, ръстов и добре сработен отбор.

ПОБЕДАТА на силистренци във втория полуфинален мач срещу нашите, играл се в троянската зала „Чавдар“ в събота, 23 март, пред изключително ентусиазираната и бойка троянска публика, бе заслужена. Гостите спечелиха трудно първия гейм и също така трудно загубиха втория – 1:1. После поведоха с убедителен трети гейм  – 2:1, и паднаха след мощна игра на троянци и 7 точки разлика в следващия четвърти за 2:2.

НО НАПУК на очакваният, че подемът на момчетата на треньора ни Анатоли Пенев-Маестрото и седмия играч на терена – наточената за победа троянска агитка, окуражаваща до дупка нашите, включително с три безпощадни вувузели, които щяха да бутнат покрива, нажежила до червено обстановката в заличката ни (тук му е мястото да споделим, че строежът на новата и толкова чакана троянска многофункционална спортна зала върви в график и макар че очакванията да бъде завършена предварително още тази есен няма да се сбъднат, през м. март 2025 г. ще отвори врати – бел. ред.) – ще донесе желаната победа, не се сбъдна. Победа, която щеше да вкара полуфиналните плейофи в продължение, играе се до 2 победи от 3 мача, и да ни даде реален шанс за краен успех.

Нашите (на преден план) след спечелена точка
И след загубена точка
ОБЕКТИВНОСТТА изисква да кажем, че в този решителен и за срещата, и за плейофната серия тайбрек троянци бяха твърде сковани, скъсаха се от непредизвикани грешки и сякаш сами не си вярваха, че могат да победят. В крайна сметка – втори успех на силистренци с 3:2, и, както казахме, те продължават напред.
 
СЕГА да се върнем на първия мач в Силистра, играл се по-миналата седмица, 16 март, в някакво разнебитено училищно салонче и при недопустими изцепки от страна на домакините, за което вече ви информирахме (виж „Селяшки изстъпления срещу „Троян Волей“ в Силистра“ в миналия брой на Т21 – бел. ред.). Той бе спечелен от домакините, въпреки че нашите поведоха с 2:1, и не можем да кажем, че победата на „Елит“ е била незаслужена. Но атаката на разбеснял се силистренски фен срещу троянския треньор, безучастното поведение от типа „ни чул, ни видял“ на щаба на домакините, непукизмът и ненамесата при изцепките срещу гостуващия тим от страна на охраната в залата и съдийския екип подсказват, че домакинският успех в този първи мач срещу „Троян Волей“ не е съвсем честен. В тази връзка – очаквахме становището на Дисциплинарната комисия към Българската федерация по волейбол на изпратената ден след мача подробна 4-странична жалба от Маестрото, но до този момент въпросното становище не се появи. „Очаквам реакция на комисията и наказание за „Елит“,  сподели за Т21 Калоян Кюркчиев от мениджърския екип на „Троян Волей“.

НА ВЪПРОСА ни как оценяват поредното „препъване“ от ръководството на клуба коментираха с оптимизъм: „Не е приятно, но нека не забравяме – това бе исторически полуфинал за клуба ни. Момчетата не са разколебани, попълненията ни отвън (сред тях и голямата звезда на тима ни италианецът Давиде Бонкомпани, който втора поредна година е с фланелката на „Троян Волей“ – бел. ред.) – също, дори ни заявиха: „Благодарим за емоциите! На един телефон разстояние сме за новия сезон, казвате и идваме!“. „И шапки долу за троянската публика, дори след мача (загубата) аплодисментите към играчите не спряха“, добави г-н Кюркчиев. И от нас – айде, наш`те!

Т21

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |