Селяшки изстъпления срещу „Троян Волей“ в Силистра

* Нашите загубиха първия си мач срещу силистренския „Елит“ с 2:3 * Невъзможна обстановка в продъненото селско салонче – расистки скандирания срещу нашия топ играч Давиде Бонкомпани и нападение срещу треньора ни Анатоли Пенев * Ръководството на нашия клуб депозира жалба в Дисциплинарната комисия на БФВ
Волейбол
Момент от злополучната среща между „Елит“ и „Троян Волей“ в школското физкултурно салонче, Силистра, 16 март 2024 г.
МЪЖКИЯТ тим на „Троян волей“ се препъна в първия си полуфинален плейоф в „А“ НВГсрещу силистренския „Елит“, играл се в събота, 16 март, в Силистра – загуба с 2:3 след като водехме с 2:1. Но по-точното е – препънаха ги, и то грубо. Като се стигна дори до физическа саморазправа с нашия треньор Анатоли Пенев-Маестрото, ударен с глава от беснеещ фен на домакините, и с мълчаливото съучастие на ръководството на „Елит“ и съдийската бригада в залата. Разбира се, срещу това насилие ще има ответна реакция.

НО НА ВЪПРОСНИЯ
мач имало и много други нередности, научихме от представители на „Троян Волей“. Да почнем оттам – че срещата се играла в продъненото и с капещ покрив физкултурно салонче на тамошното училище „Пейо Яворов“, пред което нашата троянска зала „Чавдар“ изглеждала като дворец. После – между играчите и публиката във въпросното селско салонче нямало преграда, което е недопустимо за мач от „А“ НВГ и е предпоставка за екцесии. Добавяме грубиянските расистки скандирани срещу топ играча на „Троян Волей“ – италианеца Давиде Бонкомпани, явно силистренската простотия и комплексарщина са бездънни. Стигаме до атаката срещу троянския треньор, което не се нуждае от коментар и би трябвало да доведе до тежки санкции за „Елит“; и в тази връзка остава необяснимата съдийска реакция от типа „ни чул, ни видял“, при положение че такова нещо няма как да остане незабелязано, както и безучастното поведение на охраната в залата. Отделно са шикалкавенията на домакините и отказът да предоставят видеоматериалите от мача, което е задължително по регламент.

Айде, наш`те!
НАУЧИХМЕ, че г-н Пенев обмисля да заведе дело срещу нападналия го и бияча го грозят тежки финансови и други санкции. А от ръководството на „Троян Волей“ на 18 март са депозирали официална жалба в Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол и очакват бърза и адекватна реакция. „Уверени сме, че Вашият компетентен орган ще отсъди справедливо – не в полза на „Троян Волей“, а против агресията и физическото насилие, което няма място в игра, каквато е волейболната! Оставаме на разположение, ако е необходима допълнителна информация“, завършва жалбата. Ако „Елит“ не бъде дисквалифициран, вторият мач на „Троян Волей“ срещу силистренци ще е в Троян в събота, 23 март. Айде, наш`те!

Т21

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |