Минко Акимов е новият президент на Ротари клуб Троян

* На официална церемония г-н Акимов получи клубните символи от досегашния президент Михал Капоун * Два са основните приоритета на новия ротарианец №1 на Троян – разширяване на ротарианските инициативи и привличане на млади хора, споделящи идеите на организацията
Ротации
Минко Акимов (вляво) получава клубните символи на Ротари клуб Троян, 2 юли 2024 г.
НОВАТА троянска ротарианска година започна с традиционната смяна на президентите. На официална церемония в началото на месеца (2 юли) новият президент на Ротари клуб Троян за 2024/2025 г. Минко Акимов получи клубните символи от Михал Капоун, чийто мандат завърши.

МИХАЛ КАПОУН направи кратка ретроспекция на изминалата година, през която Ротари клуб Троян реализира редица инициативи. В организирания Национален пленер по дървопластика, проведен през октомври 2023 г., се включиха доказани творци от страната, които изваяха пет скулптури, продадени благотворително за подпомагане на инициативата за повишаване на пътната безопасността в Троян. Бяха закупени светещи знаци за пешеходните пътеки в райони на училища, детски градини и зони с интензивен трафик. Клубът осигури награди за училищни състезания и връчи традиционните си парични награди на изявени абитуриенти. С учредената от клуба награда в памет на инж. Марин Радевски „За добро към обществото" беше отличен дългогодишният стопански ръководител Панко Панов. Г-н Капоун благодари на всички ротарианци за успешната и полезна за обществото дейност на клуба по време на неговия мандат.

В ПЪРВИТЕ си думи пред членовете на Ротари клуб Троян новият президент Минко Акимов маркира няколко два основни приоритета, за които ще работи – разширяване на ротарианските инициативи в полза на обществото и привличане на млади хора, споделящи идеите на Ротари. Г-н Акимов благодари за оказаното му доверие и сподели, че ще използва целия си житейски и управленски опит за реализирането на още една успешна ротарианска година.

СВЕТОВНАТА организация Ротари Интернешънъл тази година ще бъде управлявана от Стефани Урчик от клуб Макмъри, Пенсилвания, САЩ. Тя е член на Ротари от 1991 г. и има изключително богат опит на ключови позиции в организацията, била е и доброволец в много държави по света. Г-жа Урчик е един от хората, спомогнали за възстановяването на Ротари в посткомунистическа Полша. Професионалният й опит е свързан с висшето образование, консултантския бизнес и развлекателната индустрия. Следващият президент на Ротари клуб Троян с мандат 2025/2026 г. ще бъде Диян Димитров, главен счетоводител на фирма „Калинел“.

Ротари клуб Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |