Ротари клуб - Троян посрещна дистрикт гуверньора

* Д-р Валентин Стоянов представи годишната програма за ротарианската 2013/14 г. и припомни важната дата 24 октомври
 * Гостът впечатлен от троянския проект „Не на затлъстяването
 на децата”
Гости 
Дистрикт гуверньорът д-р Валентин Стоянов
ВЪВ ВТОРНИК (29 октомври) в ресторант „Троян Плаза” се проведе поредната годишна среща на членовете на Ротари клуб - Троян с дистрикт гуверньор д-р Валентин Стоянов – настоящият тазгодишният ръководител на 87-те Ротари клуба от Дистрикт 2482 (България). Вече 14 години Ротари клуб - Троян  е част от международната система на Ротари Интернешънъл и е водеща неправителствена организация в нашия град. Троянските ротарианци са авторитетни бизнесмени и професионалисти в различни сфери на икономиката.

НА СРЕЩАТА настоящият президент на Ротари клуб - Троян Никола Пиронков представи на гуверньора програмата, основните цели и предстоящи задачи на клуба за ротарианската 2013/14 г. Отчетена беше и дейността през изминалата година (новата ротарианска година започва винаги на 1 юли и завършва на 30 юни следващата година). А г-н Стоянов от името на националното ръководството разясни целите и задачите за текущата година, които са заложени в плана на дистрикта и трябва да се следват от отделните клубове по места.

ДИСТРИКТ ГУВЕРНЬОРЪТ припомни датата 24 октомври, обявена за Световен ден за борба с полиомиелита (детския паралич) и увери членовете на клуба, че крайният успех е близо. 1,2 милиона ротарианци по света са дарили над 1,2 милиарда долара и с тези средства са ваксинирани повече от 2 млрд. деца в 122 страни. Тези дарения на Ротари Интернешънъл ще помогнат за окончателното премахване на детския паралич и ще спестят на света между 40 и 50 млрд. долара през следващите 20 години. Дейностите по ваксинирането се осъществяват от доброволци ротарианци, които отиват до бедстващите региони и правят необходимото. Ротари клуб – Троян през месец юни 2013 г. също дари на Фондация Ротари към Ротари Интернешънъл сумата от 1000 щатски долара, която да бъде използвана за закупуване на ваксини против детски паралич. Така и троянските ротарианци оказаха помощ в това главно направление за здравето на децата по света.

Никола Пиронков, д-р Валентин Стоянов и Лальо Драголов, Троян
Д-Р ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ специално акцентира на тазгодишния ротариански девиз: „С Ротари ще променим живота!”. В подкрепа на този призив председателят на комисията за Фондация Ротари към троянския Ротари клуб – бизнесменът Илиан Николов, направи презентация на предвидения да започне през настоящата година проект на тема „Не на затлъстяването на децата”. Проектът ще се разработи за община Троян и ще бъде насочен към децата от тукашните училища, като ще се привлекат и родителите; целта е да се постави на дневен ред проблемът с храненето на учениците и да се постигне промяна на менюто в училищата, и още – ще се търсят начини за увеличаване на физическата активност на учениците. Дистрикт гуверньорът д-р Валентин Стоянов бе впечатлен от предложения проект и обеща да го предложи и на другите клубове; същевременно Ротари клуб – Троян ще обяви проекта си в мрежата на Ротари Интернешънъл и ще търси партньори от целия свят. През настоящата ротарианска година дейностите на Ротари клуб – Троян ще се ориентират все повече към учащите се, защото именно от тях един ден ще се развият лидери в различните области на живота.

СРЕЩАТА с дистрикт гуверньора завърши с официална вечеря в ресторант „Троян Плаза”, която беше украсена с участието на известния поп изпълнител и наш съгражданин Христо Младенов, познат от „Гласът на България”, който беше спонсориран от Ротари клуб – Троян за издаването на свой албум и заснемането на видеоклип. Ръководството на Ротари клуб – Троян започва и подготовка на традиционния Коледен благотворителен бал, който ще се състои на 20 декември 2013 г.

Цанко Лингорски,
изпълнителен секретар на Ротари клуб - Троян

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

А дръжте се нормално бе хора!

Анонимен каза...

Не бъркайте т.нар. Ротари клуб с гражданските неправителствени организации. Всякакви секти, затворени общества, тайни общества и др. си имат свои цели и задачи, които умело се прикриват зад някаква благотворителност и "грижа" за обществото.
Както кокошката си окряква яйцето, така и славните троянски ротарианци са решили да се представят и да налагат на обществото, че са някакви "водещи бизнесмени и професионалисти". Че са някаква каста от богоизбрани със своите ритуали, свастики и преднамерена загадъчност.
Колко му трябва на един селяндур да се почувства значим?

Анонимен каза...

Тия са голяма работа и са съ се взели на сериозно. Това ли трябва да си мисля господа ротарианци, това ли внушавате? Колкото ме интересуват футболните агитки с идиотите наркомани, колкото ме интересуват фолкпевиците с тяхните песни, изкуствени цици и визии на проститутки, толкова ме интересувате и Вие. Понатрупали някой лев селяндури решили, че вече не са цървули, а лачени обувки. Объркали сте рейса пичове!Правите се на куче медалист, но като си махнете медалите /преди лягане /сте си обикновени помияри.

Анонимен каза...

"Ротари не е свързана по никакъв начин с религиозните и с политическите убеждения на своите членове. Декларирайки, че насърчавайки хуманизма и почтеността във взаимоотношенията между хората, Ротари се обявява за зачитане личната свобода на всеки човек. Затова тя е преследвана от тоталитарните и недемократичните режими по света, като се радва на добър прием във всички демократични, и особено либерални общества."

Па у нащо ротари е пълно с мюлиционери и всякакви стълбове на демократичното общество.

Анонимен каза...

- Пено, ти разбра ли ма, дошъл е някакъв десере говньор чак в Троян ма
- па к’во
- как к’во ма, онуй бузнесменчето дето ни разкарва лимонатата прочело как ша на оправат и ша на променат откъмто животя. Ей го на, пише го у весника „С ротари ще променим живота”
- Ууу ма Марийо, откак мой Дочо свали айропланя и ич го не дига живот нема ма сестрице.
- Пено, не мой така. Туй са се успели простфисьоналисти и мое ни прата некой по-младичък пилот дето го дига, па да на опраат сите ма.
- Ного си проста ма, Мариьо. Кьорава ли си та не видиш да пише дето пръво младите ша оправат, па ние подир да са надаме. Ей, кат гладна кокошка просо сънува си ти, Мариьо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |