Михал Капоун оглави Ротари Троян

* Новият президент: Ще се стремя клубът да продължи да инициира и подкрепя добри местни каузи
Ротации
Лалю Драголов (вляво) след сдаването на властта на Михал Капоун, 4 юли 2023 г.
С ОФИЦИАЛНА церемония на 4 юли 2023 г. Ротари клуб - Троян отбеляза традиционната смяна на президентите. Лалю Драголов, който бе начело в периода 2022/23 г., символично предаде властта на Михал Капоун, който ще бъде президент на Ротари клуб Троян през настоящата 2023/2024 г. През тази ротарианска година президент на световната организация Ротари Интернешънъл е шотландецът Гордън Маккинали, дентален хирург със собствена практика в Единбург.

Г-Н ДРАГОЛОВ изказа признателност към членовете на клуба за изминалата ползотворна година, през която бяха подкрепени и реализирани редица проекти, свързани със здравеопазването, образованието, културата и историческата памет. Една от най-значимите инициативи беше дарението на два броя пациентни монитори за кардиологично наблюдение в интензивния сектор на Вътрешно отделение на МБАЛ Троян. Клубът подкрепи и изграждането на паметника на Васил Левски в града, разкопките на античния обект Состра, създаването на филм за развитието на промишлеността в Троян. Осигури и традиционните си училищни награди за състезания организирани от троянските училища и парични премии на отличени абитуриетни.

ПРЕЗ ГОДИНАТА беше учредена наградата „За добро към обществото“ на името  и в памет на инж. Марин Радевски – ротарианец, бизнесмен и благотворител, оставил светла диря в развитието на града и обществото ни; волята на клуба беше първата статуетка да остане в семейството му, като израз на признание за неговите добрини.

В ПЪРВОТО си слово като ротариански президент Михал Капоун благодари за доверието и възможността да е начело на Ротари Троян и заяви, че през неговия мандат ще се стреми клубът да продължи да инициира и подкрепя добри местни каузи. Г-н Капоун е директор на „Винпром Троян“ АД, роден е в Бърно, Чехия, магистър по химия и икономика, женен, с 2 деца.

Т21, по информация на Ротари клуб Троян

Още по темата:

1 Коментара:

r3d33ms каза...

Това наглецът който е сложил огромни камъни по тротоарите около къщата си,и така ги е направил почти неизползваеми ли е? Между другото мястото е недалеч от редакцията на Т21,но явно камъните все пак не са чак толкова големи ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |