Виктор Стойчев – областен за втори път

* Поредна и позната врътка на „губернаторския“ пост в Ловеч – инж. Светослав Славчев отново сдаде на Виктор Стойчев * Назначен бе и заместник – служителката в областната администрация Нина Читинова

Виктор Стойчев
Рокади Актуализиран
 
ПОЗНАТА врътка на поста на областния управител в Ловеч. Досегашният областен инж. Светослав Славчев, бивш полицай с военно образование, който за пръв получи „губернаторско“ назначение на 19 май 2021 г. от служебния кабинет Янев, не бе пипнат и при втория служебен кабинет Янев, но после, на 18 януари 2022 г., при редовния кабинет Петков, сдаде на Виктор Стойчев, икономист, а след това, на 5 август 2022 г., при служебния кабинет Донев, отново седна в „губернаторското“ кресло, сега, 13 юли 2023 г., при редовния кабинет Денков, пак сдаде и пак на Виктор Стойчев. Всъщност тази рокада бе предизвестена с оставката на инж. Славчев на 12 юни т. г., заедно с оставките на всички областни управители в страната без един, които обаче не бяха приети веднага.

НОВИЯТ стар областен управител на Ловеч Виктор Стойчев е човек с интересна и с доста перипетии професионална и политическа биография. Над 10 години бе ръководител на офиса на НАП в Ловеч и на парламентарните избори през 2017 г. бе в листата на ГЕРБ, после стана общински съветник от гражданската квота на същата партия, но през 2019 г. най-неочаквано бе уволнен от НАП, при това дисциплинарно. Някои, включително потърпевшият, провидяха в случилото се саморазправа заради критиките му срещу ловешкия градоначалник Корнелия Маринова и нелоялност към ГЕРБ от позицията на общински съветник. Последва обжалване на уволнението, а междувременно г-н Стойчев бе издигнат за кметски кандидат на ВМРО на местните избори през 2019 г. и малко не му достигна за участие в балотажа; на тези избори отново влезе в ловешкия Общински съвет, този път от войводската квота. На скорошните парламентарни избори, 2 април 2023 г., отново бе в кандидатдепутатска листа, този път на коалицията ПП-ДБ. До момента на сегашното си второ „губернаторско“ назначение г-н Стойчев бе служител в Регионалния център по проект „Развитие на социалната икономика“ (Ловеч) към Министерството на труда и социалната политика. На 49 години, магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията, има 25 години трудов стаж като икономист, семеен с една дъщеря.   

ЗАЕДНО с ловешкия бяха назначени наместници на държавата в още пет области, което станало с консенсус между двете партийни формации – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, подкрепящи правителството. Това бе заявено от премиера акад. Николай Денков преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи. „По-добре е малко по-бавно да направим съответните избори (назначения), но те да бъдат в резултат на консенсус между коалициите, които подкрепят правителството. Това дава устойчивост и възможност да се подберат най-добрите кандидати. След като процесът вече се „отпуши“, очакваме през следващите дни да имаме готовност и за останалите областни управители“, обясни акад. Денков.
 
Нина Читинова
ДЕН СЛЕД назначението на новия ловешки областен управител, на 14 юли, със заповед на премиера бе назначен и ловешки зам.-областен управител – служителката в областната администрация и бивш банков началник Нина Читинова. Г-жа Читинова е и общински съветник, от групата на малката лява партия Партия „Български социалдемократи“ (ПБСД), чиято водеща фигура в Ловеч е бившият атакистки лидер и депутат от партия „Атака“ Кирил Гумнеров. Това единствено назначение подсказва, че този път, вероятно, ловешкият областен няма да се сдобие с няколко – стигало се е и до трима, заместници, за да са доволни всички партийни приятели (нищо че един от въпросните замове преди време ни сподели за работата си „Толкова пари за нищо работа няма никъде“, т. е. колкото повече замове, толкова повече пари за нищо работа; вметката ни е по принцип – бел. ред.)
 
В ПОНЕДЕЛНИК, 17 юли, съобщиха от областната администрация, ще се състои церемонията по сдаването на властта – новият областен управител Виктор Стойчев ще поеме поста от досегашния инж. Светослав Славчев.

Т21
 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |