Нов областен в Ловеч – Светослав Славчев за втори път

* Светослав Славчев заменя Виктор Стойчев, който през януари т. г. пое поста от Светослав Славчев * Сдаването мина без изявления
Въртележки Актуализиран
18 януари 2022 г. – Славчев (вдясно) сдава на Стойчев, утре, 5 август, ще е обратното
ОЩЕ на третия си ден новият служебен кабинет с премиер Гълъб Донев завихри масирана въртележка по върховете на областните администрации в цялата страна – със заповеди от днес, 4 август, бяха сменени 25-ма от всичките 28 областни управители. Като вихрушката засегна и областната администрация в Ловеч и от 5 август в шефското кресло за втори път сяда бившият полицай Светослав Славчев, заменил Виктор Стойчев. Г-н Стойчев, икономист, бивш данъчен шеф, бе назначен от редовното правителство на Кирил Петков на 18 януари т. г. и изкара на поста едва шест месеца, а негов предшественик бе настоящият му приемник г-н Славчев, който пък  получи първото си назначение на 19 май 2021 г. от служебния кабинет на Стефан Янев.

КРАТКОСТТА на „губернаторските“ мандати и при нас (област Ловеч), и в национален план не изненадва. Практика е всяко ново правителство да слага свои хора по областните върхове – дали в името на същностните си управленски цели или да уреди верни партийни кадри, е друг въпрос, със сигурност го е имало/има и от двете. При сегашната въртележка се вижда засилен превес на назначенията на „зелени чорапи“ (военни) и „сини фуражки“ (полицаи), заявка за затягане на контрола при подготовката и провеждането на предстоящите извънредни парламентарни избори; но със сигурност пръст имат и симпатиите на президента и бивш военен Румен Радев, чиято проекция са сегашният и миналогодишните служебни кабинети, към такива кадри.

Сградата на Областната администрация в Ловеч
е смятана от някои, според нас не безоснователно,
за най-грозната и неадекватна сграда в люляковия
град, на нейното място и на мястото на съседната
съдебна сграда е имало старинна градска улица
„УДОВЛЕТВОРЕН съм, че за времето, в което бях начело на областната администрация, успяхме с екипа ми да променим мисленето за областния управител като партийно назначение с висока заплата. И така трябва да бъде – това не е място за партийни номенклатури, областният управител се оказа, че може да запълва дефицити, появили се в местната власт, въпреки ограничените му правомощия. Голяма част от времето ми бе заето със справяне с проблеми, не намерили решение в общините. И така гражданите видяха в областния управител човек, който посредничи именно за решаване на техните проблеми“, заяви на среща с журналисти след получаването на заповедта за отстраняването си от поста досегашния областен управите Виктор Стойчев. А прогнозата му бе: „Доброто предстои!“ (цитатите са от прессъобщение на Областната администрация в Ловеч – бел. ред.).

НОВОНАЗНАЧЕНИЯТ областен управител на Ловеч Светослав Славчев е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР - Ловеч, а в периода 2010-2015 г. е началник на отдел „Охранителна полиция“ и се пенсионира на този пост. Завършил е Висшето военно училище във Велико Търново. В последните години се занимава с животновъдство. През 2017 г. бившият полицейски шеф се прочу, като собственоръчно бетонира две огромни дупки на ул. „Бяло море“ в Ловеч, тормозещи водачите на МПС от години и индиректно разкритикува нехаещата за проблема ловешка управа. „Изключително земен и точен човек, и безкрайно честен“, коментира пред Т21 негов бивш колега от Троян. Миналогодишният първи мандат на г-н Славчев ще се запомни с безупречната организация на двата извънредни парламентарни избора (11 юли и 14 ноември). 
 Стойчев сдаде на Славчев
 
5 август 2022 г. – Стойчев (вляво) сдава на Славчев
В ПЕТЪК, 5 август, новоназначеният ловешки областен управител инж. Светослав Славчев прие поста от предшественика си Виктор Стойчев. Двамата са обсъдили „текущи въпроси от дейността на администрацията и стартиралите в последните шест месеца проекти и намерения“, научихме от кратко прессъобщение на областната администрация. Изявления не са правени, но в първите дни на идната седмица инж. Славчев ще обяви пред медиите основните си приоритети. А още в неделя, 7 август, ще проведе първата си работна среща – консултации с политическите партии за сформиране на Районната избирателна комисия за предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори.
Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |