Милко Недялков замени Тодоров и Пъдарски

* Новият зам.-областен управител на Ловеч е познат и като професионалист, и с политическата си биография – известен журналист и знакова фигура на БСП

Милко Недялков

Рокади

СЛЕД като на 19 май служебният премиер Стефан Янев назначи нов областен управител на Ловеч – Светослав Славчев (заменил Ваня Събчева), и освободи двамата досегашни зам.-областни управители (троянците Илиян Тодоров и Бойко Пъдарски), на 28 май бе попълнена и тяхната позиция. Новият ни зам.-областен управител е един и е познат и като професионалист, и с политическата си биография – това е известният ловешки журналист Милко Недялков, дългогодишна водеща фигура на вестник „Ловеч прес“, за кратко и главен редактор на националното червено издание „Дума“, бивш областен лидер на БСП в ранните години на демокрацията, председател на ловешкия Общински съвет (2002-2011 г.), областен управител на Ловеч (2013-2014 г.) и народен представител в 44-тото Народно събрание (2017-2021 г.).

КАКТО уточни на първата си пресконференция веднага след встъпването в длъжност г-н Славчев, заместниците му ще бъдат определени на „квотен политически принцип“. Което подсказва съвсем ясно, че тази позиция (на зам.-областния управител/и) е по-скоро с партийно-политически, отколкото с експертни функции, личащо си и от названието й „политически кабинет на областната администрация“. А дали това е оправдано, защо се случва и кой и колко плаща, също е ясно („Толкова пари за нищо работа“, този откровен коментар сме го чували от един бивш зам.-областен управител – бел. ред.). С което по никакъв начин не поставяме под съмнение безспорните професионални и личностни качества на г-н Недялков, говорим по принцип. Засега няма информация дали ще бъде назначен и втори ловешки зам.-областен управител от нечия друга партийна квота.

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |