Три троянски медала на Европейското в Лимасол

* Анна-Мария Манушева е европейска вицешампионка при девойките, Таня Радулова и Цвети Маринова – бронзови * „С високо вдигната глава продължаваме напред с българския национален отбор по самбо!“
Самбо ЕП 2021
Анна-Мария Манушева, Таня Радулова и Цвети Маринова, ЕП 2021, Лимасол, Кипър, 27 май
НАШЕТО троянско момиче Анна-Мария Манушева, която от миналата година е студентка в Националната спортна академия, спечели среброто и вицешампионската титла при девойките в кат. до 65 кг на Европейското първенство 2021 по самбо за юноши, младежи, девойки мъже и жени в Лимасол, Кипър (26-29 май). Другите две троянки в българския отбор, Таня Радулова (кат. до 59 кг) и Цветелина Маринова (кат. до 65 кг), също се качиха на почетната стълбичка, печелейки бронзовите отличия.

ИНАЧЕ казано – и трите български европейски медала при девойките на ЕП 2021 са троянски! Пореден успех и доказателство за водещото място на троянската школа по самбо (Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“) и качеството на работа на троянския треньор Николай Матев, при когото започват спортния си път и се изграждат като шампионки и трите ни момичета.

АННА-МАРИЯ загуби в схватката за златото от германката Лиза Оберфол. Коментарът й пред сайта Boec.BG: „Имах доста силни срещи преди финала срещу Валерия Бирюченко от Украйна и Ксения Бакуменко от Беларус. В мача за златото вече бях изморена, напрежението беше вповече, допуснах много грешки, но ще работя по тях и следващото състезание ще бъда по-мобилизирана. Щастлива съм, че имаме медали. Усеща се, че във всеки един от нас имаше доза притеснение. Това е състезание, ние сме спортисти и стремежът ни е да сме най-добрите! С високо вдигната глава продължаваме напред с българския национален отбор по самбо!“.

Анна-Мария Манушева с треньора си Николай Матев след
бронза при жените на СП 2019 в Южна Корея

ТОВА е трети европейски медал за Анна-Мария Манушева – на ЕП 2020, пак в Лимасол, тя спечели европейската титла при девойките, а през 2017 г. бе златна и на ЕП за кадети в Хърватия. Талантливата троянска самбистка има сериозни успехи и на световния подиум – на СП 2019 в Узбекистан е трета при девойките, като затвърди този си световен медал с бронзовото отличие в отборната надпревара при жените на СП 2019 в Южна Корея и световната титла при девойките на СП 2020 в Сърбия. През годините има и множество медали от държавни първенства и турнири, като на първия си подиум се качва едва 10-годишна. Другите ни медалистки на ЕП 2021 Таня Радулова и Цвети Маринова също не са случайни имена в български национален отбор – Таня е европейски вицешампион от ЕП 2019 за кадети в Латвия, Цвети печели бронзовото отличие.

И ОТ НАС – браво, момичета, и до следващите победи!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |