Бившите на гости на сегашния

* Михайлова за втори път събра предшествениците си, дойдоха
 Ганков, Табаков, Фичев и Акимов
Кметска среща

ЗА ВТОРА поредна година кметът на Троян Донка Михайлова покани на среща в кабинета си своите предшественици на кметския пост от началото на демократичните промени. „Да ги поздравя за Новата година, да отчета свършеното през 2012-та и да чуя оценките им”, коментира г-жа Михайлова. На поканата се отзоваха бившите градоначалници Марин Ганков (кмет до 1990 г.), Марко Табаков (председател на назначената кметска тричленка 1990/1991 г.), Константин Фичев (първият избран кмет след промените, 1991/1995 г.) и Минко Акимов (кмет в предишния мандат 2007/2011 г.); на кметското гости, поради отсъствие от града, не бе единствено инж. Дилян Енкин (кмет с три пълни мандата, от 1995 г. до 2007 г.). Поканени за официалната част бяха и представители на местните медии.

КМЕТСКАТА раздумка започна с кратък обзор на г-жа Михайлова за свършеното през изтеклата 2012 г. А акцентите бяха в няколко посоки: извоюваното с доста усилия „много добро място на Троян” за следващия програмен период до 2020 г. (Троян бе включен сред градовете за финансиране по ОП „Регионално развитие”, а едновременно с това по-малките селища в общината ще могат да кандидатстват за субсидии по Програмата за развитие на селските райони); европроектите, по които се работи в момента – за общо 41 млн. лв.; приключилата успешно финансова година и много доброто 40-то място на Троян в класацията на Министерството на финансите за финансова стабилност, най-високото от всички общини в Ловешка област.

ПОСОЧЕНИ бяха и основните задачи: по-ефективно управление на общинската собственост и финанси (тук бе споменато за фалитите на няколко големи троянски фирми, което неизбежно оказва негативно влияние); подобряване на инвестиционния профил на общината и привличане на инвеститори; сътрудничество с гражданските структури и развитие на гражданското общество.

СЛЕД ТОВА думата имаха гостите, които коментираха различни проблеми: демографския спад и отлива от Троян на млади хора („Разхождам се следобед, обикновено ходя до една сладкарница в центъра, и по улиците - пусто, хората ги няма”, заяви г-н Фичев); циганския проблем („Окрадоха селата, сега и градовете”, директно бръкна в раната г-н Табаков); фалитите на големи предприятия, теглещи общината ни надолу; и т.н.

Т21

64 коментара:

Анонимен каза...

Фичев,Табаков и сие ,защо не подпитаха крадливия маймуняк ,кой му връща заема?
Михайлова, наместо да демонстрира колко сила популистка е, да бе свършила поне едно нещо като хората,отколкото само да се хвали (:

Ето един въпрос към тези,които ще ревнат да ме наричат сега:


Как за една година,Михайлова,подобри бизнес средата в Троян, така че появи ли се мераклия да се строи тук,Община Троян да откликне на момента на нуждите му?

Анонимен каза...

Е, то популизъм един път, втори път и накрая аут, но проблемите на троянци си остават. Бах колко хора излъга таз женица смешна

Анонимен каза...

Лечков е осъден за ощетяване на община Сливен и с по-малка сума. Надежда има.

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова има ясни цели за развитие на общината, но е "окована" от многото наредби, разпоредби и законови недомислия! Кметицата прави всичко възможно да разчупи модела. Но ще успее само ако има силно гражданско общество. А в Троян такова няма. Освен това г-жа Михайлова е най-социално ориентирания градоначалник. Да хулиш някой е лесно, но да го правиш "на пук" е глупаво.

Анонимен каза...

4-ти :)))) май с много захарни петлета те черпи Донка

Анонимен каза...

Време е някой да потърси отговорност и на М.Акимов, както потърсиха на Лечков

Анонимен каза...

Михайлова да последва примера на други общини и да се потърси съдебна отговорност от Акомов. Едно о т предизборните и обещания бе - оптимизация на служителите в общината.Има толкова пенсионери и хора , които не знаят защо са там.Градът чака!!!!

Анонимен каза...

Като пореден пример за популизма на Михайлова прилагам поста в кметският й профил във Фейбсук :
"Обръщам се към Вас с една покана за обсъждане на тема, която вълнува мен и Ръководството на Община Троян от дълго време. Имаме желание да поканим млади хора и да чуем техните мнения и очаквания към Администрацията в община Троян. Нека в навечерието на обсъждане на общинския бюджет да изведем вашите предложения и идеи, които биха помогнали на хората в нашата община, нека обсъдим възможността за създаване на Консултативен съвет по младежки политики. Надявам се да споделите вашите коментари и очаквания, както и предложения за удобно време, в което да се съберем и да разгледаме всички идеи свободно, открито, в диалог."

Липса на ясни идеи за развитие на Троян.
Поредният популистки опит за уж някаква връзка с гражданското общество в Троян.
Явна липса на материал в сегашната администрация.
Изобщо за какво Ви се плащат заплати,щом не знаете какво да правите, и сте тръгнали да търсите акъл от улицата.
Вярва ли някой изобщо,че каквото и предложение да бъде дадено, то ще бъде работено?

Каквото бе при Акимов,същото е и при Михайлова !

Анонимен каза...

Само Дилянчо Енкин го няма .

Анонимен каза...

Михайлова търси подкрепа от бившите кметове за действията си. Това е необходимо но недостатъчно. За изпълняващ изборната длъжност Кмет на община се изискват качества които тя няма.Иска се понякога да удари с юмрук по масата и да наложи собственото си виждане и воля.Това у нея го няма. Нищо става пък за Класна.

Анонимен каза...

8-ми за какъв популизъм говориш, просто откликни на поканата и тогава .../анонимноста ти позволява в следвщият пост пък да напишеш, че Донка не се допитва/ Опитва се жената по най демократичен и културен диалог да се подобрят условията в Троян, но на такива черногледци и критикари не трябва да се обръща внимание.

Анонимен каза...

Кога ли ще прочетем, че Енкин отсъства от поредна среща поради излежаване на наложена му присъда в ловешкия затвор :))

Анонимен каза...

8-ми Коч! Знаеш ли, колко човека са се отзовали на поканата на г-жа Михайлова? А ти ходи ли? Не си. Ама лаеш. Абе как може да си толкова прост, че чак ми подлютя на очите?! Като нямаш градивна гражданска позиция, си мълчи, захлупи се под юргана и се събуди, когато ти поникнат косми между зъбите. Баста.

Анонимен каза...

"4. Анонимен каза...
Г-жа Михайлова има ясни цели за развитие на общината, но е "окована" от многото наредби, разпоредби и законови недомислия!"
Представяте ли си?Сега,окована от законови положения,си прави каквото си поиска.Назначава за изборна благодарност старец до старец,некадърник до некадърник,циганин до циганин.Какво ли щеше да стане,ако не беше"окована"?!
Бидейки"голям специалист по проектите",все още не е направила един проект за града.Изпълнява проекти на старото ръководство,при това ги изпълнява по възможно най-лошия начин(не,че са написани по най-добрия начин!).Защото там няма предвидено нейни хора да вземат хонорарчета!Интелигентна и симпатична била. Че то ние няма да се женим за нея,я!В тази връзка,има ли мъж тази толкова симпатична,свястна и интелигентна жена?

Анонимен каза...

11-ти, ти едва ли си направил/а нещо до сега, но хората които сме реални участници в живота на Троян имаме пълното основание да критикуваме Донка. Не само че не прави нищо, но и защото много нагло излъга хората да гласуват за нея и защото слугувайки на Енкин и компания, спира различни хубави неща за Троян. Ще трябва да я изтраем още три години.

Анонимен каза...

14-ти, Донка има до себе си много мъже, все отбрани Енкин, Акимов, Данков, Гечев и на всички задоволява прищевките. А? Жена за чудо и приказ:)))

Анонимен каза...

Жената не е виновна, насадиха я на пачи яйца.
Какво и да си говорим не се ли намери един голям инвеститор за града, просто Троян ще загуби предишната си слава.Каквато държавата ни такъв е и града ни, на никой не му се работи.
няма какво повече да очакваме , а ще става и по-лошо.

Анонимен каза...

Ето ги отбор юнаци вкл. липсващия, докарали Троян до невиждани висоти, хвани единия и удари другия.

Анонимен каза...

16-ти,питах дали си има собствен?Иначе за тези хубавци от сигурни източници знам,че част от тях хич ги няма по тънката част,а други си падат,но по по-младички:)))

Анонимен каза...

Абе не била виновна, като не става за кмет къде се е бутала. Но истината за Донка е, че тя дойде в Троян по партийно поръчение, тя работи усилено за парламентарните избори наесен. За справка може да се видят членовете на всички комисии и комитети които набурзо направи. От червен по червен, без значение дали разбира от това за което е избран. Трябва да й се признае, че от партийна организация разбира, набързо организира стройни редици под носа на ГЕРБ :)

Анонимен каза...

Да-а-а-а,това е жестоката истина!Да се готви държавата за доопоскване наесен като дойдат комунетата!

Анонимен каза...

Бившият кмет Минко Акимов е "забравил" да впише във встъпителната си декларация като председател на местния парламент дяловете на съпругата си в придобилата вече популярност фирма "Дариос" ООД и нейни земи - една трета идеални части от поземлени имоти с обща площ 39 дка в добричкото село Ловчанци.

Анонимен каза...

Докато тук се подвизават някакви същества обясняващи ни колко сме тъпи,че не виждаме "постигнатото" от Донка Михайлова, в едни други части на България се случва това :

"Електрическите автобуси на китайската BYD, които предстои да се произвеждат и в Брезник, получиха европейско типово одобрение. Документът позволява на компанията да продава превозните средства в цяла Европа, без да се изисква разрешение от властите в отделните страни. "Това ще гарантира успешното изпълнение на бизнес плана ни за електрическите автобуси в ЕС тази година", се казва в съобщението на BYD.

Европейското одобрение ще даде възможност да започне и масово производство в България. В момента в Брезник се строи първият тестов автобус, който трябва да е готов до края на февруари.
За интереса на китайската компания към България за първи път се разбра преди две години по време на посещението на тогавашния икономически министър Трайчо Трайков на световното изложение в Шанхай. В края на миналата година стана ясно, че плановете на BYD вече са в напреднал етап, като през декември дружеството подписа договор за учредяване на съвместно акционерно дружество във варненската компания "Булминерал". Целта е в началото да започне строителство на електрически автобуси в Брезник, където заводът ще е с капацитет 40-60 бройки на месец, а на по-късен етап да бъде изграден технологичен парк за производство на LED осветление, зарядни електростанции и акумулатори, но на друго място в страната. Инвестицията се оценява на 135 млн. евро."

Продължавайте да обяснявате как не разбираме, как тя правела,променяла,създавал и прочие, но фактите говорят сами : В ТРОЯН НЕ СЕ СЛУЧВА НИЩО !

Анонимен каза...

ЕЕЕ,как бе.П.Пенков и М.Радевски правят Родопа.Роко построи"мол'.развива се градосела.От тия на снимката,нищо не става.Те го доказаха на практика.

Анонимен каза...

Относно "срещата": Е, и ....?
ИП

Анонимен каза...

К... ми Енкин къде ли ?

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5443111


Дай боже и в Троян.

Анонимен каза...

Преди няколко месеца се създаде съвет или не знам какво при кметицата от " известни бизнесмени ". Този съвет действа или и това беше поредният кьорфишек в очите на хората. Дали някой има информация , кога ще се реши какво ще става за поредният кръг воден цикъл , че по улица Македония дупките се отвориха отново.Реформаторката донка знае ли за съществуването на тази улица?

Анонимен каза...

Миню Градителя и Донка Реформаторката (:

Анонимен каза...

Тринаесе нема да се нервиш,че те хване запек,конощреб :-)

Анонимен каза...

А,да не забравя - утре е Сряда,и ще ядеш на Марко снаряда!

Анонимен каза...

Боже, колко простотия в този сайт! И колко си личи стилът на писане на един и същи човек!

Анонимен каза...

Дами и господа недоволстващи, искам да ви припомня, че по много от нещата, които коментирате с цялата си злоба и негативизъм към настоящия кмет, е имало обявено обсъждане с гражданите, но на тези обществени обсъждания аз не ви видях нито един път. Къде бяхте за да си кажете мнението!?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Г-н Маринов и г-н Борджуков, защо не спазвате 3-тото правило!?

Анонимен каза...

Нужен е инвестиционен профил на общината и програма за привличане на външни инвестиции. Досегашните кметове не си направиха труда да направят това, Михайлова е напредничав в мислите и идеите си човек, дано го проумее и общината да работи по този въпрос.

Анонимен каза...

Направете си труда да прочетете отчета на кмета на сайта на Община Троян - вчера е публикуван и дано породи стойностни коментари.

Анонимен каза...

32-ри, де да беше един човек плюещ по Доца, но както се казва- на изборите ще се разбере. Никой не харесва арогантно поведение, като това на Акимов, но още по-обидно за хората е лицемерието на Донка. Всъщност те са си лика приклика с Енкин и той така сладко лъже и маже, затова 99% от троянци го мразат, та същото ще е и отншението към нея след три години.

Анонимен каза...

Предишният, къде хвана Донка в лъжа и лицемерие? Ама по-лесно е да хвърляме с лопатата....

Анонимен каза...

А ти я кажи какво направи леля ти Донка за една година и повече кадруване?
Променя облика на Троян ли(инфраструктура)?
Раздвижи нещата около инвестиции в ОТКРИВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА В ТРОЯН?
Точно както маймуняка от трапето се хвалеше с проекти започнати от енкин,така и Донка се хвали с проектите на маймуняка (:

Който и да удариш от тия,все няма да сбъркаш и все ще му е малко !

Анонимен каза...

Първо не ти е леля - простотията ти личи от километри. Някой по-горе спомена за отчета на Михайлова - струва си да го прочетеш.

Анонимен каза...

Вие, драги коментиращи(оплюващи)като сте толкова компетентни и способни да управлявате, защо не се кандидатирате за кметове и вие да ни управлявате или по простичко - не посетите горе споменатата среща с кмета и не си изкажете положението.Дайте малко акъл, че се вижда че го "имате" с излишък!!!!!

Анонимен каза...

А Вие захвалващи, ще осъзнаете ли,че колкото и да лижете гъзове, мнението на хората е по-важно от това,което се опитвате да втълпите.
А това,че не Ви чувам гласчетата за Колю Кацаров и Дилян Енкин, показва каква долна измет сте (:

Анонимен каза...

44-ти, а ти на кого лижеш задника? Спри се бе, човече! Говори с такъв език на жена си, много ти избиват комплексите, защото точно мнението на хората е различно от твоето. Я, виж какво, поискай по-голяма пачка!

Анонимен каза...

thstrhsthth

Анонимен каза...

Към Т21 и по-точно към г-н Г.Маринов:какво стана със разследването,проверките и отстраняването на г-н(другаря) Акимов от общинския съвет и от ГЕРБ,потулили се всичко за пореден път,дайте повече информация на хората,нали все пак Т21 е "вестникът които казва нещата такива,кавито са",довършете започнатото докрай,написахте една статия и до там ...????? с уважение:Иванов

Анонимен каза...

38, прочетох отчета. Мед и мляко отвсякъде! Много добра работа е свършена, няма що!
1. Защо Троян изглежда мръсен и занемарен, отчайващо неприветлив и с вид на запустяло село?
2. Защо при всичките заети по различните програми все повече млади хора напускат Троян?
3. Какъв е реално резултата от всякакви създадени консултативни съвети? Събрали се няколко пъти и какво от това?
4. Защо при този "розов" отчет, напудрен с хубави отживели думички от един отминал строй хората тук нищо не усещат?
5. Защо продължаваме да гледаме мръсотията по улиците,купчините почернял сняг, стария начин на опесъчаване без използване на химикали съгласно наредбата на министър Лиляна Павлова?
6. Защо все още нищо не е направено по въпросите, повдигани от гражданите? Защо не се усеща промяната в общинската администрация?
7. Защо не изпълнихте бюджета съгласно закона, а прехвърляте пари за настоящата година? От какво лишихте гражданите и по какви причини се спряха някои дейности?
И още мога да питам, но засега толкова.

troyan21 каза...

До №47 (Иванов): Г-н Иванов, не сме преставали да следим проблема с поисканата оставка (от всички постове) на председателя на Общинския съвет в Троян г-н Акимов. Припомняме - оставката бе поискана от ГЕРБ - Троян чрез партийния лидер г-н Данков и с подкрепата на народния представител от ГЕРБ д-р Шайлекова, на 3 декември 2012 г. Официалната информация бе, че до средата на м. декември ще се произнесе и централата на ГЕРБ (Изпълнителната комисия) и ще има решение, но явно нещата се бавят. Говорихме с г-н Данков, с пиарката на ГЕРБ - Троян г-жа Бенчева, с г-н Акимов, но яснота няма. Развитие обаче трябва да има - пък било то и само официално изявление, няма как да няма. И Т21 задължително ще ви информира.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Доце, кат ги събра да бе почерпала мъжете по една ракия поне, ако не с друго!

Анонимен каза...

Че и ний са сбирааме снощи с баджанака и две конгирици,ама ни са фалиме по много. Ма тя едната семейна, чи ни смя да пий да не я угади нейният,че той тиражия ревнив бил.А ний с баджанака са напиаме и се катурнааме кът орей връз урва.Къде два литра абълкова отманааме.Мъ ни са фалим,нал' тъй баджанак!

Не Човек, а Желязо каза...

Първо, не е Доца, а др. Доца....И второ да не забравяме, че първо е комунист, второ комсомолски секретар и чааак тогава-кмет. Защото бивши проститутки и бивши комунисти- НЯМА !

Анонимен каза...

Съгласен съм теб.Все пак на балотажа,Минчо призова "Да изхвърлим комунизма от Троян" !

Анонимен каза...

Призовавам: БОЙКОТ на този анонимен сайт!

Анонимен каза...

към 8ми - това за мен е далече от търсене на акъл от улицата. аз като жител на града искам да си кажа какво мисля и от какво имам нужда и се радвам, че има кой да пита. подкрепям напълно идеята и ще участвам с удоволствие!

Анонимен каза...

Хихи, не издържаш вече?А 54-ти :)

Леля Донка, шампион по лицемерие и популизъм!

Анонимен каза...

Добрутро.......

Анонимен каза...

Преди време Иван Гарелов каза, че всеки един такъв сайт от анонимни, предизвиква само погнуса. Абсолютно вярно!56-ти, не се напъвай!

Анонимен каза...

52-ри, за съжаление, такива лумпени като тебе - много!

Анонимен каза...

Най-интелигентния и балансиран кмет на Троян - това е моето мнение за Михайлова!

Анонимен каза...

И моето е такова 60ти!

Танас Бочоолу-ул."Комсомолска" 5 каза...

60–ти, ако др.Донка беше такава, каквато казвате-нямаше да е комунистка...Мястото на комунистите (които съсипаха България) е на бунището на историята, а не във властта !

Анонимен каза...

Кметицата като се хвали за някакви постижения,нека следващата й похвала е ,че най накрая в община Троян са привлечени инвеститори ,независимо какви,важното е да строят дали къщи,дали производства,но уви това трудно ще стане докато в тази община дерибейства един абсолютно нещастен главен архитект Боян Кръстев.
Г-жо Михайлова кога ще разберете,че трябва да изгоните този човек и като в други градове да сложите градивен и позетивен главен архитект,който да има концепция за развитието на Общината а не за негово лично облагодетелстване.В този Ваш отдел ТСУ има още много "нещастни душички",на които трябва да се покаже вратата. Има един Иван Иванов,този така рекетира,че ум да" ти зайде". Ако някой инвеститор ще си вади разрешение за строеж по една до три години,какво да прави в тази община. За съжаление аз съм един от тях и затова инвестирам в Община Априлци,защото за един ПУП чаках година и половина да ми се одобри от Община Троян/ от великия Ви нещастен Главен архитект Кръстев/

Анонимен каза...

Какво прави тоза наглец, Минко Акомов, там!
Той не е ли низвергнат от своите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |