Анна-Мария Манушева с бронз при жените от Световното в Южна Корея

* Българките – трети отборно * Анна-Мария е състезателка на „Чавдар“ (Троян), а неин наставник е Николай Матев; преди по-малко от месец троянката стана европейска шампионка за девойки

Анна-Мария Манушева
Самбо

НА СВЕТОВНОТО първенство по самбо, провело се от 8 до 10 ноември в Чонгжу, Южна Корея, трети в отборното класиране при жените са състезателките от България. Заслуга за отборния успех има и троянката Анна-Мария Манушева, спечелила бронз категория до 60 кг – изключителен успех за 12-класничка от троянското СУ „Св. Климент Охридски“, която при първото си участва на такъв голям форум при жените се качи на почетната стълбичка. Другите медалистки от български отбор са златната Мария Оряшкова в категория до 80 кг, завоювала петата си световна титла и Ваня Иванова с бронз в категория до 64 кг. 

С треньора Матев след бронза в Чонгжу, Южна Корея
2019 ГОДИНА е особено силна за Анна-Мария Манушева. През м. април тя стана европейска шампионка по самбо за девойки в Лимасол, Кипър, а преди по-малко от месец спечели бронзов медал на световното първенство по самбо за юноши и девойки в Ташкент, Узбекистан. Първата си победа талантливата троянска самбистка печели едва 10-годишна, когато става трета на републиканското първенство в своята възрастова група. Тя е възпитаничка на Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян), а неин треньор неизменно е Николай Матев. Сегашното й участие на СП в Чонгжу е нов етап в спортната й кариера и убедително я поставя в световния елит на самбистите.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |