Втора европейска титла за троянката Анна-Мария Манушева

* На финала при девойките в кат. 60 кг нашето момиче „наби“ рускинята Елисавета Лобанова и грабна златото * 265 самбисти от 21 страни мериха сили на ЕП 2019 за юноши и младежи в Лимасол, Кипър
Самбо
Най-високо на почетната стълбичка – Анна-Мария Манушева (втората отляво), ЕП 2019, Кипър
Момент от финалната схватка с Лобанова, кат. 60 кг
Победител – Анна-Мария Манушева (България)
СЪГРАЖДАНКАТА ни Анна-Мария Манушева – възпитаничка на троянския Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ – спечели шампионската титла и златния медал в кат. 60 кг на Европейското първенство по самбо за юноши и младежи в Лимасол, Кипър, 11-15 април. На финала при девойките до 18 години нашето момиче надделя над Елисавета Лобанова (Русия), а третото място си поделиха Виктория Попович (Украйна) и Лиза Оберфол (Германия). В отборното класиране при девойките България е втора след тима на Русия и преди Украйна.

ТОВА Е второ европейско злато за талантливата ни самбистка, която е 11-класничка в СУ „Св. Климент Охридски“ в Троян. На ЕП за кадети през 2017 г. в Пореч, Хърватска Анна-Мария извоюва титлата в кат. 56 кг, като тогава отнесе като ураган всичките си съпернички и не им даде нито точка срещу себе си. Шампионката има и редица други успехи както в самбото, така и в джудото. На ЕП 2019 в Лимасол участваха общо 265 самбисти от 21 страни.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |