Община Троян изгони миналогодишната тротоарна фирма

* На прочулата се с „графигнатиевското“ качество на работата си 
„ПСТ Плевен“ ЕООД бе наложена санкция от 5733 лв.
Хубава работа, ама…
Мърдащите нови тротоарни плочки по „Ген. Карцов“ в участъка от Старата полиция до "Старата къща" бяха белязани с кръстчета и последва ремонт на ремонта, 2018 г.
ПЛЕВЕНСКАТА строителна фирма „ПСТ Плевен“ ЕООД (преименувана междувременно на „Новако Строй“ ЕООД) – която се прочу с „графигнатиевското“ качество на миналогодишните тротоарни ремонти по ул. „Ген. Карцов“ в участъка от Старата полиция до механа „Старата къща“ и честата смяна на мургавите си бригади – вече не работи в Троян. Заради неспазени срокове и недобро качество на работата 2-годишният договор (за 2018/2019 г.) на фирмата бе прекратен едностранно от Община Троян. Наред с това е удържана и неустойка в размер на 5733 лв. с ДДС.

НА 12 МАРТ е обявена нова обществена поръчка с предмет „Ремонт на тротоари и вертикална планировка в гр. Троян през 2019 г.“, научихме от инж. Николай Райковски, началник на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация. Като, разбира се, очакванията са този път да случим на изпълнител.

Т21

3 коментара:

Кирил Илиев каза...

Ако има някой в общината, който що годе разбира от строителство, може да следи процеса на полагане на настилките. Не е необходимо да бъдат положени стотици квадратни метра настилка, за да се разбере, че се работи некачествено.Ако пък няма такъв човек, ами наемете си. Не съм голям разбирач по тротоарите, но само преминавайки покрай мургавите бригади, виждам, че повече се отбива номера, отколкото да се направи нещо свястно.

Danchevi каза...

Спомням си добре, когато бях около 8- годишен, правеха тротоара на главната улица в Орешак, беше времето когато минаваше „корпуса“. Преди около 40 години. Тогава тротоарите също ги правеха мургави бригади, дали бяха по-големи майстори от сегашните, дали цимента беше друг, дали плочките бяха по-качествени ....Явно така ще да е било, защото 40 годишните тротоари, където въобще са останали са очевидно в по-добро състояние от сегашните. Нашите 4 годишни на Ливадето например се нагънаха тук там като гърбиците на Лох Неското чудовище. Но какво да се прави, така е в „ерата на ментетата“ и аз като продавам електроуреди, съветватвам клентите за по сигурно да отскочат до манастира да си запалят свещ. Сега съм намислил да си правя и параклис до магазина- „ за по-сигурно“ тъй да се каже, щото като тресне една гръмотевица пролетно време и половината клиенти се връщат намръщени. Е ще запаля една свещ и за общината, а дано се намерят по-качествени майстори и материали.

kiril каза...

Когато заплатите са малки и специалистите са некадърни. Минаха по доста улици в Троян и грундираха дупките без да ги изрежат и почистят не стига ,че не ги асфалтираха , но вече мина повече от 10 дена и дъжда изми некачествения грунд (ако беше качествен нямаше да се измие от вода) на всичкото отгоре почнаха да мият улиците. После ще пълнят дупки и пак мръсотия. ТО БИВА ТЪПАНАРИ , НО ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО! ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |