Полицейска патрулка се натресе отзад в таксиметров автомобил

* ПТП-то става на „Стоп“-а до Поделението, виновният униформен зад волана е Людмил Здравков, потърпевшият таксиметраджия – Пламен Стоянов от „Сити Такси“ * Ники Акта пише акт на колегите си, те пък – на таксиметровия шофьор?! * Полицейската „Астра“ е здраво намачкана, жълтото „Рено“ – с по-малки щети
Бум тряс
След инцидента: Ники Акта пише акт на колегата си Людмил Здравков заради ПТП-то; акт пишат и на таксиметровия шофьор Пламен Стоянов – заради някакво предишно провинение. 15 април
ВЧЕРА, понеделник, 15 април, около 8:30 ч. сутринта, в Троян става любопитно ПТП (пътно-транспортно произшествие), за което говори целият град, коментира се и във фейсбук, но може и да не влезе в официалната полицейска сводка. Любопитното е, че полицейска патрулка („Опел Астра“) удря отзад спрял на знака „Стоп“ таксиметров автомобил („Рено Меган“) и вината е изцяло на униформения водач. Сблъсъкът е на кръстовището до Поделението (пресечката на ул. „Димитър Икономов-Димитриката“ с отиващата към пазара/битака ул. „Опълченска“). Разбира се, случката не е покрита, на мястото скоростно пристига друга патрулка и известният с безкомпромисността си катаджия Николай Николов (когото троянци шеговито са прекръстили на Ники Акта) пише акт на своя колега – виновника за ПТП-то Людмил Здравков. Справедливо, безкомпромисно, без никакво влияние на принципа „МЧ“ (мой човек) и заслужаващо поздравления.

Полицейският "Опел Астра" е сериозно пострадал
Щетите по такксиметровото "Рено Меган" не са големи
НО ТУК ИМА и едно „но“, което като че ли туря лъжичка катран в кацата с меда. Ники Акта пише акт и на… невинния таксиметров шофьор Пламен Стоянов (фирма „Сити Такси“) – за някакво уж извършено предишно нарушение?! По-късно обаче се изясни, че актът на таксиметровия шофьор е написан от полицаите в ударилата го патрулка – Людмил и колежката му Полина. И някои коментираха, че котка по гръб не пада, но може и да не са прави, дано.

СЕГА КОНКРЕТНО, по разказа на таксиметровия шофьор. Той карал по ул. „Димитър Икономов-Димитриката“, идвал от кръговото кръстовище при Големия пазар и се движел в посока жк „Лъгът“. На кръстовището при Полицията (на стотина метра преди мястото на инцидента) зад него излязла въпросната патрулка и двата автомобила се движили съвсем кротко, с 30-40 км/час, колкото е приемливото в този натоварен участък. На споменатия знак „Стоп“ до Поделението жълтото „Рено“ спряло и тогава отзад се натресла полицейската „Астра“. „Карах бавно и случилото се бе твърде неочаквано. Вероятно отзад мислеха, че на този „Стоп“, на който мнозина не спират, и аз няма да спра, не знам“, коментира пред Т21 потърпевшият Пламен.

ПОСЛЕ таксиметраджията разбрал, че го обвиняват, защото не спрял на пешеходната пътека (непосредствено след кръстовището при Полицията) и патрулката го била гонила, а той бягал. И именно за това му написали акта, а пък виновните за ПТП-то униформени си намерили оправданието. „Това не е истина, нито съм бягал, нито са ме гонили, карах бавно и те зад мене, вероятно случилото се е от моментно невнимание. А за пешеходната пътека – там една възрастна жена се канеше да пресича, когато аз бях едва на около 3 метра от пътеката и затова продължих. Нищо нередно не съм направил, нито пък жената е била застрашена“, уточни шофьорът на „Рено“-то. Той обаче разсея слуховете, че патрулката не е имала застраховка „Гражданска отговорност“: „Всичко си беше наред в това отношение, попълнихме каквито документи трябва и сега очаквам застрахователите от „Бул Инс“ да ми заплатят щетите. Моят автомобил пострада по-малко – заден капак, задна броня, изкривена предпазна греда, но „Астра“-та бе здраво потрошена“. Попитахме Пламен дали ще обжалва акта си, каза, че обмисля.

Т21 
Снимки: facebook 

4 коментара:

kiril каза...

На Ники акта кой ще му напиши акт за постоянното говорене по телефона докато кара?

r3d33ms каза...

Те го били гонили,ама не видяли че спира ... и един мармот увива ...

kiril каза...

Защо е толкова объркано движението в Троян?
Защото тези които отговарят за това са НЕКАДЪРНИ!
Защо махнахте стопа срещу бившия Бар12 и сложихте пътен знак Б1 - Пропусни движещите се по пътя с предимство? Там имате пресичане на главен път ,а на кръстовището на поделението има сливане на два пътя сте сложели СТОП? Вие книжки изобщо имате ли?

Unknown каза...

В.момента.с.Людмил.се.съдим.бил.ме.гонил.пълни.лъжи.играят.в.комбина
С.Прокурора

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |