Полицейска патрулка се натресе отзад в таксиметров автомобил

* ПТП-то става на „Стоп“-а до Поделението, виновният униформен зад волана е Людмил Здравков, потърпевшият таксиметраджия – Пламен Стоянов от „Сити Такси“ * Ники Акта пише акт на колегите си, те пък – на таксиметровия шофьор?! * Полицейската „Астра“ е здраво намачкана, жълтото „Рено“ – с по-малки щети
Бум тряс
След инцидента: Ники Акта пише акт на колегата си Людмил Здравков заради ПТП-то; акт пишат и на таксиметровия шофьор Пламен Стоянов – заради някакво предишно провинение. 15 април
ВЧЕРА, понеделник, 15 април, около 8:30 ч. сутринта, в Троян става любопитно ПТП (пътно-транспортно произшествие), за което говори целият град, коментира се и във фейсбук, но може и да не влезе в официалната полицейска сводка. Любопитното е, че полицейска патрулка („Опел Астра“) удря отзад спрял на знака „Стоп“ таксиметров автомобил („Рено Меган“) и вината е изцяло на униформения водач. Сблъсъкът е на кръстовището до Поделението (пресечката на ул. „Димитър Икономов-Димитриката“ с отиващата към пазара/битака ул. „Опълченска“). Разбира се, случката не е покрита, на мястото скоростно пристига друга патрулка и известният с безкомпромисността си катаджия Николай Николов (когото троянци шеговито са прекръстили на Ники Акта) пише акт на своя колега – виновника за ПТП-то Людмил Здравков. Справедливо, безкомпромисно, без никакво влияние на принципа „МЧ“ (мой човек) и заслужаващо поздравления.

Полицейският "Опел Астра" е сериозно пострадал
Щетите по такксиметровото "Рено Меган" не са големи
НО ТУК ИМА и едно „но“, което като че ли туря лъжичка катран в кацата с меда. Ники Акта пише акт и на… невинния таксиметров шофьор Пламен Стоянов (фирма „Сити Такси“) – за някакво уж извършено предишно нарушение?! По-късно обаче се изясни, че актът на таксиметровия шофьор е написан от полицаите в ударилата го патрулка – Людмил и колежката му Полина. И някои коментираха, че котка по гръб не пада, но може и да не са прави, дано.

СЕГА КОНКРЕТНО, по разказа на таксиметровия шофьор. Той карал по ул. „Димитър Икономов-Димитриката“, идвал от кръговото кръстовище при Големия пазар и се движел в посока жк „Лъгът“. На кръстовището при Полицията (на стотина метра преди мястото на инцидента) зад него излязла въпросната патрулка и двата автомобила се движили съвсем кротко, с 30-40 км/час, колкото е приемливото в този натоварен участък. На споменатия знак „Стоп“ до Поделението жълтото „Рено“ спряло и тогава отзад се натресла полицейската „Астра“. „Карах бавно и случилото се бе твърде неочаквано. Вероятно отзад мислеха, че на този „Стоп“, на който мнозина не спират, и аз няма да спра, не знам“, коментира пред Т21 потърпевшият Пламен.

ПОСЛЕ таксиметраджията разбрал, че го обвиняват, защото не спрял на пешеходната пътека (непосредствено след кръстовището при Полицията) и патрулката го била гонила, а той бягал. И именно за това му написали акта, а пък виновните за ПТП-то униформени си намерили оправданието. „Това не е истина, нито съм бягал, нито са ме гонили, карах бавно и те зад мене, вероятно случилото се е от моментно невнимание. А за пешеходната пътека – там една възрастна жена се канеше да пресича, когато аз бях едва на около 3 метра от пътеката и затова продължих. Нищо нередно не съм направил, нито пък жената е била застрашена“, уточни шофьорът на „Рено“-то. Той обаче разсея слуховете, че патрулката не е имала застраховка „Гражданска отговорност“: „Всичко си беше наред в това отношение, попълнихме каквито документи трябва и сега очаквам застрахователите от „Бул Инс“ да ми заплатят щетите. Моят автомобил пострада по-малко – заден капак, задна броня, изкривена предпазна греда, но „Астра“-та бе здраво потрошена“. Попитахме Пламен дали ще обжалва акта си, каза, че обмисля.

Т21 
Снимки: facebook 

3 коментара:

kiril каза...

На Ники акта кой ще му напиши акт за постоянното говорене по телефона докато кара?

r3d33ms каза...

Те го били гонили,ама не видяли че спира ... и един мармот увива ...

kiril каза...

Защо е толкова объркано движението в Троян?
Защото тези които отговарят за това са НЕКАДЪРНИ!
Защо махнахте стопа срещу бившия Бар12 и сложихте пътен знак Б1 - Пропусни движещите се по пътя с предимство? Там имате пресичане на главен път ,а на кръстовището на поделението има сливане на два пътя сте сложели СТОП? Вие книжки изобщо имате ли?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |