Европейско злато за нашата Ани в Хърватия

Анна-Мария Манушева
* Анна-Мария Манушева (56 кг) мина като ураган над съперничките и с четири чисти победи във финалната фаза грабна титлата на Стария континент; достойно 5-то място за дебютантката Цвети Маринова
 
Европейско първенство по самбо, кадети

ТРОЯНСКАТА красавица – ученичката (10. клас) в СУ „Св. Климент Охридски“ Анна-Мария Манушева, стъпи на европейския връх. Нашето момиче завоюва титлата в своята кат. 56 кг на Европейското първенство по самбо за кадети, провело се в Пореч, Хърватска (2-3 декември). Ани, която тръгва за най-важното си състезание за годината току-що възстановила се от заболяване и изпила последните хапчета (научихме го от личния й лекар и фен на състезателката д-р Николай Лазаров - бел. ред.), навлиза във финалната фаза като ураган – победа с 6:0 над французойка, след това 8:0 над украинка и на полуфинала прегазва фаворитката рускиня с 6:0. Във финалната схватка желязната българка продължава безответната си наказателна акция – 6:0 и поредната чиста победа над претендентката за титлата от Украйна. И така – европейско злато за Ани, Троян и България!

Ани с европейското злато, ЕП кадети, Пореч, Хърватска, 2 декември 2017 г.
В КАТЕГОРИЯ 65 кг другата троянска участничка – дебютантката Цветелина Маринова, достигна до полуфинала, където след изключително оспорвана и трудна битка загуби срещу представителката на Русия, водещата сила в този спорт. В спора за бронза троянката отстъпи на беларуска и остана извън тройката – все пак 5-то място на ЕП не е за подценяване и е сериозен успех. И от нас – браво момичета! Ани и Цвети са състезателки на троянския Клуб по джудо и самбо „Чавдар“, треньор и на двете е Николай Матев.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво. Направо си ги смазала.
Продължавай все напред и
нагоре :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |