Рок академия 2014

* Две външни оценки – едната много възторжена,
 другата не съвсем
Взето назаем
От 11-ти до 13 юли се проведе втората троянска Рок академия (прощапулникът бе миналата година през м. юни и, по наше мнение, началото бе добро – добро начало на добра инициатива на Община Троян). Как протече сегашната Рок академия 2014? Ще ви дадем две външни оценки – едната много възторжена, на преподавателя в Езиковата гимназия в Ловеч, тамошен общински съветник от десницата и известен блогър Иво Райнов; другата, някак отрезвяваща и не съвсем оптимистична, е анонимен коментар в сайта на Т21 (към материала „Рок академията започва в петък”). Вижте ги, струва ни се, че и двете заслужават внимание. Т21

*****
ТРОЯН ОТНЕМА РОК ЕМОЦИЯТА НА ЛОВЕЧ

ПРЕЗ УИКЕНДА Троян бе домакин на поредната Рок академия. Тази година събитието е организирано в три дни и предлага много забава и емоции за жители и гости на Троян. На сцената се изявяват както познати рок групи („Спринт“, „Импулс“, „Конкурент“), така и редица нови и аматьорски банди. Точно участието на младите е смисълът на този фест. Да се даде път за развитието на младата българска рок вълна и авторската песен. Адмирации за кмета Донка Михайлова и Общинския съвет в Троян. Чудесен пример за културно събитие, което привлича туристи и прави силен пиар. Находчивостта на троянци е добре известна и заслужава уважение. С традиционната Рок академия градът изземва инициатива на Ловеч и се превръща в рок център на Ловешка област. Вярно, фестивалът е само с български  изпълнители и е доминиран от аматьорско участие, но е подадена ръка към рока и младите, подкрепа за българската музика и е събитие, което може да генерира интерес и туристически посещения.

МНОГО по-малки от Ловеч градове ни показват различни модели за успешно осъществяване на рокаджийски събития. Вижда се, че и Троян се нарежда с успех сред тях. Факт е, че напоследък рокът е страст за Троян. При нас (в Ловеч) най-сериозното национално културно събитие е фестивал на бардовете. Съвсем не подценявам годишната среща на музикантите с китара, но си мисля, че в Ловеч има много по-широко и към момента незаето музикално пространство, което може да носи значително повече популярност, посещения и приходи.

13 юли 2014 г., 
Ловеч

Иво Райнов,
извадки от материал в блога му (www.eratosten.wordpress.com)

*****
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ТАЗИ ГОДИНА…

За съжаление и тази година участниците са колкото публиката. В Троян няма хора, които да запълнят едно подобно мероприятие, а организаторите не могат да създадат продукт, който да привлече публика извън пределите на Троян.

13 юли 2014 г.,
Троян

Анонимен, коментар в сайта на Т21 (www.troyan21.com)

Още по темата:

86 коментара:

Анонимен каза...

Да не забравяме и булшинството малолетни метълчета, наливащи се с бира и пушещи цигари, и организатора Боян, когото забелязваме да се движи и прегръща с 14 годишни момиченца.

Анонимен каза...

......Троян, рок и метъл, няма как да са думи в едно изречение. Това, че има една група хора, симпатизиращи на тази музика (аз също съм от тази групичка), не означава, че подобно събитие би имало успех. Къде е рекламата на подобно събитие? От години вече не съм в Троян, но за мероприятието, което дори се провежда за втори път, разбрах чак след като е минало и то по случайност. Е няма как да се случи работата! За една Каварна рок фест, се започва да се говори месеци преди това, радиа, социални мрежи и т.н.
Пак питам - Троян, рок, метъл - заедно.....кога? Не случайно с приятели се шегуваме от едно известно време, че в Троян единствените забавления са "да се напиваш и да си биеш жената"! Кои са тези младите, които ще бъдат на това събитите, освен онази малка групичка, с която започнах? 90% от младите и не чак толкова млади вече, се вълнуват от "Мадамас чалгарес. Стенд ъп връз масата енд иху аху олл найт". Аааа да и да се побият малко, щото видиш ли някой им бил погледнал малолетното гадже, допуснато така или иначе в дискотеката. Ква рок академия, кви пет лева.
Да не остана грешно разбран, подкрепям подобни инициативи, но направени както трябва, с гласност и мащабност. Трябва да се престане с порочната практика да се правят нещата "на всяка цена" само и само да се направят. И в крайна сметка да са полвинчати.
Дълга е темата и ще се отплесна, сполай на всички!
Павлин

Анонимен каза...

Да не забравяме че момиченцето е племенничката му,а другото е 20 годишната му годеница,младоста не е порок!!!!

Анонимен каза...

Абсолютно неправилно и избирателно,може би и целенасочено отразено в диплянката ви събитие!!!Бъдете обективни и безпристрастни моля!Академията се случи,въпреки вас,негативните оратори и ментори!!!

Анонимен каза...

Всяка година от диплянката Т 21 отразяват необективно и отрицателно събитието,каква по-лоша реклама от това....?Академията е факт въпреки вас негативните оратори,ментори и тем подобни,грешки има но дано бъдат поправени за догодина!

Павлина Василева каза...

Бях гост на Рок-академията. Съпровождах една от групите, които участваха в конкурса. Много съм благодарна, че се дава възможност на млади хора, които имат интереси в този стил музика да се изявят, а и да черпят опит от професионалисти в бранша. Би било жалко ако троянци са против. Мисля, че не е важна само публиката, а и не може да се очаква за 1-2 години да се популяризира подобно събитие. Що се отнася за разгласата, как според вас ние сме научили, а и другите групи? Има фейсбук, сайт и т.н.

Анонимен каза...

Аха, викаш негативни отзиви НЕ! Като при Тато или добро или нищо, с възгласи "Да живей"...
И да, провела се е Рок академията, ама колко хора посетиха събитието? 10 хил, 20хил. , колко? Или публиката е била, колкото в някой по-голям рок клуб?!
Пак казвам, за неща направени на всяка цена и през пръсти, няма как да кажа браво! Доста приятели музиканти имам, как пък нито един не знаеше за това рок събитие.
Павлин

Анонимен каза...

Ами да ги беше довел бре...Прес пръсти са писанките ти,да беше отишъл на някой БЕЗПЛАТЕН фестивал в Англия например....

Анонимен каза...

До 8
Ама много избирателно четеш и през два реда. Нали това написах, че съвсем случайно разбрах и то след като е минало.....ама както и да е....
Павлин

Анонимен каза...

"Рок Академия" - мотото на събитието много добре отразява характера му. Утвърдени рок групи и музиканти предават опита си на младите групи. Всяко начало е трудно. Дори и само една група, тръгнала от Рок Академия - Троян да се утвърди и да има успехи - пак си е струвало. Публика ще има тогава , когато в Троян дойдат групи от ранга на БТР и Сигнал.

Анонимен каза...

Да "ги" доведе,ама кой ще се юрне да гледа Конкурент,Спринт и Импулс?А и градския площад ли е най-подходящото място за провеждане на подобен фест ?

Анонимен каза...

Булшинството "малолетни метълчета" както се изрази господина по-горе не правят проблеми с пиенето на бира и пушенето на цигари, за разлика от булшинството малолетни чалгарчета, които ходят по дискотеки и не само пушат и пият. Хейтъри винаги ще има, продължаваме напред, догодина нагоре по стълбицата и така ! cheerZ ! ;]

Анонимен каза...

Айде сега пък Б.Т.Р. и Сигнал хахахаххх смееех,та тя всяка една група от младите "аматьорски" групи свири по-качествен и отговарящ на времето си рок от тези стари гореизброени динозаври,айде моля не ги разкопвайте,те и без това спинкат и ги видяхме колко лежерна музика се е правила по тяхното време пък и новата им е такава!!!!Предпочитам да слушам нови групи и с нови парчета,които може би биха имали някаква перспектива,отколкото добре познатите стари естрадни "БГ-Рок-Класики",които звучат скучно на фона на съвременната рок музика хахахх,поздравления за младите и готини групи които се включиха!!!!!

Анонимен каза...

Позитивното в случая,е че млади и надъхани момчета са намерили място,където да покажат възможностите си.Говоря за аматьорските банди ,както сте ги кръстили.Евала за това!
За подобно събитие обаче, всяка физкултурна зала на всяко едно училище е напълно достатъчна.
Не разбирам защо бе всичкото напъване ,откриване от кметицата и прочие...А и чакам да чуя колко струва таз годишната академия,миналата метнаха 8 бона.А и да вземе някой да ни светне,аджеба каква точно е идеята на това събитие. Да отчитаме дейност,или развиваме продукт ,който в едно близко време ще започне да привлича публика,както онзи рок фестивал в Ловеч,преди няколко години.
Преди бая години вече, имаше 2-3 групи в Троян. Бахур бяха най-в час с тенденциите и обяснимо бяха причина за най-голям интерес.Ценко вокалист на ВИГ "ЕК" с ръководител Тодор Иванов,пък съблазняваше нежната половина от рок обществото ,завладявайки ги с новата песен на Bon Jovi. Имаше и женска рок банда:Н - Гърлс,фатално депресирани до отчаяние,но пак си имаха фенове.Имаше и гост банди,Били Дъ Дик от Ловеч. Впрочем тоя образ,Цецо Хипаря,по-известен като Сър Мата Хари, е много голям пич.
Салонът на читалището беше пълен, ние по-отворените се блъскахме в нещо като пого,и ей така един ден се блъснах в една,тя пък ме блъска в сlедващите 7 години.
Така,че момчета внимавайте в кого се блъскате и лонг лив Меноуар – дъ мост менли банд евъъъъъ !

Анонимен каза...

тука усещам някакъв сблъсък май на поколенията-старите не пускат кокала,младите напират...!

tisho каза...

Дойдох от Плевен специално за рок академията.Да,всяко начало е трудно.Изкефих се на младите групи и млада публика,к'ва ти чалга...има надежда че ,,рокът не умре,,!

Анонимен каза...

Жалки сте, да ви имам проблемите!

Анонимен каза...

Изглежда нашето общество е болно. Болно от онази болест на вечно недоволните и мрънкащи. Факт е, че нещата в България се правят през пръсти. Така е построена и съществува съвременна България. Нека си спомним за откритите басейни на Состра и Римски богатства. Тебоставиха нещо след себе си, а Ние? Замисляте ли се каква следа ще оставите? Единстееният начин нещо да потръгне е гражданско действие и обединена гражданска позиция. Искате храна, но ако може да не сенморите докато я приготвяте, сервирате и ядете, нали? Опомнете се и излекувайте болеста на отчаянието в себе си. А на драскачите ,, бивши" трЕнци. Не ни давайтебакъл, а сили! Това Павлине с боя и пиенето го има във всекибград, излез от комплексите и душевното си село!

Анонимен каза...

много обичаме външните оценки,а на нашата собствена преценка на вярваме,срам ни е да си признаем че се получи,или по-скоро завистливо цъкаме с език,как може такава злоба и лицемерие да ни ядат отвътре!

Анонимен каза...

До 2-ри: Говориш големи глупости. Не по-малко от два месеца се говори за това събитие - в сайтове, в социалната мрежа, по "Хоризонт" и т.н. Много ми хареса въпроса на Павлина Василева: "А ние как научихме за Рок Академията?!"

Анонимен каза...

В същото време нагоре по главната, в кръчмите, пълно с млади хора, които се кефеха на ЧАЛГА!

Анонимен каза...

Организаторите Община Троян да действат! Правите нещо много стойностно и хубаво за младите хора, а и за нас по-възрастните, които сме рокаджии по дух. Хеви-метъл срещу чалгата и блудкавото!!!

Анонимен каза...

Защо настройваш хората слушащи дадена музика,срещу хора слушащи друга ?
20-ти, след като е имало толкова много реклама,защо публиката е колкото миналата година?
По същото време на Беклемето се провеждаше друго мероприятие,в което само участниците бяха повече отколкото публиката на този фест.Време е общината да смени приоритетите си!

Анонимен каза...

Здравейте,уважаеми коментатори!
Споровете са ви доста емоционални и много в страни от това,което се случва.Всяка инициатива на група от хора,целяща да се развива,в случая рок обществото на Троян и това на България е достойна да се подкрепи.Но ако си зададем въпросите кой,защо и как организира рок академията в родния ни град и успеем да намерим точните отговори,тогава ще разберем.Защо тази година публиката беше по малко от миналата година и защо се повториха същите грешки като миналата година,които най-вероятно ще намалят още повече интереса към бъдещи изяви.А малкото,които останахме да ходим на такива концерти,ще ходим защото,просто няма какво друго да се случи.
И не се карайте помежду си.Такава ни е държавата,защото такава си я направихме.

Анонимен каза...

Прекрасен форум за млади музиканти,който не прави нищо-тойне греши!!!Ясно е че трябва повече реклама и съм сигурен че организаторите са отчели грешките си...!А не мога да разбера защо се фокусирате основно върху публиката и организаторине,а не върху участниците и тяхните изпълнения и прохлфесионализъм?!

Анонимен каза...

ЛАЯЛНАТА ЗАПОЧНА,значи нещо се е случило,аз мисля че това е добре!

Анонимен каза...

А защо не се обединим и да помогнем ТРОЕНЦИТЕ И НЕ САМО,за събитието,кой с каквото може,а сме способни да се опитваме да проваляме всеки опит да се изгради нещо ново.....???!С ТАКОВА БОЛШЕНСТВО ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!

Анонимен каза...

С толкова акъл и изпълнители-толкова. Само погледнете програмата от миналата година и сегашната, и всичко ще ви стане ясно.

Анонимен каза...

Ясно като мъгла,лее се акъл от коментатори и разбирачи всякакви!

Анонимен каза...

Отговор на 25 - ти
Критиките не са към форума,а към фор-умниците.
Организаторите не са отчели никакви грешки,защото повториха старите с още по-голяма сила.А те са тези.които определят правилата и критериите по които се работи.Призивите за съпричастност също звучат смехотворно,по простата причина.Ако 20% от хората слушат такава музика,останалите 80% няма как да ръкопляскат на такава идея,колкото и толерантни да бъдат към нея.Едно такова музикално събитие е нормално да събере по-голяма обществена подкрепа,но е факт,че и професионализма на участниците не можа да допринесе за това.

Анонимен каза...

Нищо против събитието, изпълнителите и почитателите, но просто мястото за провеждане е безкрайно неправилно. Глупаво е да надуваш ушите на хората, нежелаещи да слушат. Говоря за случайни минувачи и живеещите около центъра. Следващият път нека организаторите да го направят на друго място поне от добра култура и уважение към гражданите на града (ако изобщо имат такива).

Анонимен каза...

Такаа,интересно ми е от общинската управа някакво изявление ще има ли най-накрая?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

По Бай Тошо-во време,ходенето на училище и изучаване на български език,писмено и говоримо,бе задължително (:

troyan21 каза...

До №5:
На калпави писаници обикновено не отговарям, но ще направя изключение. Приемам критики всякакви, обаче подобен нечестен упрек - че Т21 "отразяват отрицателно събитието" и че сме "негативни оратори, ментори" и Академията е факт въпреки нас - не. Напротив, Т21 е фен на събитието, и то голям фен; искахме това събитие да се случи, искаме да успее, още повече защото го усещаме като контрапункт на чалгата. Вижте и оценката ни за миналогодишната първа Рок академия 2013, статията е озаглавена „За Рок академията – голямо браво!”, ето линк:

http://statii.troyan21.com/2013/06/blog-post_5327.html

Дано съм ясен. Сега две думи за обективността. Колкото и да го искахме и искаме и колкото и да му се радваме, не може да не признаем, че още с второто си издание троянската Рок академия забуксува. Ето кое ни кара да мислим така: много малко публика - а защо е малко, въпросът е по-сложен; като че ли не това (централният площад) е правилното място; липса на истински яка група, която да придърпа рокаджии от други места; недоизбистрена концепция - конкурс за млади банди ли е, рок фест ли или училище за рок (в смесването има прелест, но някак си събитието се разфокусира и губи енергията си); липса на сериозни партньори на Общината - без такава подкрепа работата няма да стане, ще се препъне рано-рано; явно и липса на достатъчно средства - като начало субсидията от общинския бюджет свърши своето, даде рамо на събитието, помогна на раждането, за което голямо браво, но оттук нататък без сериозен спонсор не може да мине. Има и друго, по-генерално, мислим си го, но дано не сме прави – че сграбченият от кризата, застарял, намалял, озлобен и като че ли (до)опростял Троян не е адекватен на едно волно, мащабно, нечалгаджийско и истински яко музикално събитие?! Дано не сме прави!!!

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

А бе незнам защо от Т21 си мислят че тяхното мнение по всеки въпрос е решаващо и едва ли не най-обективно! Какво направихте освен личния ви коментар,под формата на "статия" или мнение,за да подкрепите инициативата....????!!! Все едно дали има браво или лош,като "оценка" дадена от некомпетентен човек!

Анонимен каза...

Не мисля че говоренето за нещо го превръща в нещо!

Анонимен каза...

Генади от Т21 може да не е компетентен според номер 36 , но е човек с професионален и житейски опит , което му дава право на мнение и позиция по въпроса , дори и да не е музикант.Радвайте се че компетентните не са започнали да пишат.Тогава ще разберете много истини и за музиката и за живота.

Анонимен каза...

много анонимни мишоци в тоз форум бре и все "компетентни" хахахах :))))))))))))

Анонимен каза...

Аз съм анонимен!
Но ... истината не е .

Анонимен каза...

Мишчица мъничка с мънички очички,скърца по копчетата на клавиатурата,а 39-ти ? :)

мирослав каза...

малко са навярно за някой идиотите,че да привлечем и още за каузата оглупяване!

Преди една година каза...

21. Поля Димова каза...
Благодаря за статията и оценките във форума. Опитваме се да правим нещо за младите с ясното съзнание, че не е достатъчно...И ние - организаторите - очаквахме повече хора на площада и гости на града. Ще си направим анализите, но нямаме намерение да се отказваме. Знаем, че всяко начало е трудно. За да няма спекулации, съм предоставила бюджета на събитието в редакцията на Троян 21

ВТОРНИК, 18 ЮНИ, 2013

Анонимен каза...

Не знам кои какво е казал,но фактите са си факти.
Всяко начало е трудно , когато си мислим че началото започва от нас.
СПЕЦИАЛНО тази инициатива за Троян започна през 1989 месец април.
Организирана от ЦК на ДКМС съвместно със списание РИТЪМ.В истинска тридневна надпревара участват групите ПАРАГРАФ 14 , АТИЛА , РЕВЮ с не без известната Милена Славова , КОНТРОЛ , НОВА ГЕНЕРАЦИЯ , ДИСОНАНС , ЕЛИТ , ДОКТОР ДУЛИТЪЛ , ОРИОН , КОНКУРЕНТ , ЕРА , АХАТ и АЗЕМУС .
Без да звучи заядливо,но тогава милицията,която пазеше реда беше повече от тазгодишната публика на рок академията.А КОНКУРЕНТ , които преди 25 години на този площад показаха стил и класа преди няколко дена доказаха , че това не е случайно,въпреки упреците за комунистически,естраден или незнам си какъв рок.Както младостта не е порок ,така и стиловете в музиката не са порок.Важно е да има кои да те слуша какво свириш,а тази година това най-липсваше.И въпроса не е да се противопоставяме един на друг а да разберем 25 години след първия голям и истински рок маратон в Троян,че трябва да вървим напред , а не назад.Подкрепата към младите таланти не се крепи на една предоставена сцена и отгоре-отгоре скалъпен сценарий,неудачно натрапен за втори път.И колкото да търсим свръх оригиналност на Троянското рок-шоу , в други градове има далеч по-прости и успешни формули за това.Ако след една година продължим да си пишем същите работи,общината да се замисли има и други стилове в музиката , може да инвестира в тях.

Поля Димова каза...

Ще си позволя и тази година да кажа мнението си, този път в отговор на г-н Маринов и с цялото си уважение към Троян 21. За мен и екипа, с който реализирахме събитието е важно всяко мнение и оценка, стига да са добронамерени, а не "черен PR". Все повече се убеждавам, че е по-лесно нищо да не се прави, за да не се дава повод за критики и критикарстване. Не разбирайте, че се отказвам...Не смятам, че концепцията за Рок-академията е неизбистрена. Да - тя съдържа 3 елемента: фест, конкурс и обучителна част. Всичките тези три елемента се съдържат и в заглавието и в програмата. Рок-фестивали се правят на много места, конкурси - също, мисля (доколкото познавам практиката) че обучителна "академична" част има само в нашия формат. Затова и ние много държим на нея, но ако е само тя - шансовете да съберем публика са още по-малки. Да, вярно е, че бюджетът е малък и това не ни дава възможност да каним "рок-динозаври", но не съм сигурна, че и присъствието на подобни групи няма да породи критики. Ще продължим да анализираме и да търсим по-правилно решение, но няма да се откажем, най-малкото заради ентусиазма на местните и външни хора, които ни подкрепят заради каузата, предвид символичните хонорари, които получават за труда си. А този труд мога да оценя аз, която бях през цялото време на площада. И, разбира се, заради любителите на тази музика, независимо на каква възраст са. Приемаме позитивни съвети, давайте!

Анонимен каза...

По-лошо от нищо правенето,е грешното правене.
Колко струва таз годишния фест?
Какво променихте,след изказването Ви от миналата година, в сегашния фест ?
Поля Димова,прочетохте ли пост номер 44?

Поля Димова каза...

Нямам намерение да отговарям на "анонимен". Въпреки рисковете, аз се включвам във форума с името си.

Анонимен каза...

Народното творчество и народа,дето го е създал,винаги са били анонимни,неизвестни.За това ние анонимните от тази дискусия,чакаме някой не анонимен да ни обясни защо така става?Все пак се ползват общински средства.Не приемайте всичко като обида.По добре ли щеше да бъде,ако нямаше нито един коментар по този въпрос.

Анонимен каза...

Хм, арогантността на общинските търтеи е ненадмината.Евала!
Не стига,че ние ги назначаваме,не стига,че нищо не могат и не искат да могат,не стига,че живеят на наш гръб,но са толкова нагли,сякаш те от само себе си са се появили на тези постове....Поя,хубавото,е че след няма и година си заминаваш заедно с Донка и никой никога няма да се сеща за теб,както и за големите ви успехи!

Анонимен каза...

Много хубаво би било да имаме рок събитие в Троян. Рок събитие означава рок почитатели, слушащи рок банди. За сега нямаме рок събитие. Имаме рок банди, някои от които свиреха на центъра. Публика нямаше. Е, имаше бираджии, нищо лошо, но фенове - не. Този резултат не бива да ни изненадва. Нормално е, когато няколко дърти крокодила организират нещо, то да е добро като за други дърти крокодили. Имали са желание, просто не могат повече....

Анонимен каза...

"рок-динозаври" !??!? Че какви по-големи динозаври от въпросните 3 величави групи? Въпросната група Конкурент на онзи наистина интересен фестивал в Дебнево,изкара 2-3 парчета от новата тава,и като видя,че публиката е пред самоубийство,подкара кавъри на Ковърдейл.Догодина да викнете пак Импулс, ама с Веско Маринов.Успехът ще е гарантиран!

Анонимен каза...

Кои ви каза,че съм ънунимнъ...
аз съм баба ви Гицкъ....
Ууу... мари...дубре беши нашту, Ици дъги утсрами с пеини...То пей повичи поп , ъмъ и рокъ муй нъ сърце.
То пъ ништу съ ни чу.Не чи нимой.Нема кой да гу пушти в униа църни съндъци.Да ти кажувам праву, звучителът гу закупа.Той и минълътъ гудинъ тъй гу закупа.Дъно мунчету съ упрай,чи нашти оръ нимоот съ упрай.Тъй шъ мрът,ни упраъни.Чи кът глеем кък му съ радвът ут упщинътъ нъ звучителът,дугудинъ пак дъ гу викнът дъ гу зъкупай,то мунчету пак шъ съ упрайКви бяаа тее съндъци , чи две гудини звук не пуснаа.Чак към краат на втореет ден съ пузъкиснът.Ъмъ дъ земът дъ му плътът на чилякъ,че немъ кък.Колкуту по-калпъву,по-скъпу съ плащъ...
Айди дъ одъ аз дъ си умиъ ушити,чи мой и ут тяф ништу дъ нисъм чулъ.
Дугудинъ шъ съ виим пак.Ъку ни додити сигурну нема дай зарад мен.Ни съ плъшети.Аз шъ ви пишъ квой станълу.
Баба ви Гицка...

Анонимен каза...

Искам и аз да попитам нещо свързано с темата:
Не съм почитател на рок музиката и производните ѝ, харесвам хип-хоп.
Защо никога не се говори за този стил,а винаги за рок музика?
Много хора като мен ходят по концерти и в клубове,пътуваме и плащаме билети ,а в Троян за кефа на 20-30 човека се прави доста скъп за данъкоплатеца масраф.Защо когато се говори за правене за младите, и хоп веднага излиза на преден план това:Липса на рок фест?!?!?Това ли са младите на Троян,рокаджии и метълисти?
Не знам защо и от къде почитателите на тази музика, се имат за различни и за нещо повече от хората,които или не я харесват или имат други предпочитания.
Та въпросът ми е как общината реши,че с организирането на този фест,ще си свърши задълженията по отношение на младите в Троян?Чалгаджиите както наричаме всички любители на този жанр,плащат вход или билет,когато искат да видят своите любимци,същото правим и ние които харесваме хип-хоп.Явно сме по-глупави от рокаджиите ?

Анонимен каза...

Явно да!!!

Анонимен каза...

Не сме !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-та - хип-хоп академия
2016-та - поп без брада
2017-та стари градски
Да ви е честито !!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

В консерваторията за няколко години трудно се става музикант.
Тук за 15 минути един път в годината , академици стават.
Я да се запишем за догодина.Тъкмо да вдигнем интереса към събитието.

Анонимен каза...

55-ти къде забрави чалгата?????????????????

Анонимен каза...

57-ми
Рок чалга може,но класическа чалга не.
Нали за това го правят.Да убият чалгата.
Иначе няма значение какво свирят и колко ги слушат.

Анонимен каза...

В Троян до едновремешното кино няма ли чалга клуб?
А за рок клуб не съм чувал да има,или греша?
Ако има,кажете.Да ида да послушам...

Анонимен каза...

До 59
Преди време на центъра до реката има едно кафе,правиха опити за такава музика.И там нямаше кой да ги слуша.С мъка се събираха 20-30 фена и то близки и роднини.Може би за Троян това е бройката.И на академията бяха долу горе толкова.Като махнем участниците.
Е,поне за младите на Българя направихме нещо,ако не за младите на Троян.Една сцена - едните свирят,другите ги слушат.И после се сменят.Кеф...

Анонимен каза...

Малко се поувлякохте.
На всички е ясно , че има хубава и лоша музика.Трябва да благодарим на тези групи,които наистина забиха здраво.Дори и на общината която отдели средства и енергия да подкрепи събитието.И за отнесените критики.Въпреки,че за голяма част от тях,няма пряка вина.
Ако Троян имаше поне една сериозна рок група със своите фенове резултата щеше да е друг.
Не може да се прави първенство по футбол на място където няма нито отбор,нито игрище.Само сцената не е достатъчна.И само един път в годината.
А за това къде и как да се провежда събитието е съвсем друг въпрос.

Анонимен каза...

Искаш да кажеш,че Анитидиот е несериозна група и няма фенове ?

Анонимен каза...

Мога да го кажа директно,но предпочитам с факти.Не коментирам индивидуалните качества на членовете на групата.Но има разлика между това да се взимаш прекалено на сериозно и да вършиш нещо качествено.Колко концерта направиха в Троян за последната година,колко публика събраха,колко песни записаха.И не само те.Ако има и други като тях.Тази дейност би привлякла ценители на тази музика и поне на рок академията нямаше да има дефицит на слушатели.Тогава и основанията на общината за подкрепа щяха да бъдат по основателни.Ако приемем че всичко това са дребни заяждания можем да се фокусираме конкретно върху музиката.Рок групата от Севлиево,макар че не е сред класираните показа завидна преднина пред това което Троян може в тази насока.Аз не омаловажавам труда на троянската група или групи.Но силни първенства има там ,където има силни отбори.А относно феновете.Ако една група прави музиката си само за 20-30 фена,трудно би излязла дори от собствената си къща.

Анонимен каза...

Фунийка, барут, сипваш си в ушенцата и от по - височко за да стане наистина светло и топло... Да сте ми живи и здрави всички драскачи! Защо не се съберете и организирате нещо като... "Клуба на анонимния драскач, зависник и ценител на пасивния мъжки секс"
Тази инициатива ще събере повече публика и от Лепа Брена на стадиона под Турлата. 1000 пъти се каза, че в Троян само барабой и мамули става, но не. Всеки опитал да направи нещо е порицан, обруган, наистина интелектуално насилен... жалко за ограничените ве мозъци. Всъщност изобщо не е жалко, даже се радвам за Вас скъпи гладки мозъци. Поздрави от "На баба ви хвърчилото"

Анонимен каза...

Еййй браво, много истини само с няколко думи.

Анонимен каза...

Право в десетката!!!

Анонимен каза...

Направо незнам какво да кажа, нямам думи за колко подли хора говорим в тоя форум. Май някой го е много яд, че не е взел участие в "Академията"... я някой измислен озвучител, я някой некадърен каратист.... ооопс извинмявам се китарист или някоя фолк певачка. Няма нищо на "Балканче фестивал" ще можете да покажете на какво сте способни...

Анонимен каза...

Тоя 63 да не е спал с полата на баба си? Коя група визира? Алооо Веско стига с тоя спам бре биридчед. Момччетата толкова могат, ами излез ти бре ахмак. Ти колко песни записа? В колко телевизионни предавания участва? На колко концерта отиде? Какво изобщо направи за общото благо уаааа? Много въпроси... чакам отговор майка!!!

Анонимен каза...

Последните 15 - 20 коментара са писани от някй с раздвоение на мисълта, ту е музикант, ту е критик. Пък оня в клуб ги кани, сдружение да правят, те не могат да си вържат обувките, ама пък като Дого Аржентино лаят. Сполайте си със здраве.

Анонимен каза...

64-ти , ако направим клуб на анонимния драскач , трябва да те поканим и теб.Па виж си станал председател на клуба.И ние да се издигнем като теб.

Анонимен каза...

След някой месец най-добре да направим бира-скара на центъра , че идат избори.

Анонимен каза...

Казвам се Иван Иванов и съм готов да се срещнем да разговаряме когато пожелаеш...нещо друго?

Анонимен каза...

Аз съм Петър Петров казвай Ваньо

Анонимен каза...

Има събитие.Има отзиви.Има коментари.
Защо някои хора се почустваха кръвно обидени от коментарите на друго мислещите.Те са предизвикани от видяното на рок академията през 2013 и 2014 от друг ъгъл.
Прочетете коментари 2013.
Прочетете коментари 2014.
Сравнете ги.Открийте разликите.
Дори добре изглеждащата план сметка за 2013 на академията прегледана по внимателно буди доста въпроси.Нещо не излиза математиката.Майната й на математиката,ако всичко друго беше наред.Критиките не са за това,че се прави нещо ново за града,че се прави за младите и какво ли още не,а за това че има нещо сбъркано.Майната и на сбърканото,ако не е това че се бърка втори път.Майната и на повторката,ако не е това,че се харчат общински пари.И не се запенвайте от бяс,че някои ви е казал какво мисли за това,което правите.Ако наистина толкова можете поработете някаква друга работа ,вържете в четвъртък на пазар, купете си кебапчета и бира,оригнете се звучно,вземете си тон за песен и ....да живее рока.

Анонимен каза...

Знаеш ли "инакомислецо" какво ме притеснява, че 80-90% от хората, които пишат за това и за което и да е друго събитие не са си направили дори труда да отидат и да го видят. Стои си във вкъщи "инакомислещия" и коментира... ама коментира на висок тон с термини и с много тежест в думите си. Даже ми звучи така сякаш цял живот е организирал, свирил, репетирал, отделял от залъка си и от залъка на семейството си за да има подготовка, инструменти, апаратура. Пък и никой не се пени за каквото и да било, следя коментарите не само за това събитие, а за всичко ставащо в нашия град и искам да ти кажа , че стойностните неща, който се провеждат без дори една забележка, или никой не ги гледа, или пък не се казва нито една добра дума за тях. Така си умират както са си били... това е жалко и болезнено, но минава и заминава. Много пъти се каза и сега и миналата година - дайте градивни идей, кажете как да става по-добре, как да привлечем младите хора? Само вълчи вой "Не е добре, да не се прави повече, стига сте ни харчили парите" и др. Трябва да го има това "нещо", защото е стойностно и ценно, защото се прави от троянци за Троян, защото не е пошло, защото е свързано с повишаване на общата музикална култура на нашите деца, защото създава ценни контакти и т.н. Не искам да преча на някой да си казва мнението, но не по този начин - анонимно. Казах казвам се Иван Иванов, тел. няма да оставям, който иска ще ме намери пък съм сигурен, че има какво да си кажем. Айде със здраве!!!

Анонимен каза...

Колко пари на данъкоплатците похарчихте тази година? Миналата година бяха над 8 хиляди.Мисля,че Поля Димова дължи разяснение по темата.

Анонимен каза...

Според г-жа Димова над 8 , според един коментатор към 20 , а според един от засегнатите нямало и 4.
Това за миналата година.
Тези неща без пари не се правят.И 20 000 да са похарчени щом е за хубаво и за добро , няма да броим стотинките.Но спора не е за това.А какво и как е направено за тези пари.В стремежа си да ни бъде показано колко всичко е прозрачно,неволно се натъкваме на цифри,които будят съмнение и пак се вкарваме в прословутата българска мнителност на която ни научи демокрацията.

Анонимен каза...

Приканвам Поля Димова, да сподели колко струва таз годишната забава за кефа на 30 човека? Колко пари са похарчени за хонорари на нея и екипа ѝ(както сама се изрази), колко пари за хонорар са получили Антидот( и защо), колко пари са получили за хонорар всички участници. Редно е като общински служител ,да даде обяснение на данъкоплатците !

Анонимен каза...

Към 75-ти...
Господин Иванов,можем дълго да разговаряме по написаното от вас.
Искам да ви кажа,че обществото ни е доста разпокъсано и поляризирано.И когато в град като нашия,дето не се случват много неща,трябва да се правят смислени такива.Най добре се виждат тези процеси в телевизиите.Някой прави предаване напъва се но не става.Или лошо качество ,или конкуренцията го изяла.Нещо става.Ако съдим по това,че коментарите са над 70,а публиката на рок академията към 30 наистина някои пишат без да са ходили.
Абе по-добре да не мътим водата.Да ги похвалим и потупаме по рамото.Догодина пак същото яйце измътено на центъра на Троян.
Аз пък се казвам Тошо Тошев.

Анонимен каза...

Някои злобари казват че тази година рок академията била по слаба от миналата.
Да ама до днес?!
Миналата имаше 80 коментара.
Ето го и моя скромен принос...
80 на 80 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Най хубавите години за троянския рок.
Ура другари и другарки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Направо си за съжаление...

Анонимен каза...

Аз съм номер 80 и се извинявам за песимизма които нахлу в мен след прочетените коментари.
Дано не съм прав.

Анонимен каза...

Изобщо, нещо смислено можеш ли да кажеш ?

Анонимен каза...

Направих си труда да прочета статията и коментарите към нея.Върнах се и към миналогодишната.
Това усетих,това написах.После се извиних.
Но пак някой се е засегнал от казаното.
Не искам да смесвам темите,но да напиша нещо смислено,трябва да обясня първо какво ме провокира да се включа с този коментар.
Фестивала на боровинката.
Без специално финансиране и някакви големи организации и мании за величие.Там където се ходи 1 час с кола и 2-3 часа пеш има и млади и посещаемост и настроение и позитивизъм и надежда.
А тук на центъра на Троян две поредни години с неимоверни усилия се прави нещо уж за младите.
На 83-ти какво смислено да му кажа?Ако от толкова коментари нищо не е разбрал,няма и да разбере защо така се получава.
Аз се включих с коментар,не за да водя спорове,а да изкажа мнение.И ще спра до тук.

Анонимен каза...

Спирай, няма да ти се разсърдим. И без това никаква полза от теб, само "бисери". Оди по - балкана и си трай, кой ще ти чете лекомислията????

Анонимен каза...

Ха-ха-ха..........
Който слуша и вашата музика...
Никой.......................................
Но....................един да прочете,стига.
Той ще разкаже на останалите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |