За евтиния хляб в новия магазин?

* Стаменка Дамянова: „Не става дума за тайни договорки и некоректност” * Единият е тип „Бял” (1.00 лв.), другият –
тип „Добруджа” (0.85 лв.)

ЦЕНАТА НА ХЛЯБА тип „Добруджа”, производство на троянския Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД) и продаван единствено в „T-Market”, разбуни гилдията на търговците в Троян. Причината – новият магазин (на компанията „Максима България” ЕООД), отворил врати на 1 август, пусна в продажба хляб „Оптима” (тип „Добруджа”) на атрактивната цена от 0,85 лв. и по-голям грамаж (700 г). Обичайната цена на хлебозаводския хляб в Троян е 1.00 лв., а теглото – 650 г. Цената на насъщния по правило не зависи от търговската надценка, като продавачите ползват уточнената предварително отстъпка.

НОВИЯТ ПО-ГОЛЯМ хляб на по-ниската цена веднага бе „надушен” от троянци и безспорно спечели клиенти на „T-Market” (въпреки че асортиментът в новия голям троянски магазин е обидно малък, поне в тези начални дни, но това е отделна тема – бел. Т21). Защото 15 стотинки разлика за самун не са малко – и то за продукт, който в Троян и района държи доста високи цени. Друго - собствениците на хранителни магазини заподозряха нелоялна конкуренция от страна на новия играч в бранша и нечестни договорки с производителя зад гърба им.

ЗА РАЗЯСНЕНИЯ по горещата тема потърсихме изпълнителния директор на „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД (Троян) Стаменка Дамянова. „Не става дума за тайни договорки и некоректност”, категорична бе г-жа Дамянова. Тя ни обясни, че в търговската мрежа на Троян досега не са пускали хляб тип „Добруджа”, познатият на троянци хлебозаводски хляб е тип „Бял”, т.е. от по-качествено брашно, по-фин и пухкав, което обяснява и по-високата му цена.

ИНАЧЕ КАЗАНО – популярният хлебозаводски бял хляб и новият хляб „Оптима” в „T-Market” са от различен порядък и не бива да се съпоставят. Хлябът „Оптима” е произведен за „Максима България” ЕООД, което пък обяснява защо го има само в магазина/те на веригата. Г-жа Дамянова допълни, че „Максима България” би могла да се обърне и към хлебозавод извън Троян, което не би било по-добре за троянските търговци.

Генадий Маринов

71 коментара:

Анонимен каза...

Този магазин, както и бях прочела в интернет преди откриването му, наистина е пълна скръб. Заради един хляб едва ли ще ме спечели за клиент. А даже да си купувам хляб от там, нищо друго не би ме изкушило.
Замазаха очите на 1/30 от съгражданите ни, но не мисля, че ще успеят да попречат на по-малките магазини. Дори по-точно казано, този магазин не е никаква конкуренция на малките магазини. Не е конкуренция и на Кауфланд и Лилд, от които пазарувам лично аз!

Анонимен каза...

Май че сгреших - 1/30 са много. Едва ли са повече от 5% хората със замазаните очи :-) :-) :-)

чичо Гошо каза...

И аз!

Анонимен каза...

Пълна порнография е този магазин - подигравка с троянци.

Анонимен каза...

До 1-ви: Явно според теб, в Троян се прави нещо, за да попречи на вече съществуващо, а не защото има свобода на търговията ?Да ти имам мисленето (:
А ,че магазините в Троян са пародия, е повече от ясно. Докато не отвори врати Лидл или Кауфланд, все така ще е .Но и при сегашния кмет, шанса е нулев.

Анонимен каза...

Нали искахте магазаин... Пък сега с претенции какъв да е...Лидл, Кауфланд!

Анонимен каза...

5ти а акви бяха шансовете при предишните кметове Енкин и Акимов би ли ни казал??????????

сМислителят каза...

Появата на този т. нар. "нов" магазин е псевдо решение на един сериозен проблем в града ни. Ние сме бедни, едва изхранваме семействата си и за нас, троянци, е важно каква храна купуваме и на каква цена. Затова имахме и имаме нужда от представител на доказана верига магазини, с утвърдена социална политика. За да си храним децата, бе хора...не ви щем нито кино да ни правите, нито МОЛ, нито парк, нито нищо! Направете ни един свестен магазин. Толкова ли е трудно, г-жо кмет?!?

Анонимен каза...

1/30 е по-малко от 5% ;)

Анонимен каза...

Хора Вие не разбрахте ли, че за да има голям магазин в този град има определени изисквания от страна на споменатите вериги! Защо си мислите, че не е разговаряно с тях и т.н.т Нито Лидл, нито Кауфланд ще дойдат в Троян, защото за малкото ни население и икономическата ни обстановка не биха рискували!

Анонимен каза...

Който има микробус може да организира групови пътувания с цел пазаруване до Кауфланд в Севлиево.

Анонимен каза...

7-ми,разбира се,че тия двамата имат най-голяма заслуга Троян да бъде подминаван и избягван от когото и да е (:

Анонимен каза...

Добра идея 11-ти

Анонимен каза...

10-ти,я ходи да се застреляш някъде! В Троян населението било малко,а в Луковит,Севлиево,Омуртаг и Перущица, населението е над 100 000 сигурно, та затова има и Лидл и Кауфланд.И не, не е разговаряно с тях,а са правени опити за изнудване и продажба на терени от които ще се изкарат комисионни!

Анонимен каза...

От статията по скоро става ясно, че магазинерите от типа на "оня с двата гаража" са против конкуренция.И точно тия типични стари еснафи, описани от един велик троянец,са в основата на упадъка на Троян.Те реват от един умрял магазин,а при реална конкуренция ще трябва да се бесят.

Анонимен каза...

Какво го хвалите този Лидъл като в него няма никакво разнообразие а в Германия го имат за един от най-долнопроблите магазини.А за хляба време беше да има и тук на някаква цена под 1лв не е нормално само ние да купуваме на такива високи цени а хората от другите градове да си пазаруват на 60,70,80 стотинки.

Анонимен каза...

Магазин Кауфланд, можеше да има ако предишното управление на ГЕРБ си беше свършило рабиотата, а не да разработва евро проекти от които нямя смисъл.Като цяло общината без ясна разписана стратегия за развитие е обречена на пълен хаос, както в стопанския така и в социялния живот. Без промишленост Троян до 10 години ще е едно село от градски тип. Няма потенциял за управление и мислене в сегашното ръководство вичко се прави без переспектива без цел.
Ако не се възроди промишлеността на Троян всичко е згубено, с туризъм неможе да се гради сериозна переспектива за града.

Анонимен каза...

Е нали имаме шивашка промишленост , за кво ти е друга :)

Анонимен каза...

Поздрави за пост номер 15.Това е реалността (:

Анонимен каза...

Каквото и да говорим Т Маркет е стъпка в правилната посока. Хубавото е че, кметицата е помогнала тази стъпка да се случи, както каза и собственика. Дори и дискусията за цената на хляба, която се води, вече е добър резултат. Оценявам това, че Михайлова е поискала от собственика на Т Марчет пазар за троянските производители. Подкрепям хлебозавода. Това че влиза в системата на „Максима България” ЕООД означава повече производство, работа и заетост за Троян. Естествено е, че това не е достатъчно и усилията трябва да продължат. На Троян му е нужен още един магазин.

Анонимен каза...

Съгласен съм с 20-и. Липсата на обективност ни прави отчаяни и злобни хора, а от това губим всички.

Анонимен каза...

в събота ходихме до мебелния ПАРАЛЕЛ в Севлиево и после минахме през Кауфланд и Лидъл.Видях поне десетина троянци в тях.Специално хляба и в двата беше 69ст.за 700гр. а черният БОНУС 95ст.при 1.10-1.20лв.тук

Анонимен каза...

Сутринта за първи път посетих магазина. Останах неприятно изненадана.Това, че половината рафтове с хранителни стоки са празни, липсват основни групи храни,обслужването не е на ниво са очаквани неща. Нищо от това което беше обещано - за ремонта на стълбите, за обновлението и т.н. не е реализирано. Напротив визията е съвсем същата, отвсякъде пъха на икономия. С две думи едва ли втори път ще вляза.Съжалявам че добрите намерения на кметицата да направи нещо за града ни се провалят от фактори не зависещи от нея.

Old троянец каза...

23ти е абсолютно права ... май пак станахме за резил с тоя измислен магазин само не мога да разбера що сме такива балъци и всеки ни го навира а ние си траем... :0( :0( :0(

ПП Атака каза...

Тази простотия, която накой болен бозък е нарекъл"супермаркет" е абсолютно съъщото, като Илиян Пеевски -ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ !

Анонимен каза...

Разберете, че кметицата не може да хване за гущите Кауфланд и Лидл и да им каже да направят магазин в Троян!

Анонимен каза...

Струва ми се,че кметицата нищо не може!То и аз не мога,но не се и захващам.

Анонимен каза...

По-добре ТМаркет, отколкото празно помещение като никоя друга верига не иска да отвори магазин тук.

Немога да псувам каза...

Някой заглеждал ли е ш*бана брошура на ш*бания Т-маркет? около 98% от продуктите там не се отнасяли за магазина в Троян........ Тогава що ми пълнят пощенската кутия с боклуци? Я да си взимата тъпия МАДА ФАКА Т-маркет и да си го заврете в словенския МАДА ФАКА задник!

Анонимен каза...

Новият "стар" магазин,нали уж целта беше да има друг голям магазин, за да има конкуренция и намаление на цени , промоции и пр.Какъв е смисълът на един и същ магазин да се смени собственика и на това какво му е "новото" или както всички знаем-новото е добре забравено старо.

Анонимен каза...

До сега ревахте за голям магазин които да предложи по ниски цени,а сега пак ревете и недоволствате.....

Анонимен каза...

5-ти, аз съм 1-ви. Нямам такова мислене, не си ме разбрал правилно. Просто това се подразбира от материала: "ЦЕНАТА НА ХЛЯБА тип „Добруджа”, производство на троянския Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД) и продаван единствено в „T-Market”, разбуни гилдията на търговците в Троян. Причината – новият магазин (на компанията „Максима България” ЕООД". Разбира се, че има свобода на търговията. то се вижда и от коментарите по-надолу. "Поне десетина троянци в Кауфланд" как ти звучи? Може и аз да съм един от тях. . .
И ... много се забавлявах от коментара на 29-ти. Честно казано, умрях от смях. Но е прав човекът, много е прав. Само че това, че отстъпките не се отнасят за магазина в Троян, не го пише с големи и видими букви, ами като на мобилните оператори - ситни, че да не се четат! Пфу!

Анонимен каза...

До кога ще пътуваме до Ловеч, Плевен или Севлиево да пазаруваме. Срамота,не можахте ли да откриете магазин на някоя друга верига, аз съм за Лидл, но и Билла е по-добре от този Т-маркет. Този град загуби младите хора, остава и пенсионерите да си заминат по селата, и тогава и магазини няма да ни трябват.

Анонимен каза...

На троянци угаждане няма,ако има защо има,ако няма защо няма..........Аз затова отдавна се изнесох от там и вече не се опрлаквам,то не че и преди съм се оплаквал,такъв съм си.В монта съм в Германия,тук има всякакви вериги магазинии хората са доволни че имат избор,но определено едни и същи стоки са на едни исъщи цени.но тово не е само тук в цяла европа е така!!!А относно живуркането в Троян и думите във връзка с кмета,сами сте си виновни,аз не съм гласувал ни за един политик там.Ами като ви харесва стойте си там и мизерствайте.Зная че ще бъда оплют за написаното от мен но това си есамата истина.Няма угаждане на хората там,никога нее на ред нищо.Съжалявам че пиша това и че съм от този град но смятам ,че това е самата истина.

Анонимен каза...

Браво бе номер 34!Ти си един голям мъж,успял човек,напрово супермен,покланям ти се!Само ще ти пожелая вечер като си лягаш в квартирката и сутрин като тръгваш за работа в гръцкото кръчме където миеш чинии да не тъгуваш толкова за Троян..много ти личи тъгата,но няма страшно като напечелиш две три хиляди евро ще се върнеш у дома..

Анонимен каза...

Не че ще защитавам веригите от магазини или кварталните бакалийки,ама аджеба след като ги оплюваме по форумите защо никой не се сети за ниската покупвателна стойност на българина и в частност троянеца. Ами то всичко и основно си идва от мизерното заплащане бе хора. Не може да си без работа или ако работиш, да работиш колкото за единия хляб. Че то я вземай нормална заплата пък тогава дали ще ти пречи къде и колко ще пазаруваш. Ето точно този момент се изпуска и почваме да злобеем от мизерия.

Анонимен каза...

отварянето на магазин от каквато и да е верига е стъпка напред. Да ако беше Кауфланд да речем щеше да е по добре, ама и това е нещо.Апък това че стоките от брошурите ги няма те едва ли от първата седмица ще заредят всичко нали трябва да видят върви ли магазина

Анонимен каза...

Този магазин определено е стъпка назад ,и 37ми изобщо не го коментирай ,защото си много далеч от пазарните принципи за пробиване на пазара.Трябвало първо да го заредят с малко стока и боклуци та да видели дали върви:):):)ебати изказването?!?!

Анонимен каза...

В магазина никога няма да има всичко от брошурата, тъй като в троянския Т-маркет се предлагат едва 40% от стоките, заради малката площ.

Анонимен каза...

Хебаво е, че в Троян започват да се случват нормални неща като Т Маркет и Лукойл. Това да добри сигнали. Вано не останат единствени.

Немога да псувам.................. каза...

Що трябва да се баламосваме сега? Малка била площта.......Дрън-дрън! Малки сме ние!39ти, сега пък аз да ти кажа: В магазина никога няма да има всичко от брошурата, тъй като тези гейзери смятат троянци за втора, трета класа хора! Ето за това нама да има. И защото тази ШИТНЯ -Т-маркет е същото, старото СВА.... Само дето е малко по-празно. Иначе даже и Иван стои там и се разпорежда....... А кажете ми сега къде е голямата МАДА ФАКА разлика?!
А! И трябва да се събудим и да престанем да сънуваме за Лидъл, Кауфланд, Била и други такива. Те са само за хората...... Нас тук-кучета ни яли!
Никой не ни е виновен! "КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИШ, НИКОЙ ДРУГ НЕМОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ" МАДА ФАКА

Анонимен каза...

Стига си се гневил 41-ви! Това е положението и ти сам го осъзнаваш "Сами сме си виновни".........

Анонимен каза...

Тогава да направим нещо!?

Анонимен каза...

Не разбрахте ли вече че никой нищо не подарява.Както се казва..."Безплатен обяд няма!".Ами то скоро и обяд няма да има с тия мизерни заплати от по 300-400лв. Не "Кауфланд",не "БИЛЛА",а и Господ няма да ни даде на вересия...осъзнайте се бе хора! Заплатите куцат всячески и всичко започва и свършва там. За какви евтини стоки ще говорим когато вече е назрял момента да се лишим и от тях,при положение че нямаме средства да си ги купим.Както казах вече,ВСИЧКО ЗАПОЧВА И СВЪРШВА СЪС ЗАПЛАТИТЕ!

Чичо Скрудж МакДак каза...

Определено заплатата свършва преди всичкото....

Анонимен каза...

Първо Троян е малък град с малко хора, а второ не е никаква отправна или междинна точка на пътуващ поток от хора, докато Луковит с мангалите си Е такава точка, абсурд е да имаме маркет от големите вериги... няма как да стане, така че нека не се вайкаме а да си погледнем градините, та от там да вадим домата и краставиците. И да, предпочитам Т-маркет, отколкото Билял или Гърков с безбожно скъпите си стоки.

чичо Гошо каза...

На номер 46 ще кажа че Троян изобщо не е малък град,а като прибавиш и десетките къщи за гости,хотелчета и хотели в района още повече...В Троян няма маркет на голяма верига по съвсем други субективни причини заради гълвотията,лакомията и простотията на троенската управа :-(

Анонимен каза...

46-ти, само за информация някои стоки при Билял и дори при Гърков са по-евтини от Т-то, ясна е работата ще продължим да си тичаме по Ловеч,Севлиево...

Анонимен каза...

В цената на стоките туряте ли си и горивото до Ловеч и Севлиево, или защото е по евтино като стока.В големите вериги няма съществена разлика от цените/изключвам цените в Троян,то по скъп "град" едвали има в страната/,освен ако хванеш на момента нещо на промоция или в акция.Заплатите,заплатите бъркат всичко, разберете го най-после!

Анонимен каза...

Само знаете да се оплаквате .....мрънкалници !!!

Трезвомислещ каза...

Малките магазинчета трябва да се примирят , че са пътници...Ако не този, друг голям магазин някой ден ще им глътне клиентелата. Това е бъдещето и който не го е разбрал, си е за негова сметка...Четете Иван Хаджийски. Великият троянец е актуален и днес.

Анонимен каза...

Да, 49-ти...смятам си горивото ,ама не си пазарувам за един ден,а си правя сметката за един месец, от Троян взимам само дребни неща...и доста по-евтино ми излиза,все пак трябва да стигне бюджета за месеца...ама на малките магазинчета това никак не им изнася, та затова има хора, които не са съгласни

Анонимен каза...

50-ти, що ли не ти го турна в устенцата мръсни!Педал нещастен...

Анонимен каза...

За да дойде голяма верига магазин ,или магазини, градът трябва да покаже икономическо развитие. Няма как с молба от кмета до например Кауфланд или Лидл, те да дойдат и да открият магазин. За да стане това е необходимо да дойде голям производител и да се открият доста работни места. Една фирма като Калинел или Актавис не е достатъчно. Един пример със Севлиево: Там се направи смесената компания с Американците и се откри Идеал Стандарт, след това се направи разширение на Видима 2 и 3. Тези производства докараха доставчиците да произвеждат някои от спомагателните части от чужбина в Севлиево , което е допълнителни работни места. След това дойде газифицирането , което е на доста прилична цена в сравнение с други градове. След това дойдоха и големите вериги - Била , Плюс сега Лидл и Кауфланд. Та моето мнение е , че Кметът трябва да се размърда и да подобри икономиката на Троян и след това нещата ще се наредят. Но трябва всекидневна работа , а не само с намерения.

Анонимен каза...

Всекидневната работа е да се дават помощи без край на така нареченото "малцинство"/мангали/ и цялата държава и народ да ги издържа! Ай-де стига бе вече, защо извършвате геноцид срещу народа български?!...Не са ни виновни веригите от магазини,виновна ни е системата.Задават се избори...мислете?, да не би после пак някой да ни е виновен!

Анонимен каза...

Не само на избори се мисли,а трябва да се проявява гражданско поведение.Не трябваше да позволяваме да се закриват толкова фирми в страната,включително и в Троян като си мълчим и се примиряваме.Сега също търпим ниски заплати и високи цени.Действително се упражнява геноцид върху българите ,с помощта и на европейските политици и бизнесмени.Българтия се е превърнала в място за колосално и грабителско забогатяване на една международна клика,която не се ограничава от нищо.Само ние обикновените българи можем да ги спрем ,чрез единен и последователен протест.За това,обаче трябват мислене,действие,трябват лидери,каквито винаги са ни липсвали.Ужасно способни сме да убиваме онези,които биха могли да ни водят в съвременен и исторически план.Поставяме под съмнение Ботев и Левски,докато персони като братя Галеви ,примерно са модел за подражание.Можем единствено в себе си да търсим вината,ако сме самокритични и търсим пътя към по-добро бъдеще.Иначе ще продължим анонимно да се псуваме ....

Анонимен каза...

Рано или късно/то май вече май не остана време/ тоя овчедуш народ трябва да се вдигне и да ги помете всите пенделисти от власта. Тоя тъпанар-пожарникар,ученик на "Правешкия хитрец" и "Мадридския комарджия",той и цялата му клика трябва да бъдат свалени от власт и съдени за геноцид. Мамка им и перекендета мръсни!

Анонимен каза...

Ама недей така да обиждаш н.пр.,д.т.н.,ген.лейт.Бойко Борисов,да се слави името МУ!Все пак геноцида не е завършен напълно!Мисли позитивно!!!

Анонимен каза...

Днес реших да напиша "касапин" в google изображения.
Ето и резултата: http://www.google.bg/search?hl=bg&q=kasapin&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1280&bih=705&wrapid=tlif134528052140710&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=E1ovULv-NcvvsgaBkIGYBQ

Анонимен каза...

добре де що не дадат от евтиния хляб да се продава и в кварталните бакалии

Анонимен каза...

каквото и да казва Стаменка, малко не ми се връзва! Защо до този момент не са предлагали този хляб?! по- евтиния? защо? някой ще си купуват бял,други пък Добруджа...хм,толкова години продават най- скъпия хляб и не дават на други да продават хляб в Троян... /между другото измествате контекста на статията-не става въпрос за Т маркет ,а за цената на хляба!/

Анонимен каза...

Интересно хрумване за интересната българска дума "касапин",която е с елемент на ужас,на кървища и карантия.Първите две-три снимки са показателни за това!Но след това,след това.....
Замислих се - след това всичките са в затвора!И Чикатило,и Брайвик,и Осиковският касапин,и Бруклинският и всичките.Само Кратуня засега не е....Значи е временно,реших аз!Впрочем,всичко е временно,особенно "народната либофффф".Ще изчакаме....

Анонимен каза...

Според мен това с тия ГОЛЕМИ ВЕРИГИ си е малко комплексарщина.Аз харесвам и някои Троянски бакалии.Някои от тях имат добър асортимент и поносими цени без непремено да са SUPER,HIPER и да са по 500кв.м. площ.Защо пък и за тях да няма някакви преференции от община или хлебозавод?

Анонимен каза...

Ole male golemi dickycii zapaldi edin t market

Анонимен каза...

Като гледам на разклона за Калейца има опашка от инвеститори, като най-много ги привлича БСП-общинска власт, та очаквайте съвсем скоро бум, то супери, молове, хотели, производство....

Анонимен каза...

Стига сте ревали против магазина ! Очевидно е скапан. Тогава спирайте да купувате и или ще вземат мерки които да устройват купувачите ( което не ми се вярва ) или ще си отидат. И готово ;)

Анонимен каза...

Уж на никои не му харесва ,а пък все е пълно и навалици , може ли някои да го обясни .....

Old троянец каза...

67ми пълна ти е главата с бръмбари аз като ида по 2- 3 човека обикалят празнолявите рафтове и се чешат по главите.. -- явно се чудят към Ловеч или Севлиево да хванат...

Анонимен каза...

Препоръчайте ми един свестен магазин в този град където да си напазарувам необходимите неща.Ходих в новия маркет но каквото и да потърсих все го нямаше.Нещо по-интересно като асортиминт къде да намеря?

Анонимен каза...

68ми пълна ти е на теб главата с бръмбари.Дощъл си един път и си видял,че няма хора,но вдействителност аз работя там и виждам какви са опашки. А на теб като не ти харесва никой не те кара на сила да влизаш.

Анонимен каза...

От 68 до 70 Аз и не влизам вече!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |