Ваня Събчева – резервен областен за повторно

* Титулярът Георги Терзийски оглави АПИ; предния път (2011 г.) ловчалийката пое поста от издигнатия за зам.-министър Николай Нанков * В губернаторската й биография – прегръдка с холивудския викинг Долф Лундгрен
Назначения
Областният управител Ваня Събчева с Долф Лундгрен, Деветашката пещера край Ловеч, 2011 г.
ЕДНО от правещите впечатлени лица в Областната администрация в Ловеч - Ваня Събчева, за втори път заема по спешност овакантения пост на областния управител. И двата пъти това се случи при правителства на ГЕРБ и заради повишение на титуляра. Този път г-жа Събчева сяда на стола на Георги Терзийски, който днес (30 януари 2019 г.) бе назначен за шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). А предишния бе през 2011 г., когато тогавашният ловешки областен Николай Нанков бе издигнат за регионален зам.-министър в първото правителство на Бойко Борисов.

Ваня Събчева: Продължаваме
начертания път
НОВАТА наместничка на държавната власт в област Ловеч работи в Областната администрация от 2006 г. и е преминала през всички кариерни нива – младши експерт, старши експерт, главен секретар на администрация, областен управител. Завършила е Техническия университет в Габрово – с магистратура по публична администрация и бакалавърска степен по индустриално инженерство. „С отличния екип на Областната администрация продължаваме начертания път от Георги Терзийски в изпълнение приоритетите на правителството“, бил краткият коментар на г-жа Събчева след поемането на поста (цитатът е от официалното прессъобщение).

В ПЪРВИЯ си мандат Ваня Събчева имаше едно любопитно преживяване, което ще се помни. Красивата ловешка областна впечатли самия Долф Лундгрен, който тогава – през м. ноември 2011 г., се снимаше в „Непобедимите 2“, а снимачната площадка на холивудската мегапродукцията бе в Деветашката пещера край Ловеч. Нещо повече – камерите запечатаха обща снимка на холивудския викинг и ловчалийката, а на кадрото е и американецът Дейвид Варот, собственик на „Ню Бояна Филм” и партньор за снимките в България. Но най-важното в цялата работа е, че американците възстановиха за своя сметка (около 600 хил. лв.) разбрицания мост към пещерата и придобивката остана като дарение за Ловеч.
 
Т21


Още по темата:

1 Коментара:

Троенец каза...

Явно фукнята да се снимаш като онова недоразумение "мис" Ангелкова е запазена марка на герберите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |