Кметски подарък за школарите – пет дни ваканция, 1-5 февруари

* По данни от общопрактикуващите лекари заболеваемостта от грип е висока, но под епидемичните стойности, джипитата предупреждават за увеличение * Кметът Михайлова засипана с молби за ваканция, сред тях и следната: „Моля те, обяви ваканция – имам си работа“
Ура, ваканция
ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в община Троян се е повишила в последната седмица и достигнатите стойности са високи – 301 болни на 10 хил. души според данни от общопрактикуващите лекари, но са много по-ниски от епидемичните. Това съобщиха в днешния си бюлетин (30 януари) от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч. Данните от троянските училища обаче сочат, че заболеваемостта се увеличава, което бе и основанието на кмета Донка Михайлова да обяви два допълнителни неучебни дни за всички училища на територията на община Троян – 1 (петък) и 4 февруари (понеделник). Така заедно с двата почивни дни 2-3 февруари (събота и неделя) и законната еднодневна междусрочна ваканция на 5 февруари (вторник) бе осигурена петдневна почивка за троянските школари и учители.

ЕТО КАК г-жа Михайлова обясни в страницата си във фейсбук взетото решение: „РЗИ не отчита епидемиологична обстановка след днешния анализ на данни за заболеваемостта, набрани от общопрактикуващите лекари. По данни на директорите на училища обаче заболеваемостта нараства. С цел ограничаване на разпространението на грипа реших да обявя за неучебни два от трите дни, които имам право да дам в рамките на година. По този начин създаваме предпоставки в рамките на пет дни – от 1-ви до 5-ти (неучебен ден между двата срока) да бъдат ограничени контактите между учениците“.

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ коментира шеговито и изпратени до нея молби за ваканция: „В последните дни получих много молби за ваканция. Доста от ученици и почти толкова от учители... Сред тях фаворити са ми „И в Пловдив обявиха ваканция. Защото там кметът иска децата да са здрави, а пък в Троян – не“ или „Моля те, обяви ваканция – имам си работа“. Грипна ваканция се обявява при 30% заболеваемост, вчера и днес бяхме далеко под този процент“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |