Наново нов областен в Ловеч

* Светослав Славчев сдава поста на Виктор Стойчев, уволнения дисциплинарно през 2019 г. дългогодишен шеф на НАП - Ловеч
 * Предаването на властта се състоя във вторник, 18 януари,
 и премина дружелюбно
Рокади Актуализиран
Виктор Стойчев
ОБЛАСТНИЯТ управител на Ловеч Светослав Славчев, който бе назначен при голямата „губернаторска“ чистка на служебния кабинет Янев на 19 май 2021 г. и замени на поста Ваня Събчева, на свой ред си отива, съобщиха от областната администрация. Правителственото решение за рокадата е от 14 януари, а г-н Славчев сдава поста на Виктор Стойчев.

НОВИЯТ ловешки областен управител е добре познат в люляковия град. Над 10 години Виктор Стойчев бе ръководител на офиса на НАП в Ловеч, когато през 2019 г. най-неочаквано бе уволнен, при това дисциплинарно. Някои, включително потърпевшият, провидяха в случилото се саморазправа заради критиките му срещу ловешкия градоначалник Корнелия Маринова и нелоялност към ГЕРБ от позицията на общински съветник от гражданската квота на същата партия. Последва обжалване на уволнението, а междувременно г-н Стойчев бе издигнат за кметски кандидат на ВМРО на местните избори през 2019 г. и малко не му достигна за участие в балотажа; на тези избори отново влезе в ловешкия Общински съвет, този път от войводската квота. Виктор Стойчев е на 48 години, магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията, има 25 години трудов стаж като икономист, семеен с една дъщеря.

Сдаването на властта, Ловеч, 18 януари 2022 г.
СДАВАНЕТО на поста се състоя във вторник, 18 януари, и премина в дружеска атмосфера. „Предавам ви интелектуалния капацитет на областната администрация с пожелание за успех, сигурен съм, че с професионалния опит, който имате, ще се справите с работата“, заяви Светослав Славчев, връчвайки на наследника си печата на областната администрация и ключовете от „губернаторския“ кабинет. „Ще продължим вече започнатото, като го надграждаме“, обяви от своя страна Виктор Стойчев и обеща, че ще продължи открития стил на работа на областната администрация и ще има „пълна прозрачност в действията, решенията и разходването на публичните финанси“. Същия ден новият областен управител се представи пред администрацията и проведе среща с директорите на РЗИ и РЗОК, а в близките дни ще посети на място кметовете на всички общини в областта.

Т21


Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

БСП , ГЕРБ , ВМРО , а сега ПП. Явно е много ценен кадър този хамелеон. Това се разбира от биографията му. Дали има други способности освен да прелита от цвят на цвят?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |