Наново нов областен в Ловеч

* Светослав Славчев сдава поста на Виктор Стойчев, уволнения дисциплинарно през 2019 г. дългогодишен шеф на НАП - Ловеч
 * Предаването на властта се състоя във вторник, 18 януари,
 и премина дружелюбно
Рокади Актуализиран
Виктор Стойчев
ОБЛАСТНИЯТ управител на Ловеч Светослав Славчев, който бе назначен при голямата „губернаторска“ чистка на служебния кабинет Янев на 19 май 2021 г. и замени на поста Ваня Събчева, на свой ред си отива, съобщиха от областната администрация. Правителственото решение за рокадата е от 14 януари, а г-н Славчев сдава поста на Виктор Стойчев.

НОВИЯТ ловешки областен управител е добре познат в люляковия град. Над 10 години Виктор Стойчев бе ръководител на офиса на НАП в Ловеч, когато през 2019 г. най-неочаквано бе уволнен, при това дисциплинарно. Някои, включително потърпевшият, провидяха в случилото се саморазправа заради критиките му срещу ловешкия градоначалник Корнелия Маринова и нелоялност към ГЕРБ от позицията на общински съветник от гражданската квота на същата партия. Последва обжалване на уволнението, а междувременно г-н Стойчев бе издигнат за кметски кандидат на ВМРО на местните избори през 2019 г. и малко не му достигна за участие в балотажа; на тези избори отново влезе в ловешкия Общински съвет, този път от войводската квота. Виктор Стойчев е на 48 години, магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията, има 25 години трудов стаж като икономист, семеен с една дъщеря.

Сдаването на властта, Ловеч, 18 януари 2022 г.
СДАВАНЕТО на поста се състоя във вторник, 18 януари, и премина в дружеска атмосфера. „Предавам ви интелектуалния капацитет на областната администрация с пожелание за успех, сигурен съм, че с професионалния опит, който имате, ще се справите с работата“, заяви Светослав Славчев, връчвайки на наследника си печата на областната администрация и ключовете от „губернаторския“ кабинет. „Ще продължим вече започнатото, като го надграждаме“, обяви от своя страна Виктор Стойчев и обеща, че ще продължи открития стил на работа на областната администрация и ще има „пълна прозрачност в действията, решенията и разходването на публичните финанси“. Същия ден новият областен управител се представи пред администрацията и проведе среща с директорите на РЗИ и РЗОК, а в близките дни ще посети на място кметовете на всички общини в областта.

Т21


Още по темата:

1 Коментара:

Questions каза...

БСП , ГЕРБ , ВМРО , а сега ПП. Явно е много ценен кадър този хамелеон. Това се разбира от биографията му. Дали има други способности освен да прелита от цвят на цвят?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |