Новият областен започна ударно

* Виктор Стойчев: Пасивността няма да реши проблема с корупцията, чадър няма да има над никого * Владиката Гавриил благослови новия наместник на държавната власт * Махнаха зам.-областните,
 чака се един нов
Управленци
Момент от срещата на Виктор Стойчев с владиката Гавриил
НОВИЯТ областен управител на Ловеч Виктор Стойчев, встъпил в длъжност на 18 януари, започна ударно. Наместникът на държавната власт в областта получи благословията на Ловчанския митрополит Гавриил, с когото бе една от първите му срещи. „Бог да ви благослови и помага, радвам се, че човек като вас ще бъде областен управител“, заявил владиката. Важна тема в разговора между двамата била състоянието на бившия кожарски техникум, чиято сграда е държавна собственост, но бе предоставена за 10-годишно безвъзмездно ползване на Ловешката митрополия. Идеята е бившият техникум да се превърне в културно-просветен център, в който да се настани и Частното начално училище „Свети Седмочисленици“, което бе създадено по инициатива на дядо Гавриил и функционира от 2019 г. Областният управител е дал гаранции, че започнатият ремонт ще бъде завършен и от догодина училището ще е в новия си дом..

ТРЪГНАХА и заявените срещи на г-н Стойчев с директорите на териториалните структури на централната власт, на които бе изтъкнато многократно, че взаимодействието ще е в посока приоритетите на правителството: нулева толерантност към корупцията, активни антикорупционни действия и осигуряване спокойствието на обществото. „Пасивността няма да реши проблема с корупцията, затова призоваваме обществото да съдейства, чадър няма да има над никого“, бе подчертано в разговорите на областния управител с полицейския шеф старши комисар Станислав Великов и с директора на териториална дирекция „Национална сигурност“ Христо Христов. От началото на настоящата седмица започват и срещите на място с общинските кметове от областта, включително с кмета на Троян Донка Михайлова.

БРОЕНИ дни след назначението на Виктор Стойчев стана ясно, че премиерът Кирил Петков освобождава (21 януари) двамата досегашни ловешки зам.-областни управители Милко Недялков и Емил Енчев, които бяха назначения на служебното правителство. С подготвената промяна в Устройствения правилник на областните администрации Ловеч вече ще има само един зам.-областен управител; а неофициалната информация е, че за синекурния пост, който по принцип се дава на политически приятели, се спряга общинският лидер на БСП в Троян Росен Веселинов.  

Т21, по информация от Областна администрация - Ловеч


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |