Ротари клуб - Троян връчи абитуриентските си награди

* Отличените тази година са Пламена Найденова, Стела Гадевска, Пламена Пенева, Ивилин Стойчев и Ангел Димитров

Традиции

ОТ  РОТАРИАНСКАТА 2013/14 г. Ротари клуб - Троян учреди награда, станала традиционна и връчвана преди 24 май. Наградата представлява почетна грамота и парична сума и се присъжда на един ученик абитуриент от всяко от средните училища в общината. Изборът е по следните критерии: проявено усърдие в усвояване на знанията, устойчиви добри резултати през целия курс на обучение; амбиция за продължаване на образованието във ВУЗ; желание след завършване на висшето си образование да се завърнат и работят в родния град.

ОТЛИЧЕНИТЕ тази година са: Пламена Найденова (СУ „Климент Охридски”), Стела Гадевска (СУ „Васил Левски”), Пламена Пенева (НГПИ „Проф. Венко Колев”), Ивилин Стойчев (Професионална гимназия  по механоелектротехника), Ангел Димитров (СУ „Васил Левски“ - училището за планински водачи, с. Черни Осъм).

УЧЕНИЦИТЕ бяха поздравeни от паст президента (2016/17 г.) на Ротари клуб - Троян Илиян Илиев, който изрази симпатиите на ротарианците към наградените абитуриенти, показали през целия курс на обучение отлични резултати и целенасочени за бъдещото си развитие. Г-н Илиев разказа накратко и историята на движението Ротари, създадено в далечната 1905 г. в Чикаго и същината на тази световна организация на лидери в бизнеса и различните професии, помагаща за разпространяване на добронамереност и мир в света.

НАГРАДИТЕ
бяха връчени на клубната среща на 22 май вечерта в „Троян Плаза” от елект президента на клуба за 2018/19 г. Цанко Спасовски. Като всеки от наградените петима зрелостници каза по няколко думи за себе си и бъдещите си планове за учение и професионално ориентиране; младежите бяха категорични, че след завършване на висшето си образование ще се върнат в родния град.

Ротари клуб - Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |