Втората среща на Гачевския род от Белиш

* Над 40 души от цялата страна пристигнаха за „гачевското“ събитие, сред тях бе и доайенът проф. Ангел Ангелов (89 г.) * Следващата среща е през 2020 г., за отговорник бе избран Герман Гачевски
Корени
Марин Ангелов със символичния подарък за Гачевци от кмета Тодор Радевски (вляво)
ВТОРАТА родова среща на Гачевския род от с. Белиш се състоя на 26 май – в рамките на селския сбор, на площада на най-горната махала на селото, Маргатина. Над 40 души от цялата страна пристигнаха за „гачевското“ събитие, като сред тях бяха и най-възрастните от рода – доайенът проф. Ангел Ангелов (89 г.), Кино Петров (89 г.), Радка Вълчева (85 г.) и Спас Гачевски (82 г.). На срещата с торти и сладкиши бе отбелязано раждането на най-малкия „гачовец” – Теодор, който е едва на няколко дни. Инициатор и основен спонсор на събитието бе Маринела Гачевска с активното съучастие на Марин Ангелов – „гачевец” по майчина линия, и Герман Гачевски. За поканите и осигуряването на толкова участници в родовата среща основната заслуга е на една от снахите в рода – Анета Ангелова. Много помогна и кметът на Белиш Тодор Радевски.

КАК ПРЕМИНА тази поредна Гачевска среща. Както и на първата през 2016 г. бе представено родословното дърво на Гачевския род, започващо отпреди 200 години с родоначалника Гачо Иванов от Гачевската махала в Белиш, и показващо 10 колена на рода. Родословно дърво е подготвено от Марин Ангелов, като много от информацията е предоставена от Спас Гачевски. Показани бяха и снимки от първата родова среща, а една обща цветна снимка бе раздадена на участниците за спомен. Всички, млади и стари, се веселиха от душа и сърце – разговаряха, споделяха, пяха, играха, радваха се на възможността да бъдат заедно.

Снимка за спомен от второта родова среща на Гачевския род, Белиш, мах. Маргатина, 26 май 2018 г.
И НА ТАЗИ среща на Гачевския род от Белиш бе потвърдено решението тя да се провежда на всеки две години, т. е. следващата да бъде през 2020 г., като организатори ще са по-младите от рода под ръководството на участвалия в сегашната организацията Герман Гачевски. От името на организаторите на родовата среща на Гачевци бе изказана благодарност на всички участници и помагачи, както и на кмета на селото за прекараните весели и радостни часове в родното огнище и с пожелания за нови срещи!

Марин Ангелов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |