Първа среща на Гачевския род в Белиш

* Видяха се роднини, които не са се виждали  и чували от 20-30 години, други се запознаха сега, а всички, млади и стари,
 се веселиха от душа и сърце
Корени
Снимка за спомен на Гачевския род, с. Белиш, 22 май 2016 г.
СРЕЩА на Гачевския род от с. Белиш се проведе на 22 май в салона на селското читалище (Новата махала). Над 70 души от цялата страна пристигнаха за събитието, сред тях бяха и най-възрастните от рода – доайенът проф. Ангел Ангелов (87 г.), Рада Вълчева (83 г.) и Спас Гачевски (80 г.). И наред със старейшините бе най-малкият от Гачевци – 3-годишният Димитър. Инициатор и основен спонсор на събитието бе бизнесдамата Маринела Гачевска, а с координацията и оперативното ръководство се заеха Анета и Марин Ангелови; помогна и кметът на селото Тодор Радевски, осигурил безплатно читалищната зала.

На входа на салона
Моторите на срещата - Маринела Гачевска и Марин Ангелов
Спас Гачевски разяснява родословното дърво на Гачевския род
КАКВО се случи на тази първа Гачевска среща. Представено бе родословното дърво на Гачевския род, започващо отпреди 200 години с родоначалника Гачо Иванов от Гачевската махала в Белиш, и показващо 10 колена на рода. Родословното дърво, отнело доста време и проучвания, бе дело на Марин Ангелов, като много от информацията бе предоставена от Спас Гачевски.

ВИДЯХА се роднини, които не са се виждали  и чували от 20-30 години. Други се запознаха сега. А всички, млади и стари, се веселиха от душа и сърце – разговаряха, споделяха, пяха, играха, радваха се един на друг. Весело и трогателно. Като тук му е мястото да се отбележи отличната организация на празненството, която спомогна да стане толкова хубаво. Бяха установени и трима Гачевци, които с името си ще продължат рода: Владимир Гачевски, живеещ в с. Дебнево, баща на двама синове, Иван Гачевски от Троян, също с двама синове, и Герман Гачевски, и той от Троян, със син и дъщеря.

Продължители на Гачевския род
СРЕЩАТА на Гачевския род от Белиш завърши с единодушното решение да стане традиционна и да се провежда на всеки две години, т. е. следващата ще е през 2018 г. А междувременно ще се издирват и канят още потомци на рода, пръснати в различни кътчета на страната и света. Използвам случая да благодаря на всички участници и помагачи и до нови срещи!

Марин Ангелов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |