Ротари Троян връчи традиционните си ученическите награди

* Лауреатите са петима абитуриенти от средните училища в община Троян – Виктор Стефанов (Училището за планински водачи), Георги Богослов (ПГМЕТ), Лъчезар Чавдаров (НУПИ), Пламен Цочев (СУ „Св. Климент Охридски“), Стефан Станевски (СУ „Васил Левски“); награди ги ротарианският президент Михал Капоун

 Отличници

Президентът на Ротари клуб Троян Михал Капоун (в средата) с наградените, отляво – Пламен Цочев, Виктор Стефанов, Георги Богослов, Лъчезар Чавдаров, Стефан Станевски, „Троян Плаза“, 28 май

ЗА ДЕВЕТИ път Ротари клуб Троян връчи годишните си награди на изявени абитуриенти от средните училища в община Троян. Церемонията по традиция се състоя в хотел „Троян Плаза“, 28 май, в присъствието на членове на клуба, родители и близки на наградените, представители на медиите, а отличията връчи настоящия президент на Ротари Троян Михал Капоун. 

НАГРАДАТА представлява индивидуална грамота и парична премия (досега бе по 200 лв., тази година е по-висока – 300 лв., като се обмисля вариантът от догодина сумата да нарасне значително – бел. ред.). И се дава за изявени дарби и постижения в науката, изкуството и спорта, а носителите се определят от Педагогическите съвети на съответните училища. Тазгодишните лауреати са петима, по азбучен ред – Виктор Стефанов (СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм, известно като Училището за планински водачи), Георги Богослов (ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“), Лъчезар Чавдаров (НУПИ „Проф. Венко Колев“), Пламен Цочев (СУ „Св. Климент Охридски“), Стефан Станевски (СУ „Васил Левски“).

Момент от церемонията

ПРЕЗИДЕНТЪТ г-н Капоун поздрави лауреатите, като в словото си очерта историята на идеята Ротари и целите и дейността на световната неправителствена организация Ротари. Представи и троянския Ротари клу, като подчерта, че в него членуват хора с доказани лидерски качества и безспорен професионализъм в своята дейност, които са и хора с големи сърца, готови да помагат на обществото и да работят за неговото развитие и благополучие.

ПРЕДИ връчването на наградите накратко бе представен всеки от удостоените и неговите постижения. Виктор Стефанов – с високи резултати в учебната дейност, активист в учебните практики и събития, допринесъл за популяризирането на своето училище и повишаване на престижа му. Георги Богослов – отличник, първенец в областния кръг по техническо чертане и с добро представяне на националния кръг, финалист в националния кръг на състезанието по професии „Най-добър техник в машиностроенето“. Лъчезар Чавдаров – сред отличниците на випуска, с множество награди по математика, медалист в биатлона, свири на пиано и флейта, с първо място в конкурса на БНБ „Моята идея за български символ на европейските пари“, вписан в книгата „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“. Пламен Цочев – хуманитарен профил, изключително отговорен към образователния процес и училищната институция, знаменосец на училището, с отличен английски език, интелектуалните му качества са признавани публично от съучениците. Стефан Станевски – профил „Софтуерни и хардуерни науки“, отличник, с интереси и успехи в компютърната графика, постигнал 207 точки (от 210 възможни) при покриване на ниво С1 за Кеймбридж сертификат по английски език.

Обща снимка за спомен

НА ФИНАЛА на церемонията бяха традиционните снимки за спомен.

Т21, по информация на Ротари клуб Троян


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |