Троянският „Дрийм тийм“ вдигна купата

* „Чичковците“ намачкаха противника си и в последния мач – 72:52 срещу „Чардафон“, и с 15 победи без загуба убедително триумфираха в „Б“ ББЛ, регион Център * Подрастващите има много да учат от татковците
Баскетбол
„Дрийм тийм“ (Троян) – баскетболни шампиони на регион Център, „Б“ ББЛ
Шампионите със златните медали и купата, 5 юни 2022 г.
ТРОЯНСКИЯТ „Дрийм  тийм“ (вторият отбор на БК „Чавдар“), добил прозвището „Чичковците“, спечели и последния си плейофен мач срещу втория отбор на „Чардафон“ (Габрово) – 72:52 (5 юни). И с рекордните 15 поредни победи без нито една загуба вдигна купата на победителите и се окичи със златните медали в „Б“ ББЛ, регион Център. Заслужен успех на всички участници в отбора!

Ради Кочев печели поредната си битка под коша
В ТОЗИ последен мач, както и във всички предишни, основна заслуга за победата имаха бившите професионални играчи Ради Кочев (25 точки,11 борби ) и Цветослав Острев (15 точки,10 борби), както и юношата Георги Бойнов, добавил 16 точки за успеха. Ето имената на останалите „чичковци“ медалисти:, Венци Кукенски, Герман Гачевски, Йордан Църов-Дучо, Любен Гурлевски Минко Доневски Христо Бойнов, Петко Радионов, Петър Лалев, Петър Чолаков. Браво юнаци, и все така да бъдете за пример на подрастващите!

НЕ ТАКА добре завърши сезона за малките на БК „Чавдар“. В последния си шампионатен мач в елитната А група Изток 16-годишните възпитаници на наставника Лъчезар Диков загубиха в Троян от „Дунав“ (Русе) с 64:89 и в крайното класиране с 3 победи и 11 загуби заеха незавидното 7-мо място от 8 отбора. Също в Троян се проведе турнир за разпределение на медалите в Първа дивизия между отборите, ненамерили място на републиканските финали – „Ахил“ (София), „Левски 2“ (София), „Доростол“ (Силистра) и „Чавдар“ (Троян). В първия ден нашите загубиха от „Ахил“, а в последвалия мач за бронзовите медали паднаха и от „Доростол“ и въпреки героическите си усилия останаха без отличие. В спор за златните медали „Ахил“ надделя трудно над „Левски 2“.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
14-ГОДИШНИТЕ момчета на „Чавдар“, участници в Първа дивизия Запад, зона Рила след 4 победи и 4 загуби заеха четвъртото място от 8 отбора. Участваха на бараж, но имаха лошата участ да играят с „Балкан“ (Ботевград), загубиха и в Троян, и в Ботевград и не успяха да продължат пътя си към финалите. Така че в задаващите се ваканционни летни месеци предстои много работа с подрастващите, за да могат и те да радват троянската баскетболна аудитория, така както го правят „чичковците“ (татковците им).

Стефан Генков, треньор по баскетбол 
 
Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |