Драматична загуба на „Чавдар“ в Перник, „чичковците“ безпощадни

* На милиметри от победата срещу „Шоутайм“ (Варна) в Турнира за купата на ББЛ – 70:75, фамозен Камен Пенчев * „Дрийм тийм“-ът надделя над търновските младоци от „Мега Жега“ – 78:73
Баскетбол
Троянската агитка на мача с „Шоутайм“ в Перник, Купа на ББЛ
ПРЕЗ УИКЕНДА, 12-13 февруари, отборите на БК „Чавдар“ (Троян) имаха натоварена програма.

МЪЖЕ. Представителният мъжки отбор бе заявил участие в Турнира за купата на ББЛ в Перник. Жребият му отреди за противник отбора на „Шоутайм“ (Варна), заемащ четвърто място в регион Изток на  „А“ ББЛ. Както си позволих да коментирам в предишния материал, отборите в регион Запад (12 на брой) и тези в регион Изток (6 отбора) играят баскетбол на много по-високо ниво и представянето на нашия тим срещу някой отбор от тези региони е тест за възможностите му. 

Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол
Стефан Генков
Преди мача с „Шоутайм“ коментаторът и водещ на спортния спектакъл, шоуменът и наш добър познат Димитър Чанков-Чанси, направи кратки интервюта с треньора на варненци и нашият играещ треньор Цветослав Острев. Острев отбеляза ръстовото предимство на противника, но беше убеден, че с бърза и добре организирана игра „Чавдар“ има сили да спечели. Чанси не криеше симпатиите си към нашия отбор и в един жив, колоритен и компетентен стил на коментиране през целия мач доказа, че е заслужил да му се повери воденето на турнира.

Камен Пенчев
След това отклонение нека се върнем към събитията на терена. За учудване на присъстващите, а сред тях имаше и многобройна троянска агитка воглаве с президента на клуба Петър Лалев и част от „чичковците“ („Дрийм тийм“, Б отбора на „Чавдар“), нашите започнаха мача надъхано, със самочувствие, добре организирано нападение, здрава защита, смутиха противника и го държаха в шах през цялото време. Беше не само равностоен мач, но и в много моменти нашите превъзхождаха противника – въпреки че момчетата ни изглеждаха като крехки тревички пред извисилите се варненски тополи. И наистина стратегията, за която спомена Острев в началото – игра на бързи обороти, работеше отлично. Пък и стрелбата вървеше, а в редиците бе феноменалният в този мач Камен Пенчев (28 точки и многобройни майсторски отигравания). Докато беше на терена, Ради Кочев всяваше смут сред варненските дългучи и пак направи дабъл-дабъл (15 т. и 13 борби), а една негова забивка бе определена от водещия за изпълнение №1 на турнира. Жалко че след едно пресилено пето нарушение Ради бе изваден от игра в решаващите последни минути. Цветослав Острев, макар по моему да беше малко поизморен от предишния мач с „чичковците“, отново бе моторът и мозъкът на отбора и реализираше във важни моменти (12 т). Втори сполучлив мач направи и Мирослав Славков (9 т. от три тройки). Останалите имаха твърде скромен принос – общо едва 6 точки, и това се оказа проблемът за крайното 75:70 за „Шоутайм“. Но макар че отпадна от по-нататъшно участие в Турнира за купата, можем да окачествим представянето на „Чавдар“ като впечатляващо .

Петър Лалев
ЧИЧКОВЦИ. Троянският „Дрийм тийм“ нямат спирка и записаха нова победа в „Б“ ББЛ, регион Запад. Този път „под ножа“ им попадна младият отбор на „Мега Жега“ (Велико Търново). Учудващо победата не дойде леко, но все пак опитът на нашите си каза думата и 78:73 за троянския „Дрийм тийм“. Десет победи от десет мача, докъде ли ще се стигне? Както вървят работите, догодина ще имаме два отбора в „А“ ББЛ. И в този мач главните действащи лица бяха играещият президент на клуба Петър Лалев (19 т.), Йордан Църов-Дучо (17 т.), Герман Гачевски (13 т.) и Венци Кукенски (10 т.).

ПОДРАСТВАЩИ. Момчетата на Цветослав Острев до 14 години правят също много успешен сезон. Спечелиха и двете си срещи в дивизия Запад, зона Рила. Първо надиграха категорично отбора на Правец с 83:26, А след това се справиха и с „Видабаскет“ – 54:50. Не мога да коментирам нито играта, нито селекцията на отбора, защото не съм ги наблюдавал досега, но се надявам, че победите са резултат на добра селекция и добра подготовка – гаранция за развитие в по-горните възрастови групи.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |