Две в едно на Беклемето – ДП и Купа „Троян“

* По две победи за Боян Софкин (Самоков) и Андрея Дяксова (Смолян), мемориалният приз „Инж. Марин Радевски“ отново заслужи тимът
 на „Узана“ (Габрово)
Ски ориентиране
Награждаването на жени елит, ДП, Беклемето, 12 февруари 2022 г.
ДВА дни, 12-13 февруари, трасетата за ски бягане на Беклемето посрещнаха участниците в стартове от Държавното първенство (ДП) по ски ориентиране, средна дистанция и провеждащата се за втора поредна година надпревара за Купа „Троян“ (виж „Купа „Троян“ – вятър, слънце и отлична организация“ – бел. ред.) и мемориал „Инж. Марин Радевски“. И двете състезания са в календара на Българската федерация по ориентиране (БФО), като основен организатор е троянският Ски клуб „Хемус“ с президент Иван Беломъжев в партньорство с Община Троян и фирма „Сима“ на Светльо Дочков. Състезателят на СК „Хемус“ и №1 в ски ориентирането у нас за всички времена Станимир (Тачо) Беломъжев, който преди по-малко от месец спечели сребро в дългата дистанция на Европейското първенство в Чепеларе, не участва като състезател и бе в техническия щаб.

ДВОЕН победител в мъжката група елит (М21Е) – в средната дистанция на 7,2 км на ДП и в спринта на 4,3 км за Купа „Троян“ – стана Боян Софин („Соколец“, Самоков), дублирал миналогодишния си успех тук, като и в двата старта подгласник му бе Николай Димитров („Браун тим“, Велико Търново). Сходна беше и ситуацията при жените елит (Ж21Е) – две първи места за Андрея Дяксова („Карлък“, Смолян) и две втори за Стефания Беломъжева-Димитрова („Браун тим“), сестрата на Тачо и съпруга на „сребърния“ в мъжката надпревара. Най-силно от троянските участници се представи Пейо Дончев (СК „Хемус“) с 9-то място от ДП. Любопитно е, че в елитната група при мъжете на ДП участва ветеранът Мариян Данчев, президент на другия троянски „северен“ клуб  – Спортен клуб по ориентиране (СКО) „Хемус“, постигнал 18-ти резултат от 23-ма участници. Отборният мемориален приз „Инж. Марин Радевски“, учреден в памет на големия троянски бизнесмен и дарител, напуснал ни през 2020 г., за втора поредна година заслужи тимът на „Узана“ (Габрово).

ПО НЕОФИЦИАЛНИ данни в двете състезания на Беклемето са взели участие над 240 състезатели от цялата страна.

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |