Празниците за купа „Троян“ и 53-ия маратон „Хемус“

* Близо 300 състезатели от цялата страна и от всички възрастови групи участваха в двата старта в района на мах. Баба Стана и Предела над с. Орешак * Поздрави от кмета за организаторите от СКО „Хемус“
Спортно ориентиране
На старта за купа „Троян“, мах. Баба Стана, 9 октомври 2021 г.
В СЪБОТА и неделя (9-10 октомври) в района на „английската“ махала Баба Стана в с. Орешак и местността Предела в посока с. Драшкова поляна бе изключително многолюдно, хора от къде ли не и от всякакви възрасти, десетки автомобили с регистрации от цялата страна, оживление и настроение въпреки дъжделивото и мрачно време. Като на празник и си бе празник – на спортното ориентиране, този толкова троянски и толкова свързан с природата и планината спорт. По-конкретно, в района се проведоха два сериозни старта от календара на Българската федерация по ориентиране (БФО) за 2021 г. – националната купа „Троян“ и традиционният троянски маратон „Хемус“, провеждащ се за 53-ти път. Основни организатори бяха Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) с президент Мариян Данчев и БФО в партньорство с Община Троян.

БЛИЗО 300 души участваха в двете състезания – от 10-годишни в най-малката възрастова група до ветерани от групата 65+, като по трасетата бяха забелязани и немалко национални състезатели. За купа „Троян“ победата в елитната мъжка група (М21Е) спечели търновецът и троянски зет Николай Димитров, следван от съгражданина си Апостол Атанасов и Христо Ковалски (Тетевен); при жените победата в елитната група (W21Е) грабна Кристина Иванова (Благоевград), следвана от Велина Вълова (Велико Търново) и Наталия Атанасова (Варна). В маратона при мъжете двамата търновци си размениха местата – спечели Апостол Атанасов, следван от Николай Димитров, а трети остана Преслав Щерев (Варна), при жените призовата тройка запази същия вид – Кристина Иванова, Велина Вълова и Наталия Атанасова.

На награждаването
НАГРАДИ бяха осигурени от Община Троян и спонсора „Винпром Троян“, а ги връчиха кметът Донка Михайлова, зам.-кметът Ангел Ангелов и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов. Малко по-късно г-жа Михайлова коментира състезанията в профила си във фейсбук, като им даде висока оценка, специално открои ролята на двама от организаторите и напомни, че спортният празник е част от започващите троянски празници по случай Петковден: „Поздрави за усилията на неуморимия и отдаден на децата и на спорта треньор Венелин Иванов и на председателя на клуба (СКО „Хемус“) Мариян Данчев. С това празниците на град Троян започват“.

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |