2020-та – не бе от най-добрите, но сме оптимисти

* Накратко – имахме късмет да участваме във всички държавни първенства, като завоювахме 22 медала, участвахме и в 21 купи в близки и далечни градове и спечелихме още 37 призови места
* Безспорният авторитет в отбора – Дария Йончева

Спортно ориентиране СКО „Хемус“
Класиране в отбора за 2020 г. – 1. Дария Йончева, 2. Цветелина Матеева, 3. Пламена Иванова

ГОДИНАТА отмина. Не беше от най-добрите, но ние сме оптимисти и винаги намираме и в най-тъмните краски нещо светло и хубаво. А при нас – в Спортен клуб по ориентиране „Хемус“, Троян – най-хубавото са децата, слънчеви и малко нехаещи за коронавируса. Възхищавам се на техния ентусиазъм и себедоказване в състезанията. Бих искал съвсем накратко да обобщя нашите успехи през изминалата година (за по-подробно и изчерпателно запознаване – вижте броеве №10 и №36 на Т21 от 2020 г.)

И МИНАЛАТА година нямаше сняг. Всички имаха голямо желание да се научат да карат ски. Но валя малко, колкото за няколко снежни човека и амбициите ги оставихме за следващата зима. Пък и дойде краят на февруари и актуални станаха състезанията от летния календар. А той, календарът, започна чудесно. За два дни – две купи. Първо място за купа „Севлиево“ и трето място за купа „Трети март“. Състезанията бяха много оспорвани, над 250 участници и силни отбори на Русе, Велико Търново, Плевен, Тетевен. Ръкопляскания, прегръдки и еуфория – така не сме започвали годината никога. Почти във всички групи имахме медалисти – Дария, Илияна, Вероника, Пламена, Цветелина, Васко.

Илияна и Дария

ЗАПОЧНАХМЕ хубаво, но за кратко. Дойде карантината – дълга и тъжна. Няма тренировки, няма състезания. А времето беше като по поръчка – чудесно. Дочакахме юни, паднаха ограниченията и състезанията започнаха в бърз ритъм. Съвсем накратко – имахме късмет да участваме във всички държавни първенства, като завоювахме 22 ме-дала, участвахме и в 21 купи в близки и далечни градове (Плевен, Велико Търново, Търговище, Варна, Габрово, Елена и др.) и спечелихме още 37 призови места. Почти не остана наш състезател без медал – а повечето нямаха и година тренировки, но вече имаха самочувствие.

И АКО НЯКОЙ си мисли, че това са разходки, ще отбележа, че конкуренцията беше сериозна – трябваше да се съревноваваш с 30-40-50 конкуренти, за да стигнеш до ме-дал. Дария, за да стане държавен шампион, победи в пряк двубой 49 съпернички. Според мен впечатляващо! И все пак кои бяха най-добрите. Безспорен авторитет е Дария Йончева – отлична ученичка, талантлива и амбициозна, за по-малко от година разви отличните си качества и спечели златен и бронзов медал от държавното първенство, трето място на купа „България“ и още 10 медала от силни регионални купи. Малко не достигна на Илияна да се нареди до нея, тя завърши на второ и четвърто място на Държавното първенство, стана победител в международните стартове за купа „Великден“. Чудесни бяха и Цветелина, Мария, Пламена, Ивета, Християна, Кристина, Вероника, Гергана, Александра, Магдалена, Наско, Васко. Голямо постижение е второто място на рекордьорката по медали в Държавния нощен шампионат Габриела Костова в група Ж-21.

СЪВМЕСТНО с Община Троян проведохме националния крос „По стъпките на Васил Левски“ с 180 участници, купа „Троян“ и маратон по ориентиране с рекордните 350 участници. А те (участниците) освен състезатели, те бяха и гости на нашият град и из-разиха задоволството си от посрещане, райони, карти, маршрути.

Младото попълнение на СКО „Хемус“, Троян

ТОВА е. Имаме чудесен отбор и колектив, много пътувания, нови приятели и, разбира се, тренировки и успехи. И ако някой родител или дете проявят интерес, да заповядат в базата ни – ще ги посрещнем с радост. Благодаря на ветераните Васил, Емилия, Христо, Мартин и Мариян за помощта, на студентките Габи, Моника, Бибка, Цвети и Криси, че в свободното си време идват и помагат на клуба. Също на родителите, които проявиха голяма заинтересованост и бяха с нас – без тяхната подкрепа нямаше да сме единни и силни. Благодаря на децата за желанието, ентусиазма и бързото им израства-не – отлични ученици, амбициозни и талантливи, от тях ще очакваме тази година и отлични резултати като състезатели.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус“, Троян 


Още по темата:

1 Коментара:

Idi каза...

Браво и поздравления за това което правите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |