Злато, сребро и бронз за младите ориентировачи на СКО „Хемус“

* „Отбор се създава трудно и за дълъг период от време, особено когато става смяна на поколенията и всичко започва отначало, от А и Б“ 

Венелин Иванов

Спортно ориентиране

Венелин Иванов е треньорът на подрастващите в Спортен клуб по ориентиране (СКО)  „Хемус”, Троян, човек всеотдаен и с огромни заслуги спортното ориентиране отново да е на дневен ред за децата на Троян и изобщо за Троян. Треньорът ветеран, свързан над половин век с ориентирането, умее и чудесно да разказва за любимия спорт; по-долу четете поредния му „отчет“ за успехите на неговите възпитаници. Т21
Габи
Медалистките от ДП Дария и Илияна
ОТДАВНА не сме споделяли нашето развитие. Пандемия. Генадий мързелува по моретата (и вестникът във ваканция). Но сега ще обобщя накратко дейността ни през последните месеци.

ПРОДЪЛЖАВА възходящото развитие на малките и по-големите ориентировачи на клуба. Коронавирусът малко ни стъписа, но бързо наваксахме пропуснатото. Паднаха ограниченията и състезанията започнаха в бърз ритъм. През м. август си припомнихме състезателната атмосфера, преминахме с учебна цел през купа „Габрово“, купа „Елена“ и купа „България“, голямо и авторитетно състезание. Натрупахме самочувствие от доброто представяне и ентусиазма на младите, победите и медалите на Дария Йончева, Илияна Илиева, Атанас Киряков, Магдалена Капоунова, Цветелина, Мария, Ивета, Пламена, Християна.

ТРЯБВА да добавя и изключителния успех на Държавното първенство по нощно ориентиране на рекордьорката по медали в клуба Габриела Костова, приела предизвикателството да се състезава в елитната група Ж-21, пълна с бивши и настоящи национал-ки, и завоювала второ място. Благодарим ти, Габи, за помощта и примера. На почетната стълбичка се качи и Христо Василев, също с второ място в силната група М-35. Преминахме и през отложената купа „Великден“ в Търговище, в минали години огромно по мащаби международно състезание, сега малко по-семпло, но все пак от висок ранг. Първо място на Илияна Илиева и Александра Николова, второ и трето място за Гергана и Дария.

КУЛМИНАЦИЯТА на цялата тази подготовка и състезания бе Държавното първенство по лятно ориентиране. Това бе „матурата“, върхът на годишния спортен календар. Домакин – село Минерални бани, чудесен център с чудесни дадености. Като отбор се представихме отлично. Повечето ни състезатели нямаха и година тренировки, но има-ха вече самочувствие – и всички завършиха повече от добре въпреки силната конкуренция, над 50 участници от цяла България в групите. Дария Йончева завоюва убедително златен и бронзов медал, а Илияна Илиева – сребърен и четвърто място; добро представяне и за Мария, Цветелина, Пламена, Християна, Вероника, Кристияна, Ивета.

Отборът на СКО „Хемус“ на ДП по лятно ориентиране
ОТБОР се създава трудно и за дълъг период от време, особено когато става смяна на поколенията и всичко започва отначало, от А и Б. Затова много се радвам на желанието, ентусиазма и бързото израстване на тези деца. Отлични ученици, амбициозни и талантливи, от тях ще очакваме възходящо развитие като спортисти и добри хора.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус“, Троян 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |