Купа „Троян“ и 49-тият маратон – чудесни

* Казано скромно, всичко беше чудесно: хубаво време, много участници, живописните и все още чисти райони около мах. Баба Стана и с. Драшкова поляна * Отборен триумф за „Валди“ (София)
Спортно ориентиране
По състезателното трасе
ОТМИНАХА празненствата от Българския фестивал на сливата в Троян – хубави, пъстри и изпълнени с много съдържание и веселие. В тях взехме участие и ние, ориентировачите от троянския клуб СКО „Хемус“, като проведохме в два дни състезанията за купа „Троян“ и 49-тият троянски маратон по ориентиране. Участваха 226 състезатели от цяла България, които бяха и гости на Троян, активни участници в празника и в лични разговори не скриха възхищението си.

СЕГА за състезанията. Казано скромно, всичко беше чудесно: хубаво време, много участници (повече от половината в малките възрастови групи), живописните и все още чисти райони около мах. Баба Стана (с. Орешак) и с. Драшкова поляна. Старинното очарование на бабастанското школо с музея към него и панорамата на Драшкова поляна. И, разбира се, традиционните за Троян добри и точни карти и маршрути, в чието осъществяване участие взеха и по-големите състезатели на клуба – Биляна, Вяра, Цвети, Криси, Веси и Деси бяха изключително всеотдайни и точни, работеха на старта и финала и реално изнесоха по-голяма част от организацията. Наградите бяха осигурени от Общината и спонсори, а при връчването им участва и председателят на Българската федерация по ориентиране (БФО) проф. Атанас Георгиев.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ. Отборът на клуб „Валди“ (София) със своите 28 участници, няколко от които водещи национални състезатели, бе недостижим в отборната надпревара. Индивидуалните награди бяха много, затова ще спомена само тези в елитната група (мъже и жени): първи места за троянката Стефани Попова (НСА) и Елица Атанасова (Велико Търново), две втори места за Златомира Жечева и две трети за Силвия Гинчева. При мъжете доминира троянският зет Николай Димитров (Велико Търново) с едно първо и едно второ място, победа има и съотборникът му Апостол Апостолов, а второ и трето място спечели троянецът Ивайло Иванов, бягащ за варненски клуб. Участието на нашия СКО „Хемус“ бе само при най-малките, като най-добре се представи Цветелина Матеева (първо и второ място) при Ж14, чудесна награда за нейната упоритост и трудолюбие.

На награждаването, вдясно – председателят на БФО проф. Атанас Георгиев
И НАКРАЯ една добра, но ангажираща ни сериозно новина. След добрите отзиви на състезатели и треньори от проведените състезания, както и изобщо от организираните в Троян стартове, ръководството на БФО ни предложи да организираме Държавното първенство по маратон и Държавното първенство по нощно ориентиране през 2018 г. Празничната година, в която Троян ще отбележи 150-годишнината от обявяването си за град, а ние ще проведем юбилейният 50-ти троянски маратон.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус“, Троян
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Продължавайте все напред и нагоре.

Анонимен каза...

Браво, всички деца в отбора са много сериозни и отдадени на спорта, но това е заради страхотният треньор. Много успехи и през следващия сезон.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |