Три старта в чест на 150-годишнината

* Фаворитът Иван Сираков – с три убедителни победи в нощното, маратона и за купа „Троян; пълна доминация на националите при мъжете и жените * Емоции по терените, хубаво време и изобилие от приятели противници, наградите – характерни троянски
Спортно ориентиране
Купите радваха всички с троянските си цветове и шарки
Доминаторът и в трите старта при мъжете – Иван Сираков
ОТМИНАХА тържествата за 150-годишнината на град Троян – ярки, запомнящи се и неповторими. Малък дял в тях имаме и ние – спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян). В тези дни съвместно с Община Троян проведохме три големи състезания. Имаше противоречиви мнения за датите, но мисля, че постъпихме добре – доведохме 300 гости, деца и възрастни, които след състезанията се потопиха в празничната атмосфера и в разговори не криеха възхищението си. Така че оценяваме състезанията положително и за града, и за клуба ни.

ТРОЯН е един от пионерите на ориентирането в България и е основоположник на първите нощни състезания (1961 г.), първия маратон (1969 г.), на много купи и национални състезания. Отличавали сме се с хубави райони, точни карти и издържани маршрути. Много години Троян бе гостоприемен домакин на поколения ориентировачи.

Най-високо на почетната стълбичка – нашата Биляна Доневска (Ж18)
ТАКА БЕ и този път. Три дни (12-14 октомври) 280 състезатели участваха в Държавното нощно първенство, купа „Троян“ и Държавното първенство – маратон. Много участници, много високо качество. Почти целите състави на националните ни отбори мъже и жени, юноши и девойки, още много деца в малките възрастови групи и разбира се авторитетна група от елита (мастерс). Много емоции по терените в с. Орешак и с. Драшкова поляна, хубаво време и изобилие от приятели противници. Много групи, много победители. Наградите – характерни троянски, като най се харесаха чудесните купи, чинии и сувенири със своите багри и шарки.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ. При мъжете първото място и в трите състезания спечели убедително най-добрият ориентировач в България в последните години – националът Иван Сираков. При жените отново доминираха националките – два от стартовете спечели Лилиана Гоцева, а в третия победата бе за младата надежда Мария Дерменджиева (повече подробности за групите и класиранията можете да видите в сайта orienteering.bg – бел. авт.). Като домакини състезателите от СКО „Хемус“ (Троян) участваха съвсем камерно в няколко групи, като отлично класиране направи Биляна Доневска – с победа в група Ж18, и Цветослава Маринова в група Ж20.

Най-възрастният и най-младият участник
ЧУДЕСНИ празници, чудесни състезания! Целият екип на клуба ни се мобилизира и работеше без грешка. Благодарности на Мариян, Радостина, Тодор, Мартин, Николай, Васил, Мариян, Георги, Любомир, Марин и момичетата от голямата група Вяра, Биляна, Цвети, Криси, Веси и Мария – организирали голямата част от стартовете за купа „Троян“. Специални благодарности и на проф. Анатанас Георгиев, председател на Българската федерация по ориентиране (БФО).

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус“, Троян
Снимки: Мариян Каридов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |