Дана Грошева на 90 – ЧРД!

* Мъжко момиче, което дълги години, до не толкова отдавна, обикаляше Троянско и Ловешко зад волана на своето „Трабант“-че и с неизменния фотоапарат

Дана Грошева на младини

Юбилейно

НАШЕНКАТА Дана Грошева от Старо село днес, 14 януари, става на 90. Пряма, горда, чешит, борец, такава я знаят всички, и староселчани, и троянци, и ловчалии (дълги години работи като зам.-председател на Дружеството за разпространение на научни знания „Георги Кирков“ в Ловеч). Ние също, тъй като си имаме приказката от години – леля Дана е редовен читател на вестника ни и строг наш критик; не ни прощава уклоните „вдясно“, защото е потомствена „червена“ (брат й е партизанинът Петър Грошев, загинал на Урсел през 1943 г.), но едновременно умее да похвали, да оцени „врага“.

И ОЩЕ ЗА ЮБИЛЯРКАТА – любопитен човек, с око за новото и остро чувство за справедливост, непримирим, който не дели хората на наши и ваши, а на добри и лоши, на читави и калпазани. И още – шарен човек, от онези, които правят и разговора, и живота по-хубав, мъжко момиче, което дълги години, до не толкова отдавна, обикаляше Троянско и Ловешко зад волана на своето „Трабант“-че и с неизменния фотоапарат.

Реч за приятелката от детинство – аржентинската българка Милкана Бочева, Старо село, 2013 г.

И ОТ НАС – ЧРД, лельо Дане!

Т21  

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |