Голямо състезание по ски ориентиране на Беклемето

* Стартовете за Национална купа „Троян“ ще са в събота и неделя (24-25 януари), основен организатор е СК „Хемус“ с председател Иван Беломъжев  * Мащабната надпревара е за всички възрастови групи – от 12-годишните до 55 плюс * Ще бъде връчена новоучредената мемориална купа „Инж. Марин Радевски

Предстоящо
ПРЕЗ ТОЗИ уикенд, 23-24 януари, курортното селище Беклемето ще е домакин на първото голямо състезание по ски ориентиране у нас за годината – Национална купа „Троян“. Седмица преди стартовете заявките за участие бяха доста над 100, като вероятно ще надхвърлят 200, научихме от треньора и председател на Ски клуб „Хемус“ (Троян) Иван Беломъжев, чийто клуб е основен организатор. Съорганизатори са Българската федерация по ориентиране и едноименният Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) с председател Мариян Данчев. Мащабната спортна проява се подкрепя от Община Троян, като сред спонсорите са и фирмите „Калинел“, „Винпром Троян“, „Динакорд“, „Сима“, „Хемус“ и „Елпром Троян“, а директор на състезанието е кметът Донка Михайлова.

ДВУДНЕВНИТЕ стартове на Беклемето ще обхванат абсолютно всички възрастови групи, от най-малката - 12-годишните, до ветераните от група 55 плюс.  Като през първия ден, събота,  е надпреварата в късата дистанция, стартът е в 14:00 ч., а в неделя от 11:00 ч. е средната дистанция и награждаването на призьорите (14:00 ч.). 

Иван Беломъжев

„ОЧАКВАМ перфектно състезание – работим по терена вече десетина дни, снегът е чудесен, около 20 см обработен, твърд, подготвихме и отлични карти заедно с перничанина Георги Карамитев, най-добрия специалист в тази област в България“, сподели още г-н Беломъжев. Разбира се, попитахме дали синът му – световната звезда и безспорен №1 у нас в този спорт Станимир Беломъжев-Тачо, ще участва в състезанието. „Да, но не като състезател, ще е съдия“, бе отговорът. Сестрата Стефания Беломъжева, едно от големите имена в женското ни ски ориентиране, обаче ще е на пистата, както и синът й, 14-годишният Митко Димитров. Сред спортното множество се очаква да е и най-малкият представител на клана Беломъжеви – Йоана Беломъжева, навършилата годинка и два месеца дъщеричка на Тачо.

КАКТО казахме, награждаването ще е в неделния следобед, а новината тук е, че на комплексния отборен победител ще бъде връчена новоучредената мемориална купа „Инж. Марин Радевски“. Наградата носи името и е в памет на големия помагач на спорта и на много други добри каузи и собственик на фирма „Калинел“, който ни напусна в началото на м. декември миналата година.

Т21
   


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |