10 златни медала за СК „Хемус“ от Държавното първенство

* Станимир Беломъжев спечели всичките си пет старта, два пъти златни са Теодора Малчева и Иво Петков и веднъж Милен Димитров
* Беломъжев старши: „И петимата от отбора са троянски възпитаници, създадени от троянската школа, троянска сила“
Ски ориентиране
Златните троянци, отляво - Найден Малчев, Станимир Беломъжев, Иво Петков, Теодора Малчева и Милен Димитров, ДП 2021, Куртово, 3-7 февруари

ДЕСЕТ златни медала спечелиха състезателите на  Ски клуб „Хемус“ (президент Иван Беломъжев) на Държавното първенство по ски ориентиране, провело се в местността Куртово до Белмекен, 3-7 февруари.

НАПЪЛНО според очакванията големият отличник на първенството се казва Станимир (Тачо) Беломъжев. Световният шампион в средната дистанция от първенството на планетата през 2017 г. и многократен призьор от най-големите международни състезания в последните над десет години спечели 5 златни медала – три в индивидуалните дисциплини (спринт, средна и дълга) в групата Мъже елит, където буквално „скри топката“ на конкурентите си и два в щафетите (мъжката заедно с Иво Петков и Милен Димитров и смесената в тандем с Теодора Малчева). Много силно се представи Теодора Малчева – злато в средната дистанция при Жени елит и в смесената щафета. Два пъти златен стана и Иво Петков, чието представяне специално бе откроено от треньора – в дългата дистанция при Мъже 35+ и в състава на мъжката щафета на СК „Хемус“. С щафетно злато е и железният боец Милен Димитров-Мената. 

Момент от награждаването в щафетното бягане при мъжете, №1 - СК „Хемус“ (Троян)

„ИЗКЛЮЧИТЕЛНО съм доволен от представянето на целия отбор, бяха великолепни. И искам специално да подчертая, че и петимата от отбора на СК „Хемус“ са троянски възпитаници, създадени от троянската школа, троянска сила“, коментира за Т21 Беломъжев старши.

***

НА 20 ФЕВРУАРИ Станимир Беломъжев заедно с най-добрата в женското ни ски ориентиране в момента Андрея Дяксова, придружавани от треньора Иван Беломъжев, заминават за участие на Световното първенство в Отепа, Естония. Двамата ни състезатели ще бягат във всички индивидуални дисциплини и заедно в смесената щафета. „Тачо и Андрея са добре подготвени, но липсата през сезона на достатъчно международни стартове заради пандемията няма как да не окаже влияние. При всички случаи обаче Тачо е готов за медал и дано има късмет“, сподели треньорът.

Т21   


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |