Невероятна седмица – победа на всички фронтове

* Юношите ни прегазиха Търговище и Варна, чичковците от „Дрийм тийм“-а се  разправиха с „Чардафон“ (Габрово), а мъжкият ни А отбор изигра най-добрия си мач досега срещу „Вихър“ (Айтос) – 91:49
Баскетбол
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол
Стефан Генков
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО успешна беше изтеклата баскетболна седмица за отборите на „Чавдар“ (Троян). Нека следваме хронологията.

ЮНОШИ. Юношите до 19 години - Дивизия изток. В събота (5 февруари) в Търговище се изигра поредния кръг от първенството на тази възрастова група. Юношите на Троян срещнаха последователно отборите на домакина „Светкавица“ и „Ънстопабъл“ (Варна), като ги победиха съответно с 63:59 и 79:60. Така отборът ни засега е само с една загуба – от безспорния фаворит „Доростол“ (Силистра).
 
ЧИЧКОВЦИ. Нашият „Дрийм тийм“ – мъжкият ни Б отбор в ББЛ, „Б“ група, регион Център, срещна известна съпротива от втория отбор на „Чардафон“ (Габрово) само през първата четвърт от играта, която загуби с 19:22. Но след това троянци натиснаха с „мръсна“ газ и отвяха противника – 28:7, 15:9, 24:5 и крайното 86:43. Изключителен хъс и желание демонстрираха „чичетата“, а немалката публика наистина се наслаждаваше на случващото се на терена и реагираше с бурни аплодисменти. Главни действащи лица в този мач бяха доскорошните играчи от НБЛ Цецо Острев (22 т.) и Ради Кочев (16 т.). Добри прояви имаха и бившите състезатели от „ренесансовия“ тим на „Чавдар“ Дучо Църов (13 т.), Петър Лалев (11 т.), Венци Кукенски (8 т.) и Герман Гачевски (7 т.). Заслужават похвала и сега учещите се на баскетбол младоци Любен Гурлевски (2 т.), Мирослав Топалов (3 т.), Минко Доневски (4 т.), Петко Радионов (2 т.). Препоръката ми е подрастващите формации на клуба да взимат пример и се учат от хъса и желанието за победа от „чичковците“.

Момент от разгрома над „Вихър“, с топката е неудържимият Ради Кочев, сн. ББЛ
МЪЖЕ. ББЛ „А“ група , регион Център. В неделя (6 февруари) представителният мъжки отбор на „Чавдар“ бе гост на третия в класирането „Вихър“ (Айтос) в . След домакинската загуба от „Бавни и яростни“ (Плевен) в предишния кръг имаше известно притеснение за изхода и на този мач, не се знаеше как е подейства загубата на играчите, негативно или напротив. Но още първите минути те дадоха категоричен отговор – пределно мобилизирани, отлично организирани и невероятно ефективни, троянци „насметоха“ домакините от началото и така бе до края на мача. Резултатът – 27:7, 22:14, 24:9, 18:19 и крайното 91:49, е бедно отражение на пълното превъзходство на троянци. В този мач, който по моему бе най- добрият ни от началото на първенството, имаше от всичко по много: голяма успеваемост при стрелбата в коша от всяка позиция (13 тройки – рекорд!), отлична защита и перфектна организация. И от мен – браво! Главни действащи лица: моторът, лидерът и реализатор Цветослав Острев (22 т.), Радослав Кочев (19 т.), Леонид Бажанов (18 т.), Славян Лишев (13 т.), Кристиян Славков (9 т.) и Тервел Бажанов (8 т.).

ТАКА след изиграването и на другите мачове в групата „Чавдар“ запазва втората позиция след лидера „Бавни и яростни“, но с оптимистична игра и с нагласа за реванш срещу плевенчани в последния мач между тях. Следващата седмица, в Перник, се играят първите елиминационни срещи за Купата на ББЛ. Съперник на „Чавдар“ е вторият отбор от регион Изток – тимът на „Шоутайм“ (Варна). Този мач ще отговори на въпроса къде първенството е по-силно: в регион Център или в регион Изток. От това, което съм наблюдавал и по моето скромно мнение регион Изток е по-силен. Но се надявам играчите на „Чавдар“ да ме опровергаят. Успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |