Отлага се за юли традиционният крос „По стъпките на Левски“

* В събитието се включват стотици участници от цялата страна и усложнената епидемична ситуация в момента поражда неоправдано висок здравен риск * Кросът ще се проведе през лятото, когато честваме рождения ден на Апостола
Промени
Стартът на миналогодишния крос „По стъпките на Левски“, Троян, 13 февруари 2021 г.
С УВАЖЕНИЕ и преклонение пред паметта на Васил Левски, но и с грижа за опазване живота и здравето на троянци, тази година честванията около 19 февруари ще бъдат ограничени – за да се избегне струпването на големи групи хора. Предвид сериозната заболеваемост на територията на общината (1952 на база 100 хил. души по данни на РЗИ - Ловеч от 4 февруари) и след проведени обсъждания с организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ и Общинския комитет „Васил Левски“ Община Троян взе трудното, но неизбежно решение да отложи традиционния крос „По стъпките на Левски“; кросът ще се проведе през м. юли (около 18 юли), когато честваме рождението на Апостола. Припомняме, че в събитието се включват стотици участници от цялата страна и при усложнената епидемична ситуация в момента има неоправдано висок здравен риск.

НА 19 ФЕВРУАРИ по повод 149-годишнината от гибелта на едничкия син на България троянци ще поднесат венци и цвета и ще сведат глави пред паметната плоча на ул. „Васил Спасов“ – там където е бил ханът, в който троянските сподвижници на Левски основават местния революционен комитет.

Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |