13-ят крос „По стъпките на Левски“ – на 13 февруари

* Заявките за участие се приемат до 11 февруари, четвъртък, включително на имейл karidov@gmail.com или на телефони 0878/497324 и 0885/469149
Предстоящо
2018 г., „По стъпките на Левски“, символичният старт на ул. „Васил Спасов“, Троян

ТАЗГОДИШНОТО 13-то издание на Националния крос „По стъпките на Левски“ (от Троян до Троянския манастир), което бе пред провал заради епидемичните мерки, ще се състои – на 13 февруари, събота. Спортната проява има и възпоменателен характер и се провежда преди датата, бележеща безсмъртието на „едничкия син на България“. Незначителната промяна този път е, че няма да има символичен старт при паметната плоча на ул. „Васил Спасов“, където се е намирал ханът на сподвижника на Левски Васил Спасов и е бил учреден Троянският местен революционен комитет.

СТАРТЪТ е от 11:20 ч. на обичайното място – градинката до НУПИ „Проф. Венко Колев“; същият е и маршрутът – от Троян през мах. Райковска до с. Орешак с финал пред дверите на Троянския манастир „Успение Богородично“, приютявал неведнъж Апостола. Организатор, както и на всичките предишни издания, е Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) с председател Мариян Данчев в партньорство с Община Троян и троянския граждански комитет „Васил Левски“.

УЧАСТНИЦИТЕ в различните възрастови групи (от 12-годишни до ветерани над 35 г.) ще бягат по трасета за своята възрастова група с различна дължина – от 3 км до 12 км; на старта ще има карти с информация за маршрутите. Всеки финиширал ще получи възпоменателен медал, макар че награждаване по обичайния начин няма да се проведе. За участниците е осигурена и по чаша топъл чай на финала, а желаещите ще могат да разгледат безплатно музея на Васил Левски в обителта.

ЗАЯВКИТЕ за участие се приемат до 11 февруари, четвъртък, включително на имейл karidov@gmail.com или на телефони 0878/497324 и 0885/469149, на които можете да получите и допълнителна информация.

Т21


Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Да не би да става дума за 13 февруари?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |