Валентина Недялкова отново е шеф на РИК - Ловеч

* Скараха се кой да е секретар и за двамата зам.-председатели, решението ще е на ЦИК

Валентина Недялкова

Парламентарни избори 2021

НА 4 ФЕВРУАРИ областният управител на област Ловеч Ваня Събчева проведе консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции за определяне на членовете на Районна избирателна комисия (РИК) в нашия 11-ти Многомандатен избирателен район (МИР) - Ловеч за насрочените за 4 април парламентарни избори. В консултациите се включиха парламентарно представените и/или с представителство в Европейския парламент партии и коалиции ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“, „Демократична България“.

СПОРЕД разпоредбите на Изборния кодекс общият състав на РИК - Ловеч (представяща избирателен район с до 9 парламентарни мандата) трябва да е от 13 човека. Като квотите, определени според настоящото парламентарно представителство, са – 5 за ГЕРБ, 4 за „БСП за България“, 2 за ДПС и по 1 за „Обединени патриоти“ и „Воля“; право на 1 член има и коалиция „Демократична България“, което увеличава състава на РИК - Ловеч на 14 души. Но пък тъй като комисията не може да е в четен състав, според правилата партията/коалицията с най-голям неоползотворен остатък, в случая ГЕРБ, добавя още един свой член и общата численост става 15.

БЕЗ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ за председател на РИК - Ловеч бе избрана юристката Валентина Недялкова (от квотата на ГЕРБ), която многократно е заемала този пост при предишни избори. Спорни останаха позициите на секретар и двамата зам.-председатели  на комисията (спорещите бяха ДПС, „БСП за България“, „Атака“ и ВМРО) и решението ще е на Централната избирателна комисия (ЦИК), която трябва да утвърди и общия състав на РИК - Ловеч.

По информация на Областната администрация, Ловеч

Начало 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |