Родилното в МБАЛ - Троян затвори за седмица, 7-11 февруари

* Причината – двама от лекарите в отделението, д-р Илиева и д-р Василев, са карантинирани; непремерена „информационна“ бележка нагнети напрежение * Д-р Ценова: „Нищо страшно не се е случило,
 и ние сме хора“
Гореща тема
ТАЗИ СЕДМИЦА, от 7-ми до 11 февруари, АГ отделението на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян) няма да приема родилки. Предстоящите да раждат жени се пренасочват към Плевен и Ловеч. Причината – под карантина заради контакти с носители на коронавируса са двама от лекарите в реномираното родилно отделение, д-р Юлия Илиева и д-р Мишо Василев. „Д-р Илиева и д-р Василев не са болни, но трябва да преминат карантината. Преустановихме приема тази седмица, защото не могат да се сформират лекарски екипи за секцио и други оперативни намеси, ако се наложи. От идната седмица възстановяваме обичайния си ритъм на работа. Нищо страшно не се е случило, и ние сме хора“, коментира за Т21 колежката им д-р Йоана Ценова. Уважаваната гинеколожка отхвърли като несъстоятелни слуховете за някакви тежки проблеми в отделението и вероятно затваряне за по-дълго.

Бележката на входа на АГ отделението, МБАЛ - Троян, 7 февруари 2022 г.
СЛУХОВЕТЕ пък бяха напомпани от една непремерена „информационна“ бележка, залепена на входа на АГ отделението на МБАЛ - Троян в понеделник и скоростно тиражирана в социалните мрежи (виж на снимката). Там се казваше, че за периода 7-11 февруари се преустановява приема на родилки „поради липса на лекари!“. Което даде воля на какви ли не тълкувания, включително злонамерени и лъжливи. Истината ни я каза д-р Ценова и нямаме основания да не й вярваме. Но ще си позволим една препоръка – умната с бележките на входа!

Т21

1 Коментара:

Z@Q каза...

Здравната реформа ще завърши именно с бележки на вратите на болниците: "поради липса на лекари" .... се лекувайте дето искате!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |